Kamillo1992 Opublikowano 3 Maja 2013 Opublikowano 3 Maja 2013 Witam posiadam audi a4 b5 1996 r i mam problem z panelem od klimatyzacji i mam takie pytanie czy jak zmienię panel na z 1997 r będzie działała mi klimatyzacja posiadam panel z wklęsłymi przyciskami jeszcze i nie wiem czy bedzie działać mi klima jak założe po 1997 r dzięki i pozdrawiam
piotrzaba5 Opublikowano 3 Maja 2013 Opublikowano 3 Maja 2013 Nie będzie Ci działać. Też mam z wklęsłymi przyciskami, i jak mi się zepsuł zimą, to założyłem nowszy model. Steruje ogrzewaniem i kierunkiem nawiewu. Ale nie załącza klimatyzacji. Musisz mieć z tymi samymi nr. co miałeś wczesniej.
Kamillo1992 Opublikowano 3 Maja 2013 Autor Opublikowano 3 Maja 2013 a jeżeli inni zmieniają na 2din i wszystko działa to czemu nie będzie dzałał ten ?
piotrzaba5 Opublikowano 3 Maja 2013 Opublikowano 3 Maja 2013 Bo przerabiają. A sama wymiana ci nie pomorze
Arcus Opublikowano 21 Maja 2013 Opublikowano 21 Maja 2013 Nie będzie Ci działać. Też mam z wklęsłymi przyciskami, i jak mi się zepsuł zimą, to założyłem nowszy model. Steruje ogrzewaniem i kierunkiem nawiewu. Ale nie załącza klimatyzacji. Musisz mieć z tymi samymi nr. co miałeś wczesniej. Ja ostatnio założyłem taki panel i jest dokładnie taki problem, że właśnie nie załącza sprężarki. Jest na to jakiś sposób?? Jakieś przekodowanie lub zamiana kabelków?
grippen Opublikowano 22 Maja 2013 Opublikowano 22 Maja 2013 bodajże u was sprężarka jest sterowana masą a w poliftach plusem chodzi o klimatronika oczywiście cytat do klimatronika wszystkie kostki pasują, ale niestety trzeba powalczyć z podświetlaniem panela i jak u mnie z przypadkiem załączania się sprężarki(u mnie było sterowanie masą, a teraz jest plusem), do tego dochodzi może zobacz w tym temacie może tam coś opisane ze zmianą kabli http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-131/all-b5-zmiana-tunelu-liftu-poliftowy-123559/
Arcus Opublikowano 23 Maja 2013 Opublikowano 23 Maja 2013 Dzięki. Czyli jedyna rada to zmiana sterowania sprężarką przez zamianę kabelków. Warto spróbować
grippen Opublikowano 24 Maja 2013 Opublikowano 24 Maja 2013 Dzięki. Czyli jedyna rada to zmiana sterowania sprężarką przez zamianę kabelków. Warto spróbować dokładnie ewentualnie zmiana polaryzacji przez przekaźnik popytaj ludzi którzy to robili masz link do tematu
lokolublin Opublikowano 25 Maja 2013 Opublikowano 25 Maja 2013 Witam Mam ten sam problem zepsuł mi się klimatronik z 95r, założyłem z 98r i nie działa klima, reszta działa, podświetlenie ok. Proszę o pomoc jak ruszyć klimę w nowym panelu by działała. Co dokładnie trzeba zrobić, jakiś opis? Szkoda mi odsyłać nowy panel, dodatkowe koszty a na allegro o tym samym kodzie co był stary panel kosztuje 200-250zł. Jest jakaś szansa? Pozdrawiam
przemciotorun Opublikowano 25 Maja 2013 Opublikowano 25 Maja 2013 Kamillo1992 moze napisz co masz za problem z climatronikiem?
lokolublin Opublikowano 25 Maja 2013 Opublikowano 25 Maja 2013 na starym panelu ginie podświetlenie i przestają działać przyciski. Kupiłem nowy z A4 98r o innym symbolu. Myślałem że bedzie pasował ale po podłączenie wszystko działa oprócz klimy, nie załącza jej. Prawdopodobnie trzeba przepiąć jakieś kable w pinach i wszytko bedzie ok. Tylko nie wiem które, jest może jakaś fotorelacja, albo dokładny opis.
gurban6 Opublikowano 25 Maja 2013 Opublikowano 25 Maja 2013 Może uda się naprawić stary klimatronik.Zerknij na ten wątek: http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-131/all-b5-naprawa-panela-klimatronika-2092/
lokolublin Opublikowano 2 Czerwca 2013 Opublikowano 2 Czerwca 2013 WITAM Nie naprawiłem starego panelu , a chciałbym założyć ten nowy co kupiłem. Mam prośbę o dokładny opis , link lub fotorelację przełożenia pinów by zaczęła działać klima.
szefmuzyk Opublikowano 4 Czerwca 2013 Opublikowano 4 Czerwca 2013 Czy posiada ktoś opis jak podpiąć klimę po lifcie do audi przed liftem. Nie mam podświetlenia w nowej klimie. I nie wiem który kabel zamienić z którym. Ktoś to może już zrobił albo wie jak to zrobić?
lokolublin Opublikowano 9 Czerwca 2013 Opublikowano 9 Czerwca 2013 Witam Pomoże ktoś z tymi panelami? A moze ktoś ma dokładny opis pinów?
Rekomendowane odpowiedzi