lookas Opublikowano 4 Lipca 2013 Autor Opublikowano 4 Lipca 2013 Mógłby ktoś zobaczyć jakie wartości wyświetlają się w kanale 26 na klimatroniku?
masiv Opublikowano 7 Lipca 2013 Opublikowano 7 Lipca 2013 Mógłby ktoś zobaczyć jakie wartości wyświetlają się w kanale 26 na klimatroniku? A jaka jest kombinacja klawiszy w B6 bo sam nie wiem co jest z moją klimatyzacją. Dziś chodziła i się wyłączyła. Ale po jakimś czasie gdy kolejny raz wszedłem do auta to klima się włączała i wyłączała a później w ogole się nie włącza. JEszcze nigdzie nie byłem ale mam nadzieję, że to tylko brak czynnika. Ale żeby się tak włączała i wyłączała...czy to normalne by było?
masiv Opublikowano 7 Lipca 2013 Opublikowano 7 Lipca 2013 a to, że klima działa co ~ 10 sec. o czym może świadczyć? ktoś coś miał podobnego? kabel będę mieć dopiero za tydzien żeby błędy sprawdzić
lookas Opublikowano 19 Lipca 2013 Autor Opublikowano 19 Lipca 2013 Problem rozwiązany. Miałem założony licznik z FIS`em po II lifcie i okazało się że wysyłał błędne informacje do klimatronika o temp. silnika. Dlatego też w kodach na kanale 26 zmieniały się cały czas wartości. Szkoda że nikt z forum nie chciał zobaczyć... Po odłączeniu jednego pinu od licznika wszystko działa jak należy, a na kanale 26 wyświetla się cały czas wartość "255".
Arcus Opublikowano 19 Lipca 2013 Opublikowano 19 Lipca 2013 Kurcze, u mnie też świruje na tym kanale. Na przemian 255 i 16. Fakt, zegary zmieniałem ale na te z pierwszego lifta, bez fisa. ---------- Post dopisany at 21:15 ---------- Poprzedni post napisany at 20:22 ---------- ... Po odłączeniu jednego pinu od licznika wszystko działa jak należy,... Podpowiesz który to pin? Sam do tego doszedłeś?
lookas Opublikowano 20 Lipca 2013 Autor Opublikowano 20 Lipca 2013 4 pin w żółtej kostce, można go odłączyć i klima będzie chodziła bez problemu.
Arcus Opublikowano 26 Lipca 2013 Opublikowano 26 Lipca 2013 Dzięki wielkie:drinks: Spróbuję. W zasaddzie mam stare zegary ale poprzedni właściciel tak poprzerabiał w nich podświetlanie, że szkoda zakładać. ---------- Post dopisany 26-07-2013 at 22:44 ---------- Poprzedni post napisany 21-07-2013 at 13:35 ---------- 4 pin w żółtej kostce, można go odłączyć i klima będzie chodziła bez problemu. 4 ale od końca Działa. Teoretycznie wymiana panela klimy powinna załatwić ten problem, ale ten po I lifcie nie załącza sprężarki wcale.
Rekomendowane odpowiedzi