Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVF] czy silnik AVF powinien byc wyposazony w wisko?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy wczoraj sprowadziłem auto z niemcowni takie jak w profilu.mój kuzyn ma takie samo tylko z 2002r.ma tam dwa wiatraki jeden od chłodzenia i klimy i visko które kręci się cały czas, a w moim tego wiska niema............mam nadzieje że niebyło nic rzeźbione.

Opublikowano

w czerwcu 2003 roku bylo kilka modernizacji m.in. dotyczaca napedu paskiem wieloklinowym.

przeniesiono kompresor klimatyzacji na lewa strone,zastosowano naped paskiem alternatora, zrezygnowano z napedu wentylatora tymze paskiem, poprzez sprzeglo wiskotyczne, a zastapiono wentylatorem elektrycznym.

uwaga wentylator startuje nie tylko gdy jest zbyt wysoka temperatura plynu chlodzacego ale rowniez gdy jest wlaczona klimatyzacja.

Opublikowano

dzięki :hi:

Opublikowano

a ja sie zastanwialem skad tyle szumu kiedy wlaczam klime :> nie zagladalem pod maske no ale terazj uz wiem :)

Opublikowano

a które rozwiązanie było lepsze z viskiem czy bez.zawsze to dodatkowe chłodzenie było.

Opublikowano

Koledzy wczoraj sprowadziłem auto z niemcowni takie jak w profilu.mój kuzyn ma takie samo tylko z 2002r.ma tam dwa wiatraki jeden od chłodzenia i klimy i visko które kręci się cały czas, a w moim tego wiska niema............mam nadzieje że niebyło nic rzeźbione.

Nie było, bo ja mam taki sam zestaw. :decayed:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...