Olszak86 Opublikowano 1 Czerwca 2013 Opublikowano 1 Czerwca 2013 Witam, 2 tyg temu zakupilem swoje drugie Audi ( wcześniej jeździlem 80 B3) i mam mały kłopot. Otóż jak widać na zdjęciu poniżej auto z przodu wyglada kiepsko. Zastanawia mnie czy może jakieś złe sprężyny ktoś założył bądź może amortyzatory daja taki efekt. W książce którą dostalem po poprzednim właścicielu jest zanotowana tylko wymiana tylnych amortyzatorów ale tył wygląda normalnie. Co myślicie koledzy na ten temat ?
MATIUS Opublikowano 1 Czerwca 2013 Opublikowano 1 Czerwca 2013 mam przód troche niżej a tył wyzej przednie amorki i spręzyny o 1.9tdi
Olszak86 Opublikowano 1 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2013 Lepiej kupic używane springi do ADR'a Avanta czy jakieś nowe ? ---------- Post dopisany at 21:15 ---------- Poprzedni post napisany at 21:09 ---------- Ewentualnie może tylne sprężyny dały siana, bo mam LPG i może ktoś przedemną woził cement albo ziemniaki i dlatego tak jest, cieżar zrobil swoje. Jakbył wymienil tył może samochód równo by stanął.
Majkel Opublikowano 1 Czerwca 2013 Opublikowano 1 Czerwca 2013 Lepiej kupic używane springi do ADR'a Avanta czy jakieś nowe ?---------- Post dopisany at 21:15 ---------- Poprzedni post napisany at 21:09 ---------- Ewentualnie może tylne sprężyny dały siana, bo mam LPG i może ktoś przedemną woził cement albo ziemniaki i dlatego tak jest, cieżar zrobil swoje. Jakbył wymienil tył może samochód równo by stanął. Ale jeśli tył byłby wyrąbany, to byś to czuł przecież... A dźwignięcie tylu, żeby byl na równo z przodem jakoś mi się nie widzi, strasznie wysoko by stała
Olszak86 Opublikowano 1 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2013 No czułbym ale tył jest okej. We wtorek bd robione tuleje tylnej belki bo autem ładnie rzuca na boki, oprócz tego jest okej. Dobra czyli bd myślał coś nad przodem. Dzieki wielkie za odpowiedzi
grelo1 Opublikowano 22 Września 2013 Opublikowano 22 Września 2013 Witam. Mam podobny problem z wysokim przodem. Moje auto wygląda identycznie jak kolegi Olszak86 , tylko że mam 1.9 TDI. Przód wygląda mało zachęcająco. Jakieś konkretne rozwiązania na ten problem?? PS: Ja wymieniałem tylne amory na KYB Excel-G do tego modelu (jeden amor strzelił mi w zimie) oraz komplet wahaczy przednich RUVILLE. Wcześniej było podobnie. W kwietniu byłem na stacji diagnostycznej i mam 71-73 % wszystkich amorów. Na sprawdzenie, czy wahacze zostały prawidłowo zamontowane pojechałem do mechanika innego i ten poluzował i dokręcił wahacze na moich oczach w trybie stojącym na kanale Proszę o porady, sugestie co sprawdzić, ew. co zrobić, bo mało mi się to podoba
Rekomendowane odpowiedzi