freezblock Opublikowano 2 Czerwca 2013 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Przymierzam sie do wymiany rozrządu, w hurtowni wyliczyli mi cały zestaw na gratach skf na około 700 zł, trochę sporo, tymbardziej, że będe też wymieniał łańcuch z napinaczem SWAG koszt 460zł. Lista części to: - pasek rozrządu contitech - rolka napinająca - rolka prowadząca - napinacz paska - pompa wody Czy to wszystko do rozrządu czy jeszcze coś brakuje ? Łańcuch i napinacz łańcucha powiedzmy, że cena jest ok. A czy w rozrządzie można zastosować jakieś tańsze części i jak wtedy z żywotnością takiego rozrządu. Jeżeli założe całość skf po jakim czasie kolejna wymiana ? Być może będzie to bardziej opłacalne niż tańsze graty. Dzięki za odp.
german81 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Opublikowano 3 Czerwca 2013 róznica w cenach bedzie niewielaka jak zastosujesz inne firmy .rorzad wymienia sie co 120 tys lub co 5 lat .
freezblock Opublikowano 3 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2013 ok. Wiec chyba warto dołożyć, Dzięki za odp
Śliwek Opublikowano 3 Czerwca 2013 Opublikowano 3 Czerwca 2013 pomysl nad zestawem INA. polecane pomp wody to graf albo dolz.
freezblock Opublikowano 3 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2013 zobaczymy jak będzie $$$ to może cos lepszego jak nie będzie to będe wtedy kombinował
d4widoV Opublikowano 3 Czerwca 2013 Opublikowano 3 Czerwca 2013 pompe wody z SKF, a reszte elementow INA. Ruville jest na podzespolach INA, tylko podpisuja sie swoja nazwa.
stomi Opublikowano 4 Czerwca 2013 Opublikowano 4 Czerwca 2013 ina skf i fag to jedno i to samo, ruville to pakowacz w którym może być wszystko.
paszelek Opublikowano 4 Czerwca 2013 Opublikowano 4 Czerwca 2013 u mnie tez rozrzad do roboty ja to celuje w zestaw INA/SKF i do tego pompa Hepu albo tez SKF biorac pod uwage to ze wymiany przy 120tys wiec moim zdanie chyba warto dolozyc.
freezblock Opublikowano 7 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2013 różnica cenowa między ina a skf jest praktycznie żadna, ale jak co 120 tys to lepiej wstawic coś lepszego i mieć z bańki
electrofinger Opublikowano 7 Czerwca 2013 Opublikowano 7 Czerwca 2013 ina skf i fag to jedno i to samo, ruville to pakowacz w którym może być wszystko. A potrafisz konkretnie wymienić z nazwy co może być w pudełku Ruville?
stomi Opublikowano 7 Czerwca 2013 Opublikowano 7 Czerwca 2013 nie mam pojęcia ale kupowałem niedawno pompę wody ruvila to nie było żadnych znaków, pewnie jakaś chinka.
Rekomendowane odpowiedzi