Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pojemnośc zbiornika paliwa i wsazania FIS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Troche może trywialne pytanie ale nie znam na nie odpowiedzi

Jaką pojemnośc ma zbiornik paliwa w A4 avant 1.9 TDI 110 KM (AFN) z 1998 roku. :?:

Jak tankowałem ost (pierwszy raz od zakupu) weszło mi 58 litrów. Rezerwa sie nia zapaliła ( nie mrugneła nawet). Mam na stanie FISa i on wskazywał mi średnie spalanie 6,5 litra. Zrobiłem ponad 800 kilometrów i FIS "pisał" że moge jeszcze przejechać 100 km.

Natomiast po zatankowaniu i przeliczeniu wyszło mi prawie 7 litrów średniego spalania.

Wiec albo oszukali mnie na stacji paliwa. Średnia strata bo tankowałem przypadkiem na trasie albo FIS jest optymistą :sad:

Opublikowano

Bak ma pojemność 62l :wink:

Opublikowano
  • Autor

Więc mogę w pewności 99% stwierdzić że CPN przygrał sobie w ...

Bo przy 5 litrach w baku rezerwa powinna sie palić :mad:

Opublikowano

Na rezerwie robi się ok 100km

Opublikowano

W przednionapędowym ma 62 litry , a w Quattro bak ma 60 litrów

Opublikowano
  • Autor

Na rezerwie robi się ok 100km

Co nie zmienia fakt że rezera powinna sie zapalić

Opublikowano

W przednionapędowym ma 62 litry , a w Quattro bak ma 60 litrów

ja majac golfa 4 mialem zbiornik 55 litrow.ale naciskajac taki dzyndzel z boku przy wlewie jak sie zapalila rezerwa to weszlo nawet 59litrow :mrgreen: A swoja droga nawet nie popatrzylem czy a4 tez ma taki knif :?:

Opublikowano
  • Autor

A4 też ma taki "dzyndzel"

Opublikowano
A4 też ma taki "dzyndzel"

wiec mozna przypuszczas ze wejdzie duzo wiecej niz 62 :mrgreen:

Opublikowano

no wejdzie ja wlałem 63,5 z pomocą dzyndzelka:P

Opublikowano
  • Autor

TAk ale przy tankowaniu o którym pisze w tym temacie nie używałem "dzyndzelka"

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

miedzy 6,5 a prawie 7 to zadna roznica.Moj tata wczoraj wrocil z Paryza.W sumie zrobil 2500km. Srednie spalanie komp pokazal 4,0l a po przeliczeniu wyszlo 6,7. Dzis zrobilem 80km z czego 70 w trasie i spalanie wzroslo na 4,2. A jechalem normalnie bez wyjatkowego duszenia. Moze ktos wie czy komp moze podawac takie przeklamania. W Polsce wskazuje OK:)

Opublikowano
miedzy 6,5 a prawie 7 to zadna roznica.Moj tata wczoraj wrocil z Paryza.W sumie zrobil 2500km. Srednie spalanie komp pokazal 4,0l a po przeliczeniu wyszlo 6,7. Dzis zrobilem 80km z czego 70 w trasie i spalanie wzroslo na 4,2. A jechalem normalnie bez wyjatkowego duszenia. Moze ktos wie czy komp moze podawac takie przeklamania. W Polsce wskazuje OK:)

gorsze paliwo :?: :?: :?: :wink:

Opublikowano

u mnie jest zawsze tak samo-bez wzgledu trasa/ miasto, kraj/zagranica. zawsze na kompie wskazaniza o 0,2mniej niz w rzeczywistosci (srednio spalanie wychodzi 6,5l/100). Na poczatku po zatankowaniu pod korek ma tylko problem z wyliczeniem zasiegu.

Opublikowano

teraz juz nic nie rozumiem. Przejechalem 70km w trasie jadac calkiem spokojnie i spalanie wskoczylo na 6,5. Czyli chyba wrocilo do stanu faktycznego. Ach ta technika..... :grin:

Opublikowano
  • Autor

Ponowne taknowanie pokazały że FIS dobrze podaje śrenią. Po prostu stacja na kótej tankowałem oszukuje :(

Opublikowano

Ile mozna jezdzic na rezerwie ( od zapalenia ) w kazdej A4 jest inaczej ??

Opublikowano
  • Autor

Myśle że ok 70-100 km to max.

Rezerwa zapaliła mi sie jak FIS pokazywał że mam jeszcze 60 km do zrobienia. Zrobiłem ponad 30 i pokazywał że 50. Tylko że ja mam diesla

Opublikowano

ja mam 1.6 benzynke i od pierwszego mrugniecie kontrolki rezerwy do wczoraj zrobilem 143 kilometry!!!!! na miescie!!!!z czego troche w korkach stalem i to z wlaczona klima!! i duzo stalem w serwisie od klimy z wlaczonym silnikiem i klima bo przecieku szukali:/ i znalezli.....(parownik:(:() takze w tylko jezdzac zrobilm bym pewnie ponad 150 ale co najzabawniejsze to nie skonczylo sie juz paliwo!!! wozilem ze soba 5L w bagazniku wrazie w i juz po tych 143 km dolalem bo sie spieszylem i niechcialem zeby stanol mi gdzies na swiatlach:/ wieszcie mi ja jestem bardzo zdziwiony tym wybrykiem:P:P