Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Usunięcie zapachu "żołądka" z wnętrza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

macie jakieś sposoby na wyczyszczenie tapicerki (siedzenie, wykładzina) z zapachu wymiocin?

Moje dziecko wczoraj coś miało na żołądku i zapaskudziło mi pół wnętrza - niby wyczyściłem dokładnie ale zapach pozostał.

Tylko pranie tapicerki czy może spraye jakieś odświeżające albo inne domowe sposoby?

Z góry dzięki

Pozdrawiam!

Opublikowano

Najlepsze jest wietrzenie:good:

Opublikowano

Są takie pianki w sprayu, spryskujesz czekasz chwile i pianka wyciąga brud z tapicerki tylko trzeba zetrzeć brudną piankę ścierką. Aczkolwiek w tym przypadku lepiej wyprać tapicerke przynajmniej wszystko świeżutkie będzie i pachnące :wink:

Opublikowano

A z 2 miesiące temu prałem i było pachnąco... ;-) No ale jak się nie uda własnoręcznie to podjadę gdzieś

Opublikowano

Jeśli po praniu jest wilgoć i brzydki zapach to rozsyp w aucie silikatowy żwirek dla kotów (na noc) a na drugi dzień odkurz - rewelacyjnie chlonie wilgoć i pochłania zapachy (koniecznie silikatowy). Dodatkowo możesz kupić żwirek o zapachu lawendy bo takowy tez jest :wink: powiem Ci że sprawdza się !! Wilgoć i zapachy znikają. Jeśli jest sucho a chodzi o sam zapach to może faktycznie wietrzenie + jakiś zapach (typu choinka lub podobne) sprawę załatwi..

Opublikowano

Dzięki za porady!

Wysypałem cat's best eco plus (bo taki akurat miałem) i trochę się poprawiło.

Wczoraj poprawiłem jeszcze specyfikiem Prestone - taki czerwony spray ze szczotką do szorowania.

Delikatnie jak się nos przystawi to trochę czuć, ale w aucie już jest świeżo :-)

Opublikowano

Lakee namierz sklep Komfort w okolicy - w sklepie można wypożyczyć odkurzacz piorący za 1 zł + cena za płyn do prania tapicerek i tu jest haczyk bo kosztuje 50zł, ale powiem że płyn jest naprawdę dobry - skutecznie czyści i ma bardzo delikatny zapach który szybko się ulatnia.

I tak na dobrą sprawę za 51zł odkurzysz sobie całe auto, dywany i tapicerki w domu - wypożyczasz na 24h - przy pobraniu sprzętu wplacasz jakąś kaucję którą oddają przy zdaniu odkurzacza.

Można też dogadać się ze znajomym i wyjdzie polowe taniej.

Opublikowano

O. Dzięki za poradę - nie wiedziałem że Komfort coś takiego oferuje. Akurat się może przydać bo mam jeden dywan do przeprania to od razu załatwię :-)