mojeA4 Opublikowano 27 Lipca 2013 Opublikowano 27 Lipca 2013 Witam, dzisiaj w mojej okolicy przeszło gradobicie i peszek chciał, że moje auto dostało i maska z dachem są we wgniotkach. Już myślałem, żeby wymienić maskę, natomiast z dachem kłopot- jedni piszą, że wymieniają poszycie, drugim przy szpachlowaniu i wyrównywaniu szpachla schodziła, ze względu na małe wgłebienia... i doczytałem sie usuwanie wgnieceń metodą bez lakierowania i tak się składa, że w moim mieście w Polsce jest warsztat, który współpracuje z kilkoma salonami, serwisami... korzystał ktoś? jak to wychodzi cenowo? Nie ma tych wgnieceń aż tak dużo myślę z 30, ale zrobić trzeba, bo nie mogę na to patrzeć oto link do tej firmy, jest tam galeria Usuwanie wgnieceń bez lakierowania Inowrocław, naprawa karoserii bez lakierowania PDR Toruń, Bydgoszcz myślę, że to jedyna sensowna opcja podzielcie się opiniami jak coś wiecie, naprawa będzie z ac, ale po co mam to robić tu w Niemczech jak mogę w Polsce, a tu nie wiem co by wymyślili. czekam na mądre porady zdjęć nie mam, bo nie widać z telefonu
piotrsob1 Opublikowano 27 Lipca 2013 Opublikowano 27 Lipca 2013 Metoda najlepsza z możliwych do małych wgniceń, szczególnie po gradobiciu Polecam .
mojeA4 Opublikowano 28 Lipca 2013 Autor Opublikowano 28 Lipca 2013 A moze ktoś zna cennik mniej-wiecej chociaz jak to wyglada?
Kwinto69 Opublikowano 28 Lipca 2013 Opublikowano 28 Lipca 2013 u mnie też taki jest polecam widziałem co zrobił z kolegi a 6 http://dar-cars.com/
mojeA4 Opublikowano 28 Lipca 2013 Autor Opublikowano 28 Lipca 2013 Na pewno 150 zł od jednego wgniecenia? To kto by naprawial maski w autach skoro mozna kupic komplet w kolorze za jakieś 1200 zł a pare wgniecen na masce jest, wiec przewyzszy mi zakup używki Dach i słupki to wiadomo trzeba, ale ta cena trochę z nikad
krzysaudi Opublikowano 28 Lipca 2013 Opublikowano 28 Lipca 2013 U mnie 80 za dołek - jednak mozna dogadac sie za caly element . Koledze za a4 b5 kombi całe po gradzie wyszło 1500 ryczałtem Efekt - zaeboza . Nie widać śladów - a przy sprzedaży nikt nie będzie kręcil nosem że walone ....
mojeA4 Opublikowano 28 Lipca 2013 Autor Opublikowano 28 Lipca 2013 A to myśle, ze sie dogadam Teraz pytanie kiedy przyjedzie rzeczoznawca i na ile wyceni szkodę Bardzo jestem ciekawy Właśnie dobra opcja, nie wyobrażam sobie szpachlowania teraz dachu, potem tylko kłopot w razie sprzedaży Takiej sytuacji jeszcze nie miałem, zeby taki grad padał cały parking samochodów i wszystkie w dolkach Jak wyszedłem z galerii to tylko mokro było, podobno grad wielkości kurzych jajek był Taka niespodzianka mnie czekała jak doszedłem do auta
Ans Opublikowano 28 Lipca 2013 Opublikowano 28 Lipca 2013 niemiło ja robiłem auto w s-plus we wrocławiu i brali tak że 150zł od pierwszej wgnioty i po 50 od każdej następnej
mojeA4 Opublikowano 28 Lipca 2013 Autor Opublikowano 28 Lipca 2013 to looz bo jednak auto bezwypadkowe, przy sprzedaży ktoś by mi zarzucił dachowanie, a tak będzie bez lipy
d4widoV Opublikowano 29 Lipca 2013 Opublikowano 29 Lipca 2013 zalezy na jakiego rzeczoznawce sie trafi, bo mamuska w Micrze miala 108 wgniecen i rzeczoznawca podciagnal do 110. Zas u taty w aucie inny rzeczoznawca zaczal doliczyl cos 70 wgniecen po czym dalej mu sie nie chcialo i mowi: 'a wpiszemy 130'
mojeA4 Opublikowano 29 Lipca 2013 Autor Opublikowano 29 Lipca 2013 No dobra i jak to wziął pod uwagę jako do zrobienia? Przecież to sa wgniecenia Nie wymieniali np maski? A jak wycenili? Napisz coś wiecej, żebym coś wiedział jak juz zacznie liczyć, bo co z tego, ze policzy Te Niemcy to sa przyjebani, wiec nie wiadomo jak to wezmą pod uwagę
d4widoV Opublikowano 30 Lipca 2013 Opublikowano 30 Lipca 2013 mojemu tacie (samochod Dacia Sandero - takze bez szalu) wyliczyli z AC 4000 zl, a poszedl to warsztatu co sie tym zajmuja i zaplacil 2400 zl, wszystkie wgnioty dalo sie usunac. Nie wiem jakby bylo w przypadku audi na masce, gdyz z pewnoscia jest ona trwalsza i twardsza
mojeA4 Opublikowano 31 Lipca 2013 Autor Opublikowano 31 Lipca 2013 Z tym, ze nie mam audi Maskę mam aluminiowa, wiec powinno ładnie pójść. Aaale ze względu na gradibicie w moim rejonie muszę poczekać aż gość zadzwoni i ustawi termin, Wiec obawiam sie, ze trochę sie sprawa przeciagnie 4000 zł wycenili a ile miał wgniecen? Pamiętasz moze? Bo na jakiejś podstawie to liczyli
Rekomendowane odpowiedzi