wilku213 Opublikowano 6 Czerwca 2013 Opublikowano 6 Czerwca 2013 Witam. Składam ADRa i został mi układ podciśnienia. Jak by ktoś mógł wrzucić zdjęcie jak popodłączane są przewody podciśnienia i gdzie. Chodzi o przewód z serwa, ten cieniutki przewodzik z kolektora ssącego i na przepustnicy też jest wejście na ten cieniutki przewodzik.. Najlepiej jakieś foto jak to powinno wyglądać, z góry dzięki
Labiel Opublikowano 6 Czerwca 2013 Opublikowano 6 Czerwca 2013 Cienki przewód z przepustnicy idzie do regulatora ciśnienia paliwa - jest na końcu listwy wtryskowej. Co do serwa: od serwa idzie do zaworu który przepuszcza tylko w jedną stronę - umieszczony jest na wcisk między dwoma ostatnimi żeberkami kolektora. Od jego spodu wychodzi gumowy wąż który idzie do dolotu przed przepustnice - są tam dwa króćce, jeden właśnie od podciśnienia serwa a drugi od odmy.
Labiel Opublikowano 7 Czerwca 2013 Opublikowano 7 Czerwca 2013 Gdybyś miał jeszcze jakieś pytania odnośnie ADR to wal bo rozbierałem wszystko wokół niego nie raz tak że mogę to robić prawie z zamkniętymi oczami
wilku213 Opublikowano 7 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2013 Jutro zabieram się za składanie, jestem w połowie Jak będę miał jakieś wątpliwości to podbije
Labiel Opublikowano 7 Czerwca 2013 Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zwróć uwagę na odmę (to takie plastikowe powyginane kolanko który przychodzi do bloku po prawej stronie silnika) bo bardzo często jest pęknięta i puszcza lewe powietrze.
seba17272 Opublikowano 7 Czerwca 2013 Opublikowano 7 Czerwca 2013 Kolego Labiel powiedz mi czy podciśnienie ma jakiś wpływ na gaśniecie auta przy hamowaniu. I jaka to będzie usterka i w którym miejscu mogła się pojawić. Za szybka opowiedz z góry dzięki
Labiel Opublikowano 7 Czerwca 2013 Opublikowano 7 Czerwca 2013 Ciężko mi powiedzieć bynajmniej nie zetknąłem się jeszcze z takim problemem. A gaśnie typowo podczas hamowania czy podczas wrzucania na luz?
seba17272 Opublikowano 7 Czerwca 2013 Opublikowano 7 Czerwca 2013 Gasnie jak dojezdzam do skrzyzowanie i hamuje. Jak go odpale i stoi na luzie czasem mu sie zdarzy zgasnac ale bardzo zadko.
Labiel Opublikowano 7 Czerwca 2013 Opublikowano 7 Czerwca 2013 Stawiałbym na nieszczelność w dolocie, między innymi właśnie na tą odmę o której mówiłem. Na luzie faluje?
seba17272 Opublikowano 7 Czerwca 2013 Opublikowano 7 Czerwca 2013 Tak Ale bardzo nie jest to odczuwalne falowanie. Zbierac tez sie zbiera. To w takim razie jutro z rana sprawdze czy gdzies przy tej odmie jest jakis przedmuch
ja74687 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Psiuknij plakiem w okolicach dolotu najszybciej go sprawdzisz jak zacznie szaleć to znaczy nieszczelność
Rekomendowane odpowiedzi