ptaku999 Opublikowano 11 Lipca 2013 Opublikowano 11 Lipca 2013 Witam Mam rejestrator trasy wszystko jest ok tylko problem polega na tym ze w zapalniczce caly czas jest napiecie co sprawia ze rejestrator nie wylacza sie podczas zgaszenia auta. Musze caly czas wkladac wtyczke do zapliczniki aby go wlaczyc a zeby wylaczyc musze ja wyjac. Jest jakis sposob aby wpiac sie gdzie do bezpiecznikow albo gdzies indziej zeby dzialalo to tak ze jak wlacze auto do dostaje prad a jak wylacze to tego pradu nie ma? Chyba ze jest jakas mozliwosc zeby napiecie w zapalniczce gaslo podczas wylaczenia auta ?
grzegorzmen Opublikowano 11 Lipca 2013 Opublikowano 11 Lipca 2013 przerób zasilanie , albo wyprowadź zasilanie do rejestratora spod radia po kluczyku i masz załatwione:banan:
ptaku999 Opublikowano 11 Lipca 2013 Autor Opublikowano 11 Lipca 2013 przerób zasilanie , albo wyprowadź zasilanie do rejestratora spod radia po kluczyku i masz załatwione:banan: wielkie dzieki naprawde bardzo mi pomogles ...
edekxp Opublikowano 12 Lipca 2013 Opublikowano 12 Lipca 2013 Oryginalnie przy radiu jest napięcie cały czas, radio wyłącza się po can-ie Kiedyś właśnie miaałem z tym problem bo radio nie oryginalne, trzeba było wyłączać przyciskiem w radiu. Przy bezpiecznikach owszem jest napięcie, ale ginie - kluczyk nie jest na zapłon. Znalazłem dopiero pod obudową kierownicy - cienki czerwony kabel. napięcie jest na nim po włożeniu kluczyka np po odblokowaniu kierownicy. Po zgaszeniu auta również jest napięcie aż do wyciągnięcia kluczyka ze stacyjki. W starszym B5 było takie napięcie przy bezpiecznikach, w B6 tego nie ma Rejestrator trzeba podłączyć aby po zapłonie dopiero się włączało, czyli trzeba podłaczyć pod bezpieczniki. Tam jest jeden chyba bezpiecznik co jest na nim napięcie po zapłonie.(nie pamiętam numeru) Jaki masz rejestrator? Też się rozglądam za jakimś nie zbyt drogim
Ans Opublikowano 26 Lipca 2013 Opublikowano 26 Lipca 2013 http://a4-klub.pl/warsztat-zrob-to-26/zasilanie-kamery-rejestrator-samochodowy-239377/
ryniud Opublikowano 26 Lipca 2013 Opublikowano 26 Lipca 2013 WitamMam rejestrator trasy wszystko jest ok tylko problem polega na tym ze w zapalniczce caly czas jest napiecie co sprawia ze rejestrator nie wylacza sie podczas zgaszenia auta. Musze caly czas wkladac wtyczke do zapliczniki aby go wlaczyc a zeby wylaczyc musze ja wyjac. Jest jakis sposob aby wpiac sie gdzie do bezpiecznikow albo gdzies indziej zeby dzialalo to tak ze jak wlacze auto do dostaje prad a jak wylacze to tego pradu nie ma? Chyba ze jest jakas mozliwosc zeby napiecie w zapalniczce gaslo podczas wylaczenia auta ? Zobacz jak ja podłączyłem http://a4-klub.pl/wnetrze-99/montaz-wideorejestratora-276225/
Rekomendowane odpowiedzi