jejacek Opublikowano 10 Maja 2013 Opublikowano 10 Maja 2013 czesc, przestal mi dzialac bluetooth w moje a4 B7 , jak sprawdzic najlepiej co sie moglo stac? i czy ewentualnie ten modul ktory sprzedajesz bedzie pasowal ? dzieki za odpowiedz
Arturoo Opublikowano 10 Maja 2013 Opublikowano 10 Maja 2013 czesc, przestal mi dzialac bluetooth w moje a4 B7 , jak sprawdzic najlepiej co sie moglo stac? i czy ewentualnie ten modul ktory sprzedajesz bedzie pasowal ?dzieki za odpowiedz ja bym wyciągnął radio i podpiął inny BT....
jejacek Opublikowano 10 Maja 2013 Autor Opublikowano 10 Maja 2013 hejka, a w ktorym miejscu dokladnie jest modul montowany fabrycznie? a4 b7 2006 rok dzieki za odpowiedz ---------- Post dopisany at 14:04 ---------- Poprzedni post napisany at 14:02 ---------- czesc, przestal mi dzialac bluetooth w moje a4 B7 , jak sprawdzic najlepiej co sie moglo stac? i czy ewentualnie ten modul ktory sprzedajesz bedzie pasowal ?dzieki za odpowiedz ja bym wyciągnął radio i podpiął inny BT.... hejka, a w ktorym miejscu dokladnie jest modul montowany fabrycznie? a4 b7 2006 rok dzieki za odpowiedz
ikell Opublikowano 10 Maja 2013 Opublikowano 10 Maja 2013 Jeśli się nie mylę, to moduł BT schowany jest pod przednim fotelem pasażera.
jejacek Opublikowano 10 Maja 2013 Autor Opublikowano 10 Maja 2013 Dzieki za podpowiedz, tez mi sie tak wydaje, ale sktos mi mowil ze jest w tunelu obok recznego dlatego pytam, a z drugiej strony rowniez slyszalem ze pod tapcerka pod fotelem pasazera
Arturoo Opublikowano 11 Maja 2013 Opublikowano 11 Maja 2013 Jeśli się nie mylę, to moduł BT schowany jest pod przednim fotelem pasażera. dokładnie w tym miejscu
Kamil457 Opublikowano 22 Maja 2013 Opublikowano 22 Maja 2013 moduł bluetooth montowany jest pod przednim fotelem kierowcy pod wykładziną w puszcze. Sprawdzałeś bezpieczniki?
jejacek Opublikowano 24 Maja 2013 Autor Opublikowano 24 Maja 2013 NIe, bezpiecznikow nie sprawdzalem, zobacze, wogole mam ciezko z czasem :-) Moga byc tez bledy ? moze sprawdzic kompa ?
Kamil457 Opublikowano 24 Maja 2013 Opublikowano 24 Maja 2013 przy wszelkich elektrycznych usterkach podstawą jest sprawdzenie bezpieczników
jejacek Opublikowano 27 Maja 2013 Autor Opublikowano 27 Maja 2013 Czesc podpiolem Vasa i wyszedl blad : kanal 16 usterka 3 00576 057 zacisk 15 dalej 01301 049 komputer sterujacy podawanie jezyka J507 01303 049 R36 jednostka nadawcza telefonu brak komunikacji pomoze ktos co to oznacza ? dzieki
Turboziomal Opublikowano 3 Maja 2014 Opublikowano 3 Maja 2014 Cześć nie chcę zakładać nowego tematu więc tutaj- bluetooth działał bez zarzutu i nagle zaczęły się problemy- potrzebował dłuższego czasu, żeby połączyć się z telefonem, czasami w ogóle nie działał na RNS (tak jakby nie był zakodowany) i nagle łapał połączenie, im więcej czasu mijało tym więcej problemów. Doszło do tego, że łapał połączenie po godzinie. Teraz przestał działać całkowicie (na RNS wyświetla się komunikat, że telefon nie jest dostępny). Gdzie szukać przyczyny? moduł mógł się zjarać?
fajerski1 Opublikowano 1 Lipca 2019 Opublikowano 1 Lipca 2019 no to pany gdzie ten moduł jest A4B7 ? pod fotelem kierowcy czy pasażera ? jak go szybko zdemontować, bo u mnie chyba padł. bezpiecznik cały
fajerski1 Opublikowano 20 Lipca 2019 Opublikowano 20 Lipca 2019 jestem po wymianie modułu bluetooth i jest on po stronie pasażera pod nogami a po stronie kierowcy jest moduł komfortu
Użytkownik007 Opublikowano 16 Października 2020 Opublikowano 16 Października 2020 Witam, mi również padł moduł bluethoot i rozładowuje akumulator na dodatek Pytanie czy po wymianie trzeba go jakoś na nowo kodować? Musiałeś wyciągnąć fotel aby go wymontować? Trzeba kupić używkę o identycznych numerach?
Muskel1 Opublikowano 16 Października 2020 Opublikowano 16 Października 2020 (edytowane) Musisz zakodować. W zależności jaką wersje teraz miałeś można użyć innej. Są wersje low i high. Te drugie mają rozszerzone funkcje, z których możesz korzystać jeżeli masz RNS-E. Edytowane 16 Października 2020 przez Muskel1
Użytkownik007 Opublikowano 16 Października 2020 Opublikowano 16 Października 2020 Chyba miałem tą wyższą, bo kopiowało mi książkę telefoniczną, rejestr połączeń itd. Jestem w stanie to ogarnąć VCSD-em ? Jet to skomplikowane czy można to wytłumaczyć w kilku krokach ?
Muskel1 Opublikowano 16 Października 2020 Opublikowano 16 Października 2020 Tak vcds wystarczy. Zrób Autoscan i zapisz go w formie pliku tekstowego i go tu wrzć. Na samym końcu autoscanu jest sterownik/moduł 77 czyli Twój Bluetooth. Podane tam jest numer katalogowy i kodowanie. To kodowanie musisz później wklepać lub skopiować i wkleić w nowym module który wsadzisz. Masz RNS-E?
Użytkownik007 Opublikowano 16 Października 2020 Opublikowano 16 Października 2020 tak RNS'E Z AutoScan jest problem do wywala mi go na module 9 chyba czyli na samym początku.. I dalej nie idzie
Użytkownik007 Opublikowano 16 Października 2020 Opublikowano 16 Października 2020 Próbowałem połączyć się bezpośrednio z kanałem 77 ale brak komunikacji - nie odpowiada. Inne typu radio nawigacja nie ma problemu.
Rekomendowane odpowiedzi