Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Automatyczna wentylacja w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak tak. Gdziekolwiek nie wejdę mogę się tylko przełączać między 1 i 2 wierszem i z 2 od razu przeskakuje na 1 zamiast na 3. 

Opublikowano

A kodowanie?
Masz zakodowane dwa poziomy komputera?

I Komputer samochodowy
X0XXX: tylko płaszczyzna 2 (pamięć trwała)
X1XXX: płaszczyzna 1 i 2

i jeszcze to....

I System informowania kierowcy
XX0XX: system informowania kierowcy 1
XX1XX: Highline bez systemu informowania kierowcy, tzn. brak zgłoszeń dotyczących okresu jazdy, brak ostrzeżeń o braku płynu w układzie mycia, brak ostrzeżeń dotyczących świateł hamowania i lampek kontrolnych (brak także podczas przebiegu sprawdzania) i brak możliwości wyboru punktu menu "komputer"; wskazanie w komputerze samochodowym tylko zasięgu (nie można przełączyć dalej)
XX2XX: system informowania kierowcy z prowadzeniem funkcji menu
XX3XX: system informowania kierowcy z prowadzeniem funkcji menu i z przełączaniem jednostek

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez GreGoriO

Opublikowano

Dokładałem sobie tempomat i pełny FIS więc programowałem wszystko, ale sprawdzę jutro jeszcze raz. Dam znać co i jak. 

Opublikowano

Dałem nowe konektory do przewodów od pokrętła, zaprogramowałem jeszcze raz i wszystko śmiga.:banan: Dzięki za pomoc. :)

Edytowane przez sayan01

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 15.12.2017 o 20:27, GreGoriO napisał:

A kodowanie?
Masz zakodowane dwa poziomy komputera?

Witam, jak mogę sprawdzić czy mam zakodowane dwa poziomy? Kupiłem b6 która miała już kolorowy komputer między zegarami oraz panel sterowania wraz z przyciskiem menu jednak także mogę przełączać się tylko pomiędzy pierwszymi dwoma liniami. Nie widzę np ustawienia umożliwiającego zmianę języka. Jak sprawdzic co tak naprawdę mam? 

Opublikowano

Masz manetke z przyciskiem na końcu i kolejnym (reset) od spodu? 
bo kodowanie to jedno ale możliwość zmiany ustawień tylko w manetce wycieraczek
zobacz też kodowanie FISu, środkowa cyfra powinna być zmieniona na 3

wchodzimy we Wskazniki --> Adaptacja --> Kanal 19

f5f69d40bd61ddd7.jpg

Edytowane przez GreGoriO

Opublikowano

Sprawdź połączenia między licznikiem a pokrętłem lewo/prawo w panelu,  na 99% któryś z tych pinów nie ma połączenia z licznikiem, miałem to samo.  Po zrobieniu nowych pinów wszystko działa jak należy. 

Opublikowano
20 godzin temu, GreGoriO napisał:

Masz manetke z przyciskiem na końcu i kolejnym (reset) od spodu? 
bo kodowanie to jedno ale możliwość zmiany ustawień tylko w manetce wycieraczek
zobacz też kodowanie FISu, środkowa cyfra powinna być zmieniona na 3

wchodzimy we Wskazniki --> Adaptacja --> Kanal 19

f5f69d40bd61ddd7.jpg

Manetkę mam z przyciskami. Po wejściu w menu jednak przyciski manetkę niż nie zmieniają. Ale coś wcisnąłem i udalo mi się przejść do pozostałych Lini, udało zmienic się język na angielski. I tu pojawia się pytanie - da radę wgrać polski język? 

Żeby sprawdzić kodowanie fisu pewnie potrzebuje jechać gdzieś na komputer? 

Opublikowano

Polski tylko do nawigacji.
FISu nie da rady.
Kupisz kabel, sam Sprawdzisz.
Będzie taniej.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy, mam problem.  Zamontowałem panel z obsugą navi. Przyciski działają jak należy, menu się odpala, jest sterowanie.
Niestety, nie działa podświetlenie panelu. Sygnał +12V dochodzi pięknie na pin 4 i 9, masa na 10. Próbowałem nawet podpiąć podświetlenie na panel na krótko i też nie działało...

Miał ktoś z Was coś takiego? Sprzedawca zapiera się że przed demontażem w jego A3 pięknie wszystko działało ( tak, w A3 8P jest dokładnie taki sam panel i zapalniczka).

