Skocz do zawartości
IGNOROWANY

1,8. T .+ instalacja AEB OMVL

peem

Rekomendowane odpowiedzi

Akurat wlew mimo, że można założyć cały zawsze zakładam dokręcany. Jak ci kiedyś na stacji nalewacz objedzie cały błotnik to będziesz wiedział dlaczego.

Wtryski pewnie pod kolektorem bo tu nic nie widać

Dostęp bardzo słaby.

Trzeba np. po czasie dokręcić opaski przy wtryskiwaczach.

Powymieniaj sobie oringi na wtryskach PB, bo pewnie na lpg ciągnie lewe powietrze, szczególnie 1 i 3 cylinder

Załóż opaskę na przewód przy kolektorze

Podaj korektę długoterminową - tylko prawdę, ciekawy jestem czy mapa dobrze ustawiona

Podaj korektę długoterminową - tylko prawdę, ciekawy jestem czy mapa dobrze ustawiona

Dlaczego zakładasz że podam nie prawdę ? Dziwne że wychodzisz od razu z takiego założenia, jakbym miał coś do ukrycia .... . Nie podam Ci żadnych bo nie mam takich możliwość.

( Za pozostałe rady dziękuję. :hi:)

Poproś o wtryski Hana. OMVLe są szybkie lecz głośne, mam je w A3 i nie powiem autko dobrze się zbiera na nich lecz klekoczą;/ Dopłać troszkę grosza do Hanek i będziesz miał cichutkie i szybkie wtryski z renomą. Jak Najbardziej bierz sterownik Staga-4, różne gadania są a nie ma z nim problemów. Nawet jakbyś poprosiił o pozłacane BRC a gazownik spierniczy to się będzie sypało wszystko:) Wlew polecam zrobić w klapce od PB masz rury po obu stronach więc masz opcje pod zderzakiem na środku albo właśnie we wlewie. Podsumowując ja w swoim A4 1.8T założyłem sobie instalację na Hanach i STAGU-4 ECO, wymieniłem świece na NGK Platynki i autko pracuje cichuteńko, miękko, nie mam problemów, nie czuje różnicy pomiedzy LPG a PB przyśpiesza identycznie.

Grzegorz mam wrażenie że nie czytałeś wątku, napisałeś tylko własne "przeżycia" i tym błysnąłeś. Gaz mam na gwarancji więc nic nie będę przerabiał ,a i nie ma po co bo instalacji sprawuje się bardzo dobrze. Polecam przeczytaj wątek zanim zaczniesz doradzać .

Pozdrawiam.

(Nie zamienię AEB OMVL na inne przereklamowane graty).:wink:

Wczoraj robiłem przegląd po 10 tyś. i szczerze mówiąc nic nie mam do dodania poza tym że nadal polecam ta instalacje, Po prostu jest bez problemowa.

Nadal nie wiadomo czy dobrze zestrojona, podaj chociaż wartość bloku 32.

Skoro tak zachwalasz tą instalkę trzeba zrobić logi pb i lpg, aby coś ciekawego powiedzieć.

Wlew polecam zrobić w klapce od PB masz rury po obu stronach więc masz opcje pod zderzakiem na środku albo właśnie we wlewie

No nie, tylko nie pod zderzakiem :facepalm:

Edytowane przez edekxp

Logów nie zrobię bo nie mam czym, pisałem już . Zachwalam i będę zachwalał dopóki instalacja będzie sprawowała się bezawaryjnie. Zatankować , kluczyk w prawo i cieszyć się jazdą :hi: .

Jeszcze raz polecam AEB OMVL . :wink:

No nie, tylko nie pod zderzakiem :facepalm:

To chyba nie było do mnie ... ha ha ha

pozdrawiam edekxp .