Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z audi a4 b8 2008 rok 2.0tdi 143 km 180000 km

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z audi a4 b8 2.0 tdi

Podczas jazdy zaświeciła się kontrolka od świecy auto o słabło po czym zgasło i nie chce odpalić...

Proszę o poradę co mogło się stać

Opublikowano

Zepsuło się :decayed:

Na początek VAG i napisz co wypluje :whistling:

Zakładam, że paliwo i inne płyny eksploatacyjne są tam gdzie być powinny :wink:

Opublikowano
  • Autor

Auto miało robiony pełny serwis 4200km temu i wszystko było ok, a tu nagle dzisiaj zaświeciła się kontrolka od świecy i auto osłabło i zaczęły spadać obroty a następnie zgasło i nie chciało już odpalić...

Mam nadzieje że to nic poważnego, ale gdyby sie spaliła świeca żarowa to raczej by nie zgasł tylko ewentualnie wszedłby w tryb awaryjny

Opublikowano

Kontrolka od świcy może sygnalizować przynajmniej kilka problemów, wyjaśni się co nieco jak odczytasz błędy ze sterownika silnika :whistling:

Opublikowano
  • Autor

Problem z wtryskiem paliwa podobno, możliwe że wtrysk padł tak mówi mechanik, jest to możliwe?

Opublikowano

Jest możliwe, zalezy jaki błąd masz w kompie.

Opublikowano
Jest możliwe, zalezy jaki błąd masz w kompie.

a jezeli jest to ocena mechanika bez diagnostyki vcds to w zasadzie z takimi skillsami mechanik moze szukac roboty jako polsatowa wrozka 0700

Opublikowano
:grin::grin::grin::grin::grin::grin:
Opublikowano

też tak miałem podczas jazdy zaczela migac kontrolka swiec zarowych stracił moc i zgasł tylko dało sie odpalić po czym odrazu gasł.okazało się ze do zaworu egr po wczesniejszej naprawie ASO blacharskiej dostał sie kawałek metalu i zawór egr był cały czas otwarty po zdemontowaniu egr wyjęciu ciała obcego i wymianie uszczelek wrociło wszystko do normy

Opublikowano
  • Autor

A powiedzcie koledzy jak można sprawdzić czy zawór egr jest zepsuty?? NADAL NIE WIADOMO CO JEST :(

Opublikowano
A powiedzcie koledzy jak można sprawdzić czy zawór egr jest zepsuty?? NADAL NIE WIADOMO CO JEST :(

0700 albo vcds

Opublikowano
  • Autor

Problem zdiagnozowany w servisie, no i niestety wtryskiwacze 3 są do wymiany, jeden jest w miarę ok

Trudno 5000 zł nie moje ale co zrobić trzeba naprawić, trochę mnie to dziwi bo mam 182000 przebiegu i zawsze uważałem na paliwo i w ogóle a tu taka niespodzianka. ;(

Opublikowano

Mogłeś sobie poszukać w autoryzowanym serwisie Boscha zawsze trochę taniej niż serwis...

Opublikowano

widocznie powodem nie bylo paliwo aczkolwiek kazdy wie jak u nas jest z paliwem ........ ja obwiniam jednak producentow czesci bardziej niz koncerny samochodowe

gdzie to przy takim przebiegu wtryski wymieniacz to woła o pomste do nieba

Opublikowano

a może przebieg mocno zaniżony?? ja tez nie mogę uwierzyć

Opublikowano
  • Autor

Przebieg jest 100% ponieważ mam auto od nowości, jest to salon polska. powidz Cie koledzy czego mogę się spodziewać tak przy 200 tys km??

Bo słyszałem że dwumas lubi siąść przy takim przebiegu :(

Opublikowano

ja mam pierwsza zaczynajaca sie awarie dwumasa - przebieg 162.000 tys km

Opublikowano
niestety wtryskiwacze 3 są do wymiany,

Trudno 5000 zł nie moje (

Popytaj w jakiś nieautoryzowanych stacjach naprawm diesli czy nie da sie wymienić samych rozpylaczy. Akurat jestem po wymianie we wtryskiwczach Boscha. Silnik 1.9 na CR stosowany w Alfach, Fiatach, Oplach itd. cała impreza 1200 na oryginalnych rozpylaczach. A w ASo 1 wtryskiwacz to skromne 2,8 kPLN za sztukę:grin:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jak trzy sztuki padają na raz, to musi być jakaś zewnętrzna przyczyna, do sprawdzenia paliwo i pompa wysokiego ciśniena ( czy nie opiłkuje ):eusathink:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Jak trzy sztuki padają na raz, to musi być jakaś zewnętrzna przyczyna, do sprawdzenia paliwo i pompa wysokiego ciśniena ( czy nie opiłkuje ):eusathink:

Współczucie,

http://a4-klub.pl/2-0-202/jazdy-zapalila-sie-kontrolka-podgrzewania-swiec-brak-mocy-266750/index2.html#post3808427