Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

warto quattro kupić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Za B6 z Q z 2003 to trzeba szykować ze 30 koła :kwasny:

zgadza się, w miarę wyposażona to około tego trzeba mieć. Z tego co zauważyłem przy zmienię ośki na quattro to jeden minus.

Pali mi trochę więcej ale jest tego warte :kox:

---------- Post dopisany at 13:22 ---------- Poprzedni post napisany at 13:22 ----------

a orientuje sie ktos ile trzeba teraz dac za b6 q awant z 2003 r?kupi ponizej 20 tys?

to nawet dobrej ośki nie dostaniesz z 2001 roku :thumbdown:

Opublikowano

a pitolicie z tymi cenami, za 20koła idzie kupic, tak samo jak 5 lat temu jak B5 tyle kosztowało:whistling: to auto ma 10lat i kosztuje tyle samo co kiedys B5 10letnie, rynek swoje ceny narzuca, ktos chce przepłacać niech przepłaca:whistling:

Opublikowano

Kumpel 4 miechy temu kupil 1.8tq w b6 za 17900 z roczna instalacja BRC w skorach 2001 granatowy sedan wiec sie da kupic ponizej 20k :)

Sent from my GT-S7710 using Tapatalk 2

Opublikowano

skończyły sie czasy gdzie średnia rynkowa to 25-30 za B6, róznica cenowa miedzy starszym B5 była 5-7tys odkad zaczałem przegladać A4ki.. to wychodziło by teraz że za wyposażone B5(nie modzone trzeba dać ok 20tys, a jak ktos wystawi B5 za 16-18tys to forum aż ryczy z drogosci tego modelu pytaniem za co tyle kasy:whistling:

Opublikowano
A czy któryś z użytkowników quattro już wymieniał coś w tym napędzie i o jakich kosztach mówimy przy wymianie łożyska przód/tył?

Wymieniałem skrzynie, bo na poprzedniej łożyska zaczęły wyć jak w starym czołgu :facepalm:,

koszt używanej skrzyni 550zł + wymiana na nowym sprzęgle i oleju 1300 zł :kox:

Opublikowano

Jeśli chodzi o Quattro to co kto woli. Jeśli komuś się przyda na codzień to na pewno fajna sprawa, dla mnie w nastoletnim aucie to tylko dodatkowe koszty jeśli chodzi o serwis tylnego zawiasu, pomijam spalanie.

Opublikowano
Jeśli chodzi o Quattro to co kto woli. Jeśli komuś się przyda na codzień to na pewno fajna sprawa, dla mnie w nastoletnim aucie to tylko dodatkowe koszty jeśli chodzi o serwis tylnego zawiasu, pomijam spalanie.

:doh: chłopie jak dbasz tak masz :whistling: mi przez rok użytkowania żadnych problemów nie przysporzyło quattro ani dodatkowych kosztów napraw.

Opublikowano

robiłeś kiedys Q z tyłu?? to tyle samo co regeneracja belki w nastoletnim aucie:facepalm: a frajda nie porównywalna

Opublikowano

jeszcze jeden nawiedzony :facepalm:

któy nigdy nie jezdził z Q

Opublikowano

dobra Panowie pali więcej - wiadomo

ale czy mając 2 a4 b6 1.8t

która szybciej osiągnie 100 ? ta z q czy ośka ? jaka jest przewaga q przy przyśpieszaniu

Jak ze sprzęgłem przy agresywnym ruszaniu ( przy ośce przednie koła mielą).

Nie miałem nigdy q, może bym się skusił.

Opublikowano

Na starcie Q wystrzeli jak z procy, oska po malu bedzie dochodzic.

Ale setke to oska osiagnie wczesniej. Bierz Q nawet sie nie zastanawiaj.

Jezeli wezmiesz oske to zima bedziesz pluł sobie w brode.

Opublikowano

Z Q masz dodatkowa mase i okolo 30KM wiecej strat mocy na przeniesieniu napedu..

Zyski sa nieocenione :)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Opublikowano

a osiagami sie nie przejmuj, zawsze będzie ktos szybszy:whistling:

Opublikowano
Ostatniej zimy wyjezdzalem z garazu. Tego odcinka drogi osiedlowej NIKT nie odsnieza. Akurat z naprzeciwka sasiad wracal z miasta. Zjechalem na bok, zeby zrobic mu troche miejsca i sie zatrzymalem...

Sasiad przejechal a do mnie bieglo juz trzech przechodniow, zeby mnie wypchnac z zaspy :-)

Niestety ich nie zauwazylem. Wrzucilem jedynke i polozylem cegle na gazie.

Q poradzilo sobie z zaspa bez pierdniecia, tylko ze przechodniow obsypalem sniegiem, to pozniej musialem przepraszac B-)

A jak sie pozniej okazalo, pytali (tego wracajacego) sasiada co to za Audi, ze samo potrafi z zaspy wyjechac.

Fakt, spalanie w Q jest troszke wieksze niz w osce, ale zima auto Ci momentalnie rekompensuje to nieznacznie wieksze spalanie.

I ja rowniez jak pozostali, ktozy wypowiadaja sie w tym watku, NIE CHCE INNEGO NAPEDU - tylko QUATTRO.

P.S.:

... wysłane z WC za pomocą szczotki do kibla ...

kolego jak bym jezdził tylko po takich górkach jak ta na filmiku to wystarczyła by mi oska i letnie opony.:grin::grin:

Opublikowano

:grin::polew::glupek2:

Opublikowano
Ostatniej zimy wyjezdzalem z garazu. Tego odcinka drogi osiedlowej NIKT nie odsnieza. Akurat z naprzeciwka sasiad wracal z miasta. Zjechalem na bok, zeby zrobic mu troche miejsca i sie zatrzymalem...

Sasiad przejechal a do mnie bieglo juz trzech przechodniow, zeby mnie wypchnac z zaspy :-)

Q poradzilo sobie z zaspa bez pierdniecia, tylko ze przechodniow obsypalem sniegiem, to pozniej musialem przepraszac B-)

A jak sie pozniej okazalo, pytali (tego wracajacego) sasiada co to za Audi, ze samo potrafi z zaspy wyjechac.

Fakt, spalanie w Q jest troszke wieksze niz w osce, ale zima auto Ci momentalnie rekompensuje to nieznacznie wieksze spalanie.

I ja rowniez jak pozostali, ktozy wypowiadaja sie w tym watku, NIE CHCE INNEGO NAPEDU - tylko QUATTRO.

P.S.:

kolego jak bym jezdził tylko po takich górkach jak ta na filmiku to wystarczyła by mi oska i letnie opony.:grin::grin:

To skąd Ty mieszkasz...?

Opublikowano

P.S.:

To skąd Ty mieszkasz...?

N.Sącz a dokładniej okolice.:decayed:

Opublikowano

Ja jak szukałem auta to Avant i 1.8T i najlepiej ciemny.

Trafił się Czarny 1.8T + Quattro + LPG

Jak się przejechałem to auto jak przyklejone do asfaltu (była jesień)

W zimie nie jedno auto wyciągałem z zaspy.

Co do spalania 12l lpg miasto, 10l trasa

Opublikowano

przy mocy powyzej 200km quattro juz bedzie o wiele lepiej szło..

mi w trasie schodzi do 7.5l

oska z tego co pisza po forach zeszlaby do 6.5l

mowa o 1.8T

Opublikowano

Ciezko o takie wyniki.