witjacrf Opublikowano 14 Maja 2013 Opublikowano 14 Maja 2013 Witam. Szybkie pytanie czy np źle wyważone tylne koła mogą wpływać na to iż przy ok 140km/h trzepie kierownicą/budą? Z góry dzięki za odpowiedź.
gurban6 Opublikowano 14 Maja 2013 Opublikowano 14 Maja 2013 Niewyważenia kół tylnych może skutkować drganiem całego nadwozia oraz wrażeniem zarzucania tyłu pojazdu przy ostrych zakrętach.
pakotomasz Opublikowano 16 Maja 2013 Opublikowano 16 Maja 2013 Nieprawidłowe wyważenie na pewno będzie miało jakiś wpływ na drgania. Miałem tak u siebie przy źle wyważonych praktycznie wszystkich kołach tak przy 120-130km/h.
hofi7 Opublikowano 19 Maja 2013 Opublikowano 19 Maja 2013 kiedyś jak miałem źle wyważone opony, to myślałem, że to półosie, ale zacząłem od wyważania i okazało się że jest wszystko ok, więc wyważenie to podstawa - dobre wyważenie.
witjacrf Opublikowano 19 Maja 2013 Autor Opublikowano 19 Maja 2013 2 razy wywazalem koła, teraz nawet wymienili mi dystanse ( ten taki plastik co wchodzi miedzy felge a piaste) i dalej wali kołami ok 140km/h.... Sent from my iPhone using Tapatalk?
Rekomendowane odpowiedzi