darko Opublikowano 24 Lipca 2013 Opublikowano 24 Lipca 2013 żadne ustawienia sterownika gazowego się nie pokasują,znikną tylko mapy,śmiało można aku rozłączać i Mnie po tym triku z przepływką auto lepiej się zbiera
waszka332 Opublikowano 24 Lipca 2013 Autor Opublikowano 24 Lipca 2013 Yhy, sorki za takie pytanie ale co bedzie sie dzialo jak usuna mi sie te mapy i nie wgram czy nie ustwie ich ponownie ?
darko Opublikowano 24 Lipca 2013 Opublikowano 24 Lipca 2013 nic sie nie będzie działo,przejedź kilka kilometrów na pb potem kilka na lpg w takich samych warunkach i podjedź do gazownika,niech zerknie i ewentualnie poprawi mapkę wszystkie wartości i mnożnik masz już ustawione,na nowo wgrają się tylko mapki,nie musisz jechać zaraz
waszka332 Opublikowano 24 Lipca 2013 Autor Opublikowano 24 Lipca 2013 Yhy dzieki za odp. Teraz czekam na dalsze propozycje co moze byc nie tak z moim autem ze nie ma mocy i nie kreca sie na obroty jak inne ;(
ja74687 Opublikowano 24 Lipca 2013 Opublikowano 24 Lipca 2013 zresetuj najpierw sterownik czasami czyni cuda Adaptację zrób kluczykiem i jak odpalisz to daj mu pochodzić trochę na samym pb żeby się uspokoił lambda zaczęła pracować itp. Jak to nie pomoże to napisz będziemy dalej myśleć
waszka332 Opublikowano 26 Lipca 2013 Autor Opublikowano 26 Lipca 2013 Witam zresetowalem sterownik niestety nic nie pomoglo jutro zabiore sie za odlaczenie lambdy i napisze czy cos sie dzieje. Tylko teraz pytanie odlaczyc ja na odpalonym silniku czy na zgaszonym i wtedy odpalic ? I czy przejechac sie na odlaczonej sondzie ?
ja74687 Opublikowano 26 Lipca 2013 Opublikowano 26 Lipca 2013 na wyłączonym odłącz i przejedź się kawałek wtedy silnik będzie korzystał z ustawień producenta ECU Jak pomoże to znalazłeś przyczynę
waszka332 Opublikowano 26 Lipca 2013 Autor Opublikowano 26 Lipca 2013 A wiec tak odlaczylem lambde i sie przejechalem silnik moze zaczal sie wkrecac bardziej na obroty ale mocy dalej brak silnik ciagnie w przedziale od 2,5tys do 4,5 tys obrotow a dalej tylko slychac wycie silnika i jak wkrca sie na wyzsze obroty. Odlaczajac sonde zauwazylem ze juz ktos tu grzebal zamieszczam zdjecia z pomyslem co sie stalo przy tej kostce
ja74687 Opublikowano 27 Lipca 2013 Opublikowano 27 Lipca 2013 czy to nie jest czasem kostka od przepustnicy ?? podejrzewam że to właśnie to jest przyczyną bez dobrego elektromechanika się nie obejdzie
waszka332 Opublikowano 28 Lipca 2013 Autor Opublikowano 28 Lipca 2013 To jest kostka od lambdy nie mam pojecia co tworca tego mial na mysli robiac to i czy to cos pomaga czy wrecz szkodzi
ja74687 Opublikowano 28 Lipca 2013 Opublikowano 28 Lipca 2013 jak to jest od lambdy to ten jaśniejszy też powinien być podłączony VAG nie wywala ci błędu sondy ?? ale ktoś poje... te przewody sondy od lamby mają kolory biały i czarny tylko (dwa białe i dwa czarne) więc nie wiem skąd u ciebie takie kolory, wyciągnij całą wiązkę od sondy i prześledź ją dokładnie, jak ci się uda to wykręć sondę i daj zdjęcia może jakoś pomoże się wtedy :)Najgorsi są ci pseudomechanicy którzy robią dokładnie tak jak u ciebie
waszka332 Opublikowano 30 Lipca 2013 Autor Opublikowano 30 Lipca 2013 Narazie daje sobie z tym spokoj od 15 sierpnia mam urlop i wtedy wezme sie pozdanie za szukanie przyczyny mam nadzieje ze starczy mi urlopu na znalezienie takze dalsze info na temat mojego problemu bede pisal po 15 sierpnia chyba ze znajde wiecej wolnego czasu szybciej
Rekomendowane odpowiedzi