Adis89 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Witam!! Po Golfie IV którego sprzedałem po 6 latach użytkowania i prawie bez awaryjnej jazdy przyszedł czas na zmiane. Wybór padł na cztery kóleczka na atrapie na początku miało być A6 C5 po lifcie ale nie znalazłem nic ciekawego a jak już to wyjeżdzone jak... Trafio sie bardzo dobrze i dość niespotykanie wyposażone Audi z cała masą faktur na naprawy które były przeprowadzone w niemczech i kompletną książką serwisową prowadzoną do samego zjazdu samochodu z Niemiec ale teraz troszke więcej o samochodzie: Model : Audi Avant A4 B6 2001 rok Kolor : LY7W Silnik : AWX seryjnie 130PS + chip w Oettinger.de na 150 PS Zawieszenie : 1BA (W planach 1BV ewentualnie 1BE) Wyposażenie : - elektryczne 2 szyby + korbotronic z tyłu - klimatronik - podgrzewane fotele - PDC z tyłu - domykanie i otwieranie szyb z pilota - ABS - ESP - ASR - pakiet chrom - poduszki powietrzne x6 - centralny zamek z pilota - dzielona tylna kanapa - podłokietnik z przód + tył - fotele półkubły skóra + alcantara - elektyrczna regulacja odcinga ledzwiowego w fotelach - pogrzewane spryskiwacze szyb przednich - kierownica regulowana w 2 płaszczyznach - kiera trzy ramienna jak w S-line - ręczny w skórze - 1/2 fis - Ori Xenon + samopoziomowanie + spryski reflektorów - immobilizer - wspomaganie kierownicy - nagłośnienie Audi Concerte - zima 15 stalówki - itd Auto ogólnie bardzo ładnie utrzymane do zrobienia mam tylko kilka zaprawek na masce od kamieni poza tym szyby oryginał i lakier tez (sprawdzone miernikiem) Jakieś tam kilka fotek jeszcze z aukcji: Na dzień dzisiejszy auto doprowadziłem do stanu bdb pod względem mechanicznym czyli olej filtry, termostat itp. dodatkowo ściągnięte znaczki z klapy i założone letnie fele ( tylko przejściowe na jeden sezon)
spin444 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Fajne sreberko, widzę ze już pierwszy plan jest co do zmiany zawieszenia napisz co jeszcze planujesz no i oczywiście bezawaryjnej jazdy
Adis89 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Na początek tak jak pisałem doprowadziłem ją na dzień dzisiejszy do bdb stanu bo mechanicznie bylo kilka małych pierdółek do zrobienia. Teraz powoli będe sie przymiezał do zawiasu tak jak wyzej pisałem. Jakiejś potężnej gleby nie bedzie ma być ładnie opona z nadkolem spasowana i to mi wystarczy a wiem ze przy zawiasie 1Be czy BV tak właśnie będzie do tego jakaś ładna fela 18' podwójny wydech w środku może RNS reszta wyjdzie w praniu, auto napewno zostanie u mnie dłużej bo nie lubie szybko zmieniać a dwa bardzo wygodnie mi sie nią jeździ
spidzior Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Nie ma jak ladny avant.... moze dokladki w kolor?
Adis89 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Nie ma jak ladny avant.... moze dokladki w kolor? Bede raczej celował w S-line i z tyłu podwójny wydech, jesli nie ogarne z kasa to zostanie pomalowanie i dołożenie samej dokładki na tył innej
sadek26 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Nie ma jak ladny avant.... moze dokladki w kolor? Bede raczej celował w S-line i z tyłu podwójny wydech, jesli nie ogarne z kasa to zostanie pomalowanie i dołożenie samej dokładki na tył innej fajna A4-czka Wyposażenie , podobają mi się takie stoliki życzę bezawaryjności i powodzenia z modami jakbyś chciał dokładkę na tył w kolorze to daj znać, po swapie mam oryginalną
kamilek161290 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Nie wiem czy wiesz ale Oetinger to nazwa niemieckiego piwa:wink:
devey Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Wrzucasz Q? Ładny okaz, graty zakupu
Adis89 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Nie Quattro to juz za duży wydatek, ale nastepne moje audi musi miec quattro bo zachorowałem od kąd przejechałem sie Passatem na 4motionie kamilek161290 juz nie łap za słowa poprawione
Adis89 Opublikowano 18 Maja 2014 Autor Opublikowano 18 Maja 2014 Temat zamarł ale mody nie a więc po roku bez awaryjnej jazdy wpadło koło 18' 8j i samochód zblizył sie troszke blizej ziemi dzieki gewinde od Ta Technix: Teraz pewnie dokładki w kolor czarny bix na przód a co dalej zobaczymy
dsz33 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Widze że kolejny kolega przeproawdził sie z golfa na A4 B6 Fajna sztuka. Teraz ze Strzyżowa na spota juz moze kolumna pojechac
Adis89 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2016 (edytowane) Temat zarósł całkowicie a wiec troche odkopie przez rok czasu troszke sie pozmieniało a więc: Zewnątrz - Zmieniona felga na ori S-line w 18 calach - dołożone listwy drzwiowe z eSy - zrobiony wydech od 2,5 TDI - tylna wycieraczka OUT Wewnątrz: - gałka zmiany biegów S-line - manetka i odblokowanie pelłnego Fisa - wymiana schowka na klimatyzowany (puki co bez lodówki) - lampka podsufitki z diodami ambiente i AirBag - moduł zegara radiowego - 4xbiałe lampki w boczki drzwi I chyba narazie było by na tyle, powoli bede kompletował jakiś sensowny pakiet zewnętrzny i na koniec dwie podglądowe foty ktore znalazłem jeszcze bez założonych listew drzwi Edytowane 30 Stycznia 2016 przez Adis89
mariuszbielsko Opublikowano 31 Stycznia 2016 Opublikowano 31 Stycznia 2016 (edytowane) 18 s-line fajnie poprawily wyglad auta powodzeni w modzeniu Edytowane 31 Stycznia 2016 przez mariuszbielsko
Pepe quattro Opublikowano 31 Stycznia 2016 Opublikowano 31 Stycznia 2016 fela i ten zawias robi robotę końcóweczki wydechu tez się prezentują jeszcze dokladeczka s-line i będzie dupeczka piękna powodzenia w rezaniu
Rekomendowane odpowiedzi