VPLD Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Witam mam pytanie jak się wymienia reparaturkę (osłonę) tłoczka hamulcowego z przodu? bo patrzyłem jest jedna uszczelna ale coś mocno trzyma tą gumkę. Co ją trzyma jakiś pierścień? Prosił bym o opisanie jak to zdemontować żeby wyjąć osłonę tłoczka hamulcowego.
VPLD Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2013 to wiem ale chodzi mi o to jak się przymocowana ta gumka? bo coś ją trzyma
Dev Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Opublikowano 19 Kwietnia 2013 na gumce jest kołnierz który wchodzi w rowek w zacisku tłoczek przytrzymuje cały ten cyrk ale jak masz problem z demontażem to lepiej tego nie ruszaj :grin: bo z montazem jest o wiele trudniej
Dev Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Na zacisku. Najpierw wyciagnij tloczek. gumka sama wyjdzie.
VPLD Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2013 wyciągalem tłoczek i jest tak uszczelka jedna, wyjmuje ja ale osłona tłoczka nadal mocno siedzi , co ją trzyma ?
OLIVER Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Kolego ..jeśli wymieniasz osłonę tłoczka H . to myslę ze masz nową taką osłonę albo cały komplet naprawczy zacisku ..Tak? Po oglądaj dobrze tą nową osłonkę i zobaczysz na niej taki grzbiecik który wchodzi do rowka w zacisku a tłoczek gdy go z powrotem założysz do zacisku trzyma dokładnie tą osłonkę tak ze nie ma prawa się wysunąć z zacisku.... Po długiej eksplatacji zacisku w różnych warunkach potrafi ta osłonka się przykleić do ścianki rowka zacisku tak mocno że jak się ją zdejmuje to nawet się potarga Więc chyba teraz wszystko wiesz ....
VPLD Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2013 tak mam cały komplet nowy, czyli ona wchodzi tylko w rowek a to że nie chce zejsc to wina tego że się mocno przykleiła guma to scianki ?
Dev Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 jak wyciagnałes tłoczek to wsadz do srodka palucha, złap i pociągnij masz skorodowany zacisk i dlatego jest problem
VPLD Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2013 a moze wiesz jaka jest srednica tloczka w a4 b6 1.8 T ?
OLIVER Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Opublikowano 21 Kwietnia 2013 a moze wiesz jaka jest srednica tloczka w a4 b6 1.8 T ? wyciągalem tłoczek jaki jest problem zmierzyć suwmiarką i nie pytać o takie rzeczy....
Fr0styyy. Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Opublikowano 21 Kwietnia 2013 sto pro ?? Stary, dev siedzi w tym nie od dziś
VPLD Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2013 nie chce mi sie jutro tego wyjmować a chciałęm juz z rana zamowic tloczek
Dev Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Opublikowano 21 Kwietnia 2013 zamówisz do zacisku Ate i bedzie ok zacisk Lucas-a ma 54 mm
Dev Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Opublikowano 21 Kwietnia 2013 jak chcesz to mam zrobione ze stali nierdzewnej niezniszczalne
Rekomendowane odpowiedzi