Glenroy Opublikowano 15 Czerwca 2013 Opublikowano 15 Czerwca 2013 Witam. Od niedawna zaczyna się coś dziać z moją Audiczką. Dla rozjaśnienia tematu, bo niektóre rzeczy ciężko mi wytłumaczyć, nagrałem filmik: Co mnie gryzie? Pierwszy problem to dziwne, świdrujące w uszy, buczenie i drgania na karoserii przy ~1600 RPM Drugi dotyczy wyraźnych, stosunkowo głośnych, metalicznych stuków przy gaszeniu silnika, podczas gaszenia z wciśniętym sprzęgłem jest spokojnie, raz klepnie, drugi raz nie, ale kiedy nie wciskam pedału sprzęgła klepanie słychać przy każdym wyłączeniu silnika. No i na koniec nurtujące mnie od jakiegoś czasu pytanie, czym jest ta "magiczna niebieska puszka" widoczna na filmie w 0:50? Wydaje mi się, że ona, albo coś w jej okolicy, cyka podczas pracy silnika. Gdyby miało to coś wspólnego, jakieś 2-3 miesiące temu wymieniane były uszczelniacze wariatorów faz rozrządu i sprzęgło, bez dwumasu, który w tym momencie najbardziej podejrzewam o powyższe anomalie. Czy słusznie? Może to być wina dwumasy? Dodam jeszcze, że przy zdecydowanym dodaniu gazu podczas jazdy czuć szarpnięcie, to samo jest przy odpuszczeniu gazu, co jest trochę uciążliwe "tocząc" się powoli, np. w korku.
bawół1 Opublikowano 16 Czerwca 2013 Opublikowano 16 Czerwca 2013 niebieska puszka to zbiornik podciśnienia
Glenroy Opublikowano 16 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2013 Dzięki , z klepaniem, będzie dwumas do wymiany, w sumie mogłem go zrobić już razem ze sprzęgłem , no ale, przy prawie 400.000km miał prawo zastrajkować
d4widoV Opublikowano 16 Czerwca 2013 Opublikowano 16 Czerwca 2013 a na blacie 193k? ano sie kreci kreci
Glenroy Opublikowano 17 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2013 a na blacie 193k? Ta, a w serviceplan-ie ostatni wpis przy 345k takie uroki zakupu używki w kraju
Rekomendowane odpowiedzi