Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 ASN] Co lepsze - skóra czy welur ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skóra + alcantara to jest moim skromnym zdaniem najlepsze rozwiazanie. Ladnie wygląda, nie grzeje sie, łatwo sie czysci i nie slizga sie d..a ;) po siedzeniu czyli dobre trzymanie.

no tylko po 200tys sie mechaci i wyglada nieco gorzej chociaz wciaz robi wrazenie :decayed:

Opublikowano

Pany, a ja mam takie fotele welurowe i nie zamierzam ich zamieniać na żadną skórę: :wink4:

Są niesamowicie wygodne i bardzo dobrze trzymają na zakrętach, do tego mają regulację odcinka lędźwiowego. :good:

fotele1.jpg

Opublikowano

Skóra + alcantara to jest moim skromnym zdaniem najlepsze rozwiazanie. Ladnie wygląda, nie grzeje sie, łatwo sie czysci i nie slizga sie d..a ;) po siedzeniu czyli dobre trzymanie.

no tylko po 200tys sie mechaci i wyglada nieco gorzej chociaz wciaz robi wrazenie :decayed:

Dlatego lepsze jest połączenie skóra+'speed'. Jest mega :kox: :kox: :naughty:

Materiał dużo lepszy jakościowo niż ten tandetny welur ..... :thumbdown:

Opublikowano

Materiał dużo lepszy jakościowo niż ten tandetny welur .....

Nie zgodzę się z tym że welur jest materiałem tandetnym. Tandetna to jest szmaciana, podstawowa tapicerka jakich wiele w B5 i B6. Ale trudno moim zdaniem powiedzieć o welurze żeby był tandetny.

Poza tym jak już ktoś mądrze wspomniał - o gustach się nie dyskutuje, ale można podsykutować o walorach użytkowych. A prawda jest taka że welur bije skórę na głowę pod względem walorów użytkowych. Wyjątkiem jest dobra skóra wentylowana + klimatyzacja w aucie.

Opublikowano

Miałem kubełkowe materiałowe w swojej B6. Były przechooyowe

A plamy po wodzie mineralnej to już :sick3:

Opublikowano

Miałem kubełkowe materiałowe w swojej B6. Były przechooyowe

No to miałeś w takim razie materiałowe (tzw. szmaciane), a nie welurowe - jest to jednak pewna różnica :wink4:

Welur jest miękki i bardzo przyjemny w dotyku, a fotel szmaciany jest szorstki, śliski i nieprzyjemny (jak w jakimś Fiacie Punto albo Seicento).

Opublikowano

Jak masz fotele s line w pełnej skórze to też się nie ślizga :) miałem w B6 fotele z b7 środek speed a boki skóra teraz mam w A6 pełną skórę i nie chcę juz materiału. Kanapa tył idealna do czyszczenia :wink4: skóra środkiem jest bardziej delikatna niż boki . W zimie się je podgrzewa a w lecie no cóż trzeba unikać słońca . Ale i tak po 5 min. jazdy już jest oki :)

Opublikowano

Kanapa tył idealna do czyszczenia :wink4

To co ty tam na niej wyprawiasz ? :decayed:

Opublikowano

Dużo ciekawych spraw :rolleyes:

Opublikowano

dla mnie kwestia gustu :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mam pelna skore. Bez grzanych siedzien (zreszto w anglii to nawet nie jest zbyt koniecznie :>) Bylem w zime w polsce. Brak grzanych siedzen - da sie przezyc, nie jest wcale tak najgorzej. Gorzej jest w lato jak sie wsiada do nagrzanego samochodu. Ale to rowniez kwestia przyzwyczajenia.

Ale powiem szczerze ze to jest pierwszy i ostatni moj samochod ze skora. Jest tylko jeden powod dla ktorego ta skore nadal mam:

fotele kubelkowe. Sa bardzo wygodne do jazdy jak dla mnie. I z checia oddalbym swoja skore (bez zastanowienia) ale tylko i wylacznie za takie fotele.

Opublikowano

I z checia oddalbym swoja skore (bez zastanowienia) ale tylko i wylacznie za takie fotele.

Ja mam welurowe kubełki (rzadko spotykane), ale na skórę się nie zamienię :decayed:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

skora po bokach i w srodku alcata, jak dla mnie taki polaczenie :decayed:

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

tylko skóra:)w zimie grzanie a na lato szybki przyciemnić i luzik:)

Opublikowano

w skórze, to ja o swoich gabarytach typu S/M latam jak szmata na tych taboretach...kubełki czy też rs-y :wallbash::decayed:

Opublikowano

ja miałem w poprzednim aucie samą skórę i trochę żałowałem, teraz mam półskórę (boki skóra środek alcantara) i wydaję mi się że to jest złoty środek - ale to kwestia gustu i upodobań... :hi:

Opublikowano

ja miałem w poprzednim aucie samą skórę i trochę żałowałem, teraz mam półskórę (boki skóra środek alcantara) i wydaję mi się że to jest złoty środek - ale to kwestia gustu i upodobań... :hi:

ja też tak uważam...bo jeździłem na pół skórach i dla mnie idealne to było :decayed: , a na skórze tak jak wyżej pisałem :disgust:

a co do weluru...kubełkami w welurze, też był nie pogardził :wink4:

Opublikowano

hihi ja też nie...ale półskóra ww zupełności mi wystarcza :wink4:

Opublikowano

Skóra ma wiele zalet jak i wad. Łatwa w czyszczenie, dużo lepiej fotel wygląda, wnętrze wydaje się bogatsze a z drugiej strony zimna zimą, gorąca latem. Jak nie dbasz o skórę to popęka i też nie wygląda za ładnie. To jest indywidualna sprawa dla każdego co bardziej mu odpowiada :hi:

Opublikowano

też jestem podobnego zdania bo równie dobrze jak bym spytał czy skrzynia manual czy automat,czy kolor czarny czy biały itp bo zarówno tu jak i tu znajdą sie zwolennicy jak i przeciwnicy wiec wydaje mi sie że jest to indywidualna sprawa dla każdego do własnych potrzeb,upodobań i własnej wygody.