darecy Opublikowano 10 Września 2013 Opublikowano 10 Września 2013 Kierę można założyć bez problemu, wieloklin jest taki sam, lecz pamiętaj że poduchy 3 i 4 ramienne mają inne kształty i mocowania. iPad Tapatalk HD
tomtyczka Opublikowano 10 Września 2013 Opublikowano 10 Września 2013 czyli wychodzi na to ze musze kupic tez poduszke do tej kierownicy a jezeli chodzi o te manetki to wystarczy je przelozyc i zaprogramoc i beda latac:eusathink:
darecy Opublikowano 10 Września 2013 Opublikowano 10 Września 2013 czyli wychodzi na to ze musze kupic tez poduszke do tej kierownicy a jezeli chodzi o te manetki to wystarczy je przelozyc i zaprogramoc i beda latac:eusathink: jeżeli nie masz teraz kierownicy z multifunkcją, to sprawdź czy taśma obsłuży Ci multi... (pierwszy post się kłania) jeśli już zmieniasz całość to warto zastanowić w kierę poliftową jest grubsza, ma inne przyciski multi (w pełni kompatybilne)
cool506 Opublikowano 10 Września 2013 Opublikowano 10 Września 2013 Kiera trójramienna polift -------->>> AUDI A4 8K0 A5 8T0 KIEROWNICA S-LINE LIFT (3501099939) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. P&P ma się rozumień Panowie ?
darecy Opublikowano 10 Września 2013 Opublikowano 10 Września 2013 Kiera trójramienna polift -------->>> AUDI A4 8K0 A5 8T0 KIEROWNICA S-LINE LIFT (3501099939) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. P&P ma się rozumień Panowie ? ta tak tylko poducha musi być od A4/A5 lift (aby nie było komplikacji z wiązką)
rstr Opublikowano 6 Października 2013 Opublikowano 6 Października 2013 A czy ktoś z Was kojarzy może numer części takiej kierownicy multifunkcyjnej S-Line / RS, ale z łopatkami? Mam taką S-Line i zastanawiałem się nad dołożeniem jeszcze łopatek...
cool506 Opublikowano 6 Października 2013 Opublikowano 6 Października 2013 Ja mam gdzieś w Garażu czteroramienną z łopatkami, jak da sie przełożyc łopatki to moge odstąpic za jakieś grosze..
darecy Opublikowano 6 Października 2013 Opublikowano 6 Października 2013 Możesz łopatki spokojnie wymontować
Elberoth Opublikowano 17 Października 2013 Opublikowano 17 Października 2013 Czy jak w Q5 zamienię 4 ramienną kierownicę na identyczną, 4 ramienną kierownicę tylko z multifunkcją, to także trzeba będzie zmieniać poduszkę ? Nie da rady przełożyć poduchy ? Pytam, bo raz że poduszkę już mam, a dwa - moja to przynajmniej wiem że jest oryginalna i sprawna, a kupowanie na Allegro to jednak zawsze ryzyko. Ostatnia rzecz o jakiej chciałbym się przekonać, to to że poduszka kupiona na Allegro była niesprawna ...
wrclaguna Opublikowano 18 Października 2013 Autor Opublikowano 18 Października 2013 Bedzie pasować do wymiany bedzie pewnie jeszcze okablowanie .
darecy Opublikowano 18 Października 2013 Opublikowano 18 Października 2013 Czy jak w Q5 zamienię 4 ramienną kierownicę na identyczną, 4 ramienną kierownicę tylko z multifunkcją, to także trzeba będzie zmieniać poduszkę ? Nie da rady przełożyć poduchy ? Pytam, bo raz że poduszkę już mam, a dwa - moja to przynajmniej wiem że jest oryginalna i sprawna, a kupowanie na Allegro to jednak zawsze ryzyko. Ostatnia rzecz o jakiej chciałbym się przekonać, to to że poduszka kupiona na Allegro była niesprawna ... Nowsze i poliftowe modele z a3 i Q maja jeden zapalnik, wiązka jest inna ma inna wtyczkę i pozamieniane piny Najlepiej wklej tu zdjęcie w lepszej rozdzielczości wtedy Ci powiem, przerabiałem ten temat u siebie.
Elberoth Opublikowano 18 Października 2013 Opublikowano 18 Października 2013 Rozumiem że przekładka kierownicy z A3 do Q5 itd może być problemem. A czy jeżeli będziemy się trzymać jednego modelu (Q5), i jednej wersji (przed liftem), albo nawet jednego rocznika, to także wystąpi problem z niepasującymi kablami ? Mówimy cały czas oczywiście o zamianie kierownicy 4-ramiennej na identyczną 4-ramienną, tylko z przyciskami.
darecy Opublikowano 19 Października 2013 Opublikowano 19 Października 2013 tak jak Ci napisałem jest kilka rodzajów wtyk do instalacji airbag kierowcy: wklej tu zdjęcie poduszki i zobaczymy
Elberoth Opublikowano 19 Października 2013 Opublikowano 19 Października 2013 Dzięki. Rozbiorę swoją i wkleję zdjęcie.
wrclaguna Opublikowano 19 Października 2013 Autor Opublikowano 19 Października 2013 Wiazki są dwa rodzaje w Q5 : - 8U0 971 589 H lub J 181 PLN Jesli chodzi o sama przekładkę kiery czteroramiennej to nie bedzie problemu . Wazna jest wiazka od poduszki do tasmy AIR BAG . Warto zajrzeć czy czasem nie mamy bonusa z fabryki
Elberoth Opublikowano 19 Października 2013 Opublikowano 19 Października 2013 Przepraszam, jeszcze jedno pytanie bo chyba czegoś nie rozumiem - w którym miejscu w kierownicy podłącza się AirBag ? Czy airbagu nie podłącza się bezpośrednio do zespołu manetek, przez tą prostokątną dziurę w kierownicy ponad otworem mocującym ?
darecy Opublikowano 19 Października 2013 Opublikowano 19 Października 2013 tak jak Grzesik napisał sama kierownica podejdzie p&p co do multifunkcji sprawdź taśmę kierownicy, tak, poduszkę podłączasz do taśmy a nie do kierownicy
wrclaguna Opublikowano 19 Października 2013 Autor Opublikowano 19 Października 2013 Jesli nie masz doswiadczenia z montazem to tego nie rób w koncu to AIR BAG
Elberoth Opublikowano 19 Października 2013 Opublikowano 19 Października 2013 Spoko, już kiedyś zmieniałem kierownicę w swoim B6 ... i żyję
Rekomendowane odpowiedzi