eSSence Opublikowano 5 Czerwca 2013 Opublikowano 5 Czerwca 2013 Posiadam B6 z 2001 roku i mam ramiona z takim haczykiem "U" pod klips Założony pióra to Bosch Twin 909 I moje pytanie jest takie czy do tych ramion podejdą jakieś wycieraczki "płaskie"/ bezprzegubowe ? Widziałem na stacji Shell takie wycieraczki jak na tej aukcji stosował ktoś ? Czy to szajs na tydzień ? PIÓRO WYCIERACZKI ALCA SPECJAL 330MM / 13" (3297214483) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
edekxp Opublikowano 6 Czerwca 2013 Opublikowano 6 Czerwca 2013 U mnie też mam ramiona przerobione na U i kupuję najzwyklejsze po 8zł za szt. Chyba te co podałeś kupowałem na stacji BP Te co podałeś nie są płaskie Płaskie to takie: Uchwyt U pasuje
eSSence Opublikowano 6 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2013 Tak wiem że te co podałem nie są płaskie A te płaskie lepiej spisują się od tych klasycznych ? I jak chodziły u ciebie te po 8 zł ?
edekxp Opublikowano 6 Czerwca 2013 Opublikowano 6 Czerwca 2013 Chodzą nadal ponad rok, zawsze zapominam kupić następne bo teraz jak mały deszcz to przeskakują i piszczą, ale wycierają dobrze. Moim zdaniem po co przepłacać za bosch za 100zł, jak i tak przydało by się po zimie wymienić. Mogę jeszcze polecić polskie wycieraczki firmy Motgum. Mam płaskie tej firmy w A3 chodzą dwa lata MOTGUM
eSSence Opublikowano 9 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2013 Dzięki kolego za pomoc ---------- Post dopisany 09-06-2013 at 15:47 ---------- Poprzedni post napisany 06-06-2013 at 23:02 ---------- Jednak się pomyliłem i nie mam tego klasycznego zapięcia "U" tylko te nietypowe ramiona...Siedzi tam pióro Bosch Twin 909 Jest Są jeszcze jakieś pióra które podejdą pod ten typ ramion ?
edekxp Opublikowano 9 Czerwca 2013 Opublikowano 9 Czerwca 2013 Właśnie tylko bosch i coś jeszcze ale też drogie. Ja u siebie właśnie przerobiłem na uchwyt U dospawałem z innych ramion sam uchwyt. Teraz wszystkie pióra mi pasują Tapatalk
chml Opublikowano 10 Czerwca 2013 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Witam Serdecznie Mam drobny problem z wycieraczkami, gdyż po ich włączeniu ramiona wycieraczek wykonują zbyt krótki ruch, przez co wychylenie wycieraczek jest za małe. W konsekwencji wycieraczki nie zbierają mi całej szyby, łapią kąt 90 stopni i wracają. Czy da się jakoś zwiększyć kąt wychylenia wycieraczek? Przepraszam, że zamieszczam ten post tutaj ale nie mogę zakładać swoich tematów. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź
edekxp Opublikowano 11 Czerwca 2013 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Witam Serdecznie Mam drobny problem z wycieraczkami, gdyż po ich włączeniu ramiona wycieraczek wykonują zbyt krótki ruch, przez co wychylenie wycieraczek jest za małe. W konsekwencji wycieraczki nie zbierają mi całej szyby, łapią kąt 90 stopni i wracają. Czy da się jakoś zwiększyć kąt wychylenia wycieraczek? Przepraszam, że zamieszczam ten post tutaj ale nie mogę zakładać swoich tematów. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź Pewnie ciężko ma na sworzniach. Musisz rozebrać wszystko i nasmarować
Ar2r Opublikowano 12 Czerwca 2013 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Witam Serdecznie Mam drobny problem z wycieraczkami, gdyż po ich włączeniu ramiona wycieraczek wykonują zbyt krótki ruch, przez co wychylenie wycieraczek jest za małe. W konsekwencji wycieraczki nie zbierają mi całej szyby, łapią kąt 90 stopni i wracają. Czy da się jakoś zwiększyć kąt wychylenia wycieraczek? Przepraszam, że zamieszczam ten post tutaj ale nie mogę zakładać swoich tematów. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź Poczytaj sobie ten wątek http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/all-b6-naprawa-zatartych-wycieraczek-30501/index5.html
przemek882 Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Witam, możecie mi powiedzieć co to za mocowanie wycieraczka?
marekg Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Witam,możecie mi powiedzieć co to za mocowanie wycieraczka? http://images62.fotosik.pl/53/fcc80b3c9afdbbfcm.jpg http://images65.fotosik.pl/53/0b0b308ac5624ffcm.jpg wygląda jak mocowanie wycieraczek Aero
POWER-KRIS Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Takie mocowanie jest w zestawie naprawczym dla a4 b6 2001-2003. http://www.carsdealer.pl/s/?97,zestaw-do-przerobienia-wycieraczek-na-aero-oryg-audi-a4-b6 Właśnie kupiłem. ;-) Sony Xperia E dual Tapatalk 4
przemek882 Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Opublikowano 8 Sierpnia 2013 a możecie mi powiedzieć jakie rozmiary wycieraczek sa w A4 B6
maluutki Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Opublikowano 8 Sierpnia 2013 ja mam 550 obie w b6 z 04.2001 ja mam pytanie...chce zmienić ramiona moich wycieraczek bo te na klipsa mi sie "popsuły", jaki jest koszt zmiany na standardowe U i czy jakieś konkretnie muszę kupić??
Rekomendowane odpowiedzi