C. Opublikowano 27 Maja 2013 Opublikowano 27 Maja 2013 Cześć Podczas mycia samochodu zauważyłem mikro plamki koloru brązowego na dzwiach poniżej listwy, na dole. Na wszystkich 4 dzwiach w zasadzie choć najwięcej na przednich z obu stron. Są to bardzo małe kropki i trzeba mocno się zbliżyć żeby je zobaczyć, tan na 5 - 10 cm. Jeśli potraktować je mocno gąbką z płynem to prawie znikają, prawie. Na błotnikach nie zaobserwowałem tych "rdzawych" kropek. Nie ma ich dużo. Auto nie malowane, sprawdzałem już 2 razy całą karoserię miernikiem, wszędzie do 120. Kolor to srebrny metalik. Może ta barwa ma taką przypadłość? Niech ktoś z tym kolorem zobaczy u siebie czy też da się takie kropki zauważyć? Nigdzie na samochodzie nie mam śladu rdzy, żadnych bąbli itp. Te mikro kropeczki zauważyłem już rok temu, nie powiększają się, ale nie mogę ich się pozbyć z lakieru. Może trzeba zetrzeć je glinką? O polerce nie myślę bo lakier jest w dobrej kondycji, żadnych zmatowień nie ma. Mam się martwić próchnicą, czy to normalne zjawisko?
Bieniek Opublikowano 27 Maja 2013 Opublikowano 27 Maja 2013 Jest to normalne. Nie polecam trzec tego szmatka/gabka. DO usuwania sluza produkty typu iron off. Prym w tej grupie produktow wiedzie IRON-X i jego polecam.
C. Opublikowano 27 Maja 2013 Autor Opublikowano 27 Maja 2013 Ufff, Taki produkt będzie ok? CAR PRO Iron X Iron Remover 500ml + sprayer - Detailer.pl - Kosmetyki Samochodowe
Griffe Opublikowano 27 Maja 2013 Opublikowano 27 Maja 2013 Jestes pewien, ze to nie jest smola/osad drogowy/zywica? Sprobuj tar&glue i glinak.
C. Opublikowano 28 Maja 2013 Autor Opublikowano 28 Maja 2013 To na bank nie jest smoła. Zakupię ten produkt i zobaczymy. Dzięki za odpowiedź.
alarec Opublikowano 30 Maja 2013 Opublikowano 30 Maja 2013 Glinka ci to usunie. Doskonale wiem o czym mowisz bo ja na srebrnym mam to samo co jakis czas. Iron i prickbort nie robią z tym za wiele Wysyłane z mojego Nexus 4 za pomocą Tapatalk 2
Kaiserman Opublikowano 14 Czerwca 2013 Opublikowano 14 Czerwca 2013 he bo trzeba odrdzewiacz za 8zł i bedzie lakier jak nowy:) zero kropek rdzy tylko w cieniuu by nic niewyschło i potem spłukać duża ilośćią wody...
marko367 Opublikowano 15 Czerwca 2013 Opublikowano 15 Czerwca 2013 to nie jest przypadłość srebrnego lakieru, prawdopodobnie parkujesz lub parkowałeś samochód gdzieś przy odlewni i z komina ci nasypało .
pierek79 Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Witam mam podobny problem(może nawet ten sam)mikro cętki koloru brązowego najwięcej na dachu auta czym to mogę zmyć ?
konus Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Opublikowano 15 Sierpnia 2013 ja to na srebrnym padle zdjąłem średnią glinką
Kaiserman Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 nafta swietlną to jest smoła...tak widzę...albo jak metal i opiłki prix tenzi
marko367 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 nafta swietlną to jest smoła...tak widzę...albo jak metal i opiłki prix tenzi Używałeś kolego może ten prix tenzi z tego co wiem to jest zamiennik iron X i cena niższa jak to się sprawuje ?
Kaiserman Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 idealnie poważnie mówie:) to tak samo smierdzi bardzo mocnooo...jak zgnite jaja
Griffe Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Jest troche gorszy od IronX ale roznica nie jest duza, natomiast cenowo przepasc.
Fr0styyy. Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Bierz VP Dragons Breath zamiast Prixa.
marko367 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 koledzy a te środki o których jest mowa można używać na myjniach bezdotykowych nikt się nie przyczepi
Kaiserman Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 to ma ph naturalne i jest biodegradowalne...
Griffe Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 To juz zalezy tylko i wylacznie od obslugi myjni. Przewaznie ganiaja, ale pewnie uda sie wpasc na taka mniej uczeszczalna albo w nocy i wtedy cisza spokoj.
marko367 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 chyba lepiej zrobić to pod domem karcherem bo raczej na każdej myjni mają monitoring
Rekomendowane odpowiedzi