Koralgol Opublikowano 12 Lipca 2013 Opublikowano 12 Lipca 2013 Witam wszystkich! Było 2.8 Q Avant i w końcu udało się zmienić na S4, grudzień 98r :-D Nigdy nie byłem fanem tego koloru, ale po zobaczeniu go na żywo w połączeniu z czarnymi 18" i czarno-niebieskim środkiem, wiedziałem, że to będzie ten... :-P Jeżeli chodzi o wyposażenie to nic szczególnego, czyli: -czarna skóra + niebieska alkantara -carbon -BOSE bez zmieniarki + nowe radio Pioneer 2500ui -szyberdach -listwy zewnętrzne w kolorze ciemny grafit, ogólny brak chromów -ksenon -> biksenon -walcowane nadkola tył -18" Alutec made in Germany, ET 35 NA SPRZEDAŻ, bo wolę 17" do miasta ;-) BŁĘDY ZARAZ PO KUPNIE: Wielkie dzięki za pomoc i zainteresowanie SID'a i NOSB'a :-) Trochę było do ogarnięcie/ ZROBIONE: -WYMIANA ECU + PROGRAM 300+ -WYCIĘTE KATY -WYMIANA KOMPLETNEGO ROZRZĄDU -WYMIANA USZCZELNIACZY WAŁKÓW ROZRZĄDU -WYMIANA CZUJNIKA HALLA -PRZELUTOWANIE MODUŁÓW EGT -WYMIANA WYSPRZĘGLIKA SPRZĘGŁA -WYMIANA FIS’u -WYMIANA TERMOSTATU + ORING -WYMIANA CZUJNIKA TEMP. OLEJU -WYMIANA ZAWORÓW DV 710N x2 -WYMIANA ZAWORU N75 -WYMIANA USZCZELEK POD KOLEKTOREM SSĄCYM -WYMIANA KORKA SPUSTOWEGO OLEJU -WYMIANA USZCZELKI MISKI OLEJOWEJ -WYMIANA FILTRA OLEJU -WYMIANA OLEJU NA MOTUL 6100 -WYMIANA FILTRA PALIWA -WYMIANA TRÓJNIKA PRZEPUSTNICY -WYMIANA ŚWIEC ZAPŁONOWYCH NGK -WYMIANA FILTRA KABINOWEGO -WYMIANA FILTRA POWIETRZA -NAPRAWA KLIMATRONIKA -WYMIANA SILNICZKA OD WYCIERACZEK PRZÓD -WYPRANIE TAPICERKI -ZDJĘCIE TYLNEJ WYCIERACZKI -ZAŁOŻENIE TYLNEGO CZARNEGO ZNACZKA OOOO I ZDJĘCIE S4 -WYWAŻENIE KÓŁ PLANY: -17" flaty z A8 + nowe opony 225/45, ktoś chętny na moje 18" ??? -lampy po liftowe ZROBIONE (by Gwerty) -obszycie gałki i kierownicy -ogólnie lakier w wielu miejscach do poprawek + lekko przytarty przedni zderzak po prawej, ale nie spieszy mi się z tym... -jakieś inne pomysły ? :-) 27.08.2013 Mówiliście, mówiliście i namówiliście- Bixy by Gwerty założone! + nowe wkłady w lusterka... 25.11.2013 Flaty 17" w polerce założone jako zimówki - lekki naciąg opony 215 na felgę 8J + zregenerowane zaciski tył
flin Opublikowano 12 Lipca 2013 Opublikowano 12 Lipca 2013 fajna fajna, kolor lux, teraz szykuj na 500ps ++;p
Koralgol Opublikowano 13 Lipca 2013 Autor Opublikowano 13 Lipca 2013 A nie chcesz bixów od razu ? Tak na prawdę nie ogarniałem jeszcze tego tematu i jak mam być szczery to nie wiem jaka jest różnica ?
egon47 Opublikowano 13 Lipca 2013 Opublikowano 13 Lipca 2013 A nie chcesz bixów od razu ? Tak na prawdę nie ogarniałem jeszcze tego tematu i jak mam być szczery to nie wiem jaka jest różnica ? Fajna furka i tak jak OGr pisze ładuj Bixy z czarnymi środkami a różnica Bixenonu jest taka ze jest wieksza soczewka i na swiatłach drogowych tez jest xenon ---------- Post dopisany at 09:43 ---------- Poprzedni post napisany at 09:40 ----------
Sengoku Opublikowano 13 Lipca 2013 Opublikowano 13 Lipca 2013 Tylko ciemnych nie rób lamp bo to nie będzie pasować do niebieskiego
OLI_B5 Opublikowano 13 Lipca 2013 Opublikowano 13 Lipca 2013 fura kox jak każde S4:kox: czarne lampy są spoko ale wydaje mi się ze tu na srebrnych będzie lepiej:wink:
Damian Opublikowano 13 Lipca 2013 Opublikowano 13 Lipca 2013 A nie chcesz bixów od razu ? Tak na prawdę nie ogarniałem jeszcze tego tematu i jak mam być szczery to nie wiem jaka jest różnica ? Różnica jest jak jazda polonezem i mercedesem. Chyba jeszcze nikt nie narzekał na bixy. za***ista sprawa.
Seikokilla Opublikowano 13 Lipca 2013 Opublikowano 13 Lipca 2013 fajna S-ka w rejonie wpadnij na spota zobaczymy w realu
Koralgol Opublikowano 14 Lipca 2013 Autor Opublikowano 14 Lipca 2013 A nie chcesz bixów od razu ? Tak na prawdę nie ogarniałem jeszcze tego tematu i jak mam być szczery to nie wiem jaka jest różnica ? Fajna furka i tak jak OGr pisze ładuj Bixy z czarnymi środkami a różnica Bixenonu jest taka ze jest wieksza soczewka i na swiatłach drogowych tez jest xenon ---------- Post dopisany at 09:43 ---------- Poprzedni post napisany at 09:40 ---------- http://i1049.photobucket.com/albums/s389/michal_s87/VT/a_zps00631eff.jpg Chyba raczej pozostane przy srebrnych, ale chętnie bym zobaczył takie czarne na żywo, ma ktoś takie w Trójmieście ? Za to te felgi.....hmmmm... )
Gwerty Opublikowano 14 Lipca 2013 Opublikowano 14 Lipca 2013 ilośc i rozkład wiązki swietlnej. ile daje bixenon w stosunku to ori lampy neizaleznie czy to xenon czy zwykła h7 bo odbłysniki w nich są takie same rożnią sie tylko gniazdem.
Gracjan Opublikowano 14 Lipca 2013 Opublikowano 14 Lipca 2013 Też myślałem że BIX przereklamowany ale tak nie jest... Warto
Armi Opublikowano 14 Lipca 2013 Opublikowano 14 Lipca 2013 Ja tak samo. Bix to lepsze długie światła ale i krótkie. Jak już będziesz miał bix-y to zrozumiesz co znaczy "jeb%^# bix-em:decayed:" U moskala, jak się przekopiesz przez spam w wątku:decayed: możesz zobaczyć jak wygląda zestawienie czarna lampa+niebieski.
Arturoo Opublikowano 14 Lipca 2013 Opublikowano 14 Lipca 2013 fajna furka ....silniczek :jerk: O mój kolor ten tema już był przerabiany
Koralgol Opublikowano 14 Lipca 2013 Autor Opublikowano 14 Lipca 2013 OK OK przekonaliście mnie z tymi Bix-ami
WhyMe? Opublikowano 14 Lipca 2013 Opublikowano 14 Lipca 2013 O mój kolor ten tema już był przerabiany
Rekomendowane odpowiedzi