zbych4000 Opublikowano 14 Lipca 2008 Opublikowano 14 Lipca 2008 Witam i pozdrawiam wszystkich. Mam problem tego typu, nie dziala mi tylna wycieraczka, tzn. ruszyla ok 10 cm i koniec na tym. Bezpiecznik ok.
jacekm Opublikowano 17 Lipca 2008 Opublikowano 17 Lipca 2008 Witam i pozdrawiam wszystkich. Mam problem tego typu, nie dziala mi tylna wycieraczka, tzn. ruszyla ok 10 cm i koniec na tym. Bezpiecznik ok. Spryskiwacz tylnej szyby działa ? U znajomego w passacie były podobne objawy tylko do tego woda nie leciała przez dyszę a wypływała wewnątrz klapy. Rozebrałem to i powodem zamiaszania była malutka tulejka wewnątrz mechanizmu.Pękła, woda zamiast do dyszy leciała na mechanizm. Wszystko sie zasyfiło i wycieraczka nie chodziła. Po wyczyszczeniu,przesmarowaniu i wymianie pokrywy wszystko działa
zbych4000 Opublikowano 17 Lipca 2008 Autor Opublikowano 17 Lipca 2008 Dzieki, a jak to rozebrac zeby czegos nie uszkodzic
jacekm Opublikowano 17 Lipca 2008 Opublikowano 17 Lipca 2008 Nie bardzo pamietam Odkręcałem co było do odkręcenia Nie wiem czy w Audi jest podobnie ale w passacie odkręciłem pokrywę mechanizmu i wszystko było widać Niech wypowie sie ktoś, kto wykręcał to w Audi PS A jak działa spryskiwacz ? Wszystko w normie, czy nie ?
czarny007 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Witam,pewnie już to zrobiłeś.Jeśli nie to odkręć wszystko zważając na detale i wężyki dopływu płynu.sprawdź środek mechanizmu,nie zawsze wszystko jest do wymiany.ja wyczyściłem wszystko i działa.ale po warunkiem że nie masz korozji uszkadzającej systemu :gwizdanie:pozdrawiam
Wąski Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 może to pomoże http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_naprawa_tylniej_wycieraczki_avant-t4698.0.html
endriuu Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 mi tez sie skonczyla. rozebralem ostatnio i okazalo sie ze szczotek juz nie ma. kupie gdzies takie szczotki czy musze caly silnik gdzies dostac?
zegarmistrz Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Jka sie szczotki skończyły to dobrze by było wycdiągnąć wirnik z silnika, wkręcić go w wiertarke i komutator drobnym papierem ściernym wyrównać..
endriuu Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Opublikowano 16 Sierpnia 2008 ok ok ale co z tymi szczotkami? sa do kupienia?
jajcosz Opublikowano 23 Lutego 2013 Opublikowano 23 Lutego 2013 dla potomnych szczotki są na allegro 4x4x8,5 mm
Rekomendowane odpowiedzi