Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Ułamane lusterko - klej do metalu sposobem na naprawę?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zakupiłem nie dawno A6 C5 . Było jednak kupione z ułamanym lusterkiem od strony kierowcy.

Ułamany jest ten aluminiowy trzpień na którym się składa lusterko.

Pomyślałem o kleju do aluminium bo ten ułamany element jest aluminiowy. Jak myślicie ma to szansę się trzymać?

Nawet pomyślałem o tym żeby zrezygnować ze składania i skleić go na stałe by była dużo większa powierzchnia klejenia :eusathink:

Jest tez ukruszony kawałek obucowy ale to poxipolem bym sobie skleił i nie było by prawie tego widać.

A kiedyś tam jakby się trafiło takie lusterko w kolor bym je sobie wymienił. Nie chce mi się tego rozbierać tym bardziej że szkło jest całe, elektryka działa.

Jakieś sugestie ewentualnie do kleju? Może coś takiego Pasta Aluminiowa. Klej do aluminium Super Metal

A może da się prosto ten trzpień wyjąć na którym sie to lusterko składa i go pospawać? Bo bez wyjęcia go będzie to raczej mission imposible :decayed:

---------- Post dopisany 10-06-2013 at 19:34 ---------- Poprzedni post napisany 09-06-2013 at 13:28 ----------

Żadnych pomysłów ani rad?

Opublikowano

Rada jest jedna, kup drugie lusterko. :wink:

Opublikowano

Szczerze mówiąc nie wiem czy warto bawić się w klejenie, nie ma pewności, że przy kolejnym, nawet delikatnym puknięciu w lustreko znowu się nie złamie. Lepiej chyba zainwestować w nowe albo w jakąś używkę w dobrym stanie.

Opublikowano

Może i macie rację. Ale jak się mówi do odważnych świat należy jak po klejeniu odpadnie to wymienię :decayed: