Skocz do zawartości
IGNOROWANY

regulacja przednich reflektorow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Chcialbym sie dowiedziec jak wyregulowac przednie lampy poniewaz swiatla mijania sa za dlugie a drogowe za krotkie dodam ze mam reczne ustawianie lamp krecilem i nic nie dzwigaja sie ani nie opadaja.

Opublikowano

A silniczki chodzą?

nie ma regulacji krótkie -długie, reguluje się całością czyli soczewka + odbłyśnik

Może coś reflektorze się uszkodziło.W obu masz tak samo?

Opublikowano

nie ma silniczkow bo w samochodzie nie mam ustawiania reflektorow.Przy lampach jest regulacja na imbusa krecillem i nic nie dawalo a mechanik powiedzial ze to jest ta regulacja.

Opublikowano

Jak nie ma silniczków, muszą być.

Może masz ksenony i dlatego nie masz regulacji.

Sprawdzałeś w reflektorach czy napewno nie ma silniczków

Wysłane z mojego NovoCrystal za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Muszą być silniczki. Regulacja z kabiny lub samopoziom innej opcji nie ma. Jeśli nic nie dyga regulacja imbusem przy lampie to rozbierz ten mechanizm. Może się ząbki wyrobiły etc. I tym regulujesz zarówno długie jak i krótkie światła naraz, czyli ten plastik wewnątrz na którym są osadzone (tak mi się wydaje :kox:) Co do tego, że krótkie są za długie, a długie za krótkie to tylko stosowanie podkładek pod soczewką by ją troszkę wychylić :decayed:

Wyleciał mi jeszcze fakt, że masz przy lampie regulację lewo/prwo i góra/dół. Może nie tym kręciłeś?
Opublikowano

Dorzucę rysunek

bez_tytu_u.jpg