Czy możliwe żeby wszystkie diody się zjarały? Tam nie ma cudów, kilka diod i rezystorów. Może zimne luty?

Mieliście taką sytuację? 

Opublikowano

Pisałem Ci już.
że jesli na krótko nie odpala, a nie widać niczego podejrzanego to panel do wymiany.

Opublikowano

Nie no, panelu raczej nie ma sensu wymieniać. Poprawię zimne luty a jak nic nie da to wymienię diody. Tam nie ma cudów - same diody i rezystory. Myślałem że to jakiś popularny problem i np jakaś konkretna dioda w szeregu się często jara i ktoś mi wskaże palcem. No nic, poszuka się. Myślę że temat do zrobienia. Dam znać jak poszło ;)

Edytowane przez jackyq163

Opublikowano

I tak jak myślałem. Powodem nie działania podświetlenia panelu były zimne luty w obwodzie podświetlania. Poprawiłem wszystkie luty od góry czyli wszystkie +, wtedy na każdej diodzie było napięcie +12V. Niestety brakowało masy. Jako że ścieżki masy są od spodu płytki, a nie tak prosto ją wyciągnąć nie rozwalajac złącza, więc zastosowałem mały mostek idący do pierwszej diody, na pin -. Przerwa w obwodzie była pomiędzy pinem masowym (10) złącza, a pierwszymi diodami. Po zastosowaniu małego mostka, wszystkie diody dostały masę i pięknie świecą. Kosztowało mnie o tylko 15 minut pracy. Polecam! 

Opublikowano

IMG_20180202_093344.jpgIMG_20180202_093356.jpgIMG_20180202_093416.jpgIMG_20180202_093428.jpgIMG_20180202_093740.jpgIMG_20180202_093736.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

panowie poda ktoś jakiś namiar lub numer kostki do panelu navi ? 

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Dziś wyrezałem u siebie automatyczną wentylację( panel,zapalniczka,przewód,wtyczka i piny wyszło łącznie około 100zł),dodam od siebie iż po lekkich przeróbkach pasuje wtyczka 12 pin z kostki quadlocka która kosztuje około 5 zł. Fotki jak przerobić wtyczkę:

98ea25f78fd6b5f5med.jpg

53d08645d15c7042med.jpg

cabeeba400c72c7fmed.jpg

Mimo iż wtyczka nie wchodzi na zatrzask to trzyma się mocno i nie odpadnie od panelu.

Edytowane przez pila24

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 2.02.2018 o 10:07, jackyq163 napisał:

IMG_20180202_093344.jpgIMG_20180202_093356.jpgIMG_20180202_093416.jpgIMG_20180202_093428.jpgIMG_20180202_093740.jpgIMG_20180202_093736.jpg

Wystarczyło dać masę na pin 12 i podświetlenie wtedy działa

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam

Panowie, a u mnie taki problem, że wyświetla mi na fisie tą wentylację ale jak zaznaczę opcję ventilation on to znaczek po chwili znika i jak ustawię na zadany dzień i godzinę to się ikonka wentylatorka na wyświetlaczu pojawia ale po upływie zadanego czasu znika ale nic się nie wentyluje, więc o co kaman ? Czyżbym też miał jak któryś z kolegów pare postów wyżej za starym vagiem to zakodowane...?

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy w zegarach w adaptacji kanalu 61 masz nową poprawną wartość? Vagiem 3.11 nie ma mozliwosci wpisania tak duzej liczby. Bez tej adaptacji wentylacja nie działa. 

Opublikowano

Dzięki. Już wsio śmiga.

Sprawdziłem i rzeczywiście: w kanałach 61 (Zegary) i 6 (Klima) nie było wszystko ustawione jak trzeba.

Około 2015 roku dałem wydruk z forum jednemu z naszych forumowiczów no i niestety zrobił to widać po łebkach bo wentylacja na fisie się pojawiła ale nie działała...

Tak swoją drogą to zastawiałem się: temperatura rozumiem nastawiona na panelu klimy w momencie programowania włączenia wentylacji nie ma chyba żadnego znaczenia bo wentyluje to powietrzem z zewnątrz ale co z siła nawiewu ? Reguluje to komputer w zależności od temperatury i nastawionego czasu przewietrzania...? ?

Wie ktoś może...?