Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Przerywanie przy przyspieszaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Mój problem polega na tym że podczas przyśpieszania na rozgrzanym silniku nie rozpędza się płynnie.Nie jest to wielkie szarpanie ale czuć że nie jedzie gładko.Problem jest w przedziale obrotów 2000-4500 powyżej wkręca się ok.Spalanie na mieście wyszło ok 11l to chyba trochę dużo.Na kompie wyszło błąd mieszanki i mechanik polecił mi podmienić na próbę przepływkę. Jeśli jest ktoś chętny z moich okolic na próbę to będę wdzięczny :drinks: Po odpięciu przepływki bez zmian.Może jakieś sugestie?Z góry dziękuję za zainteresowanie.

Opublikowano

Jezeli masz blad mieszanki to z tego co wiem na 80% bedzie to sonda Lambda zwazywszy na towarzyszace objawy

Opublikowano

Jeżeli ma blad mieszanki to nie jest sonda, byli na Wagu to by wykrylo jej blad. Malo tego ten blad sugureruje przeplywke a największym dowodem na jej padniecie jest to ze jak ja odepniesz to chodzi tak samo. :hi:

Jednak przezorność najwazniejsza musisz ja sprawdzić, bo wiesz po rafy na forum to nadal tylko porady nie żadna wyrocznia :wink:

Opublikowano

Wyjmij kable od świec i zobacz czy nie masz tam wody, u mnie przez te jeban*** deszcze skroplila się woda. I auto bylo przymulone i przerywało. Trzeba to odessać lub wydmuchać bo nie ma jak odparować. 10 min roboty i po problemie.

Opublikowano

Woda nie jest problemem bo to jest od czasu zakupu autka a to jest już ponad miesiąc. Przepływkę muszę podmienić na próbę to będzie można ją wykluczyć.Wczoraj wywaliłem całkowicie filtr powietrza i zmieniłem taki wężyk od przepustnicy do :facepalm: wtrysków? jakieś podciśnienie i tak jakby ożył.Nie wiem jak ze spalaniem ale z przyśpieszaniem jest prawie ok.Dużo czytałem na temat odmy a u mnie jest ona luźna tak jakby w pokrywie.Może to mieć jakiś wpływ?

Opublikowano

Sprawdzałeś świece? ile mają nalatane?