Daniel131 Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Witam, Mam taki problem. Co może być przyczyną dosyć głośnego cykania podczas ostrzejszego przyspieszania przed osiągnięciem 90stC przez silnik? Problem nie występuję gdy delikatnie wciskam pedał gazu. Po osiągnięciu temp roboczej 90stC problem ustępuje.
Daniel131 Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Poziom oleju w normie. Jeszcze jakieś pomysły?
Dev Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Opublikowano 1 Sierpnia 2013 wyebane turbo i jezdzone na gównianym oleju
Daniel131 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Turbo po regeneracji. Olej do tej pory to 10w40 więc wiem, że nie taki jak powinien być.
Dev Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Dupna jakas ta regeneracja widze skoro turbo sie odzywa. Przewod od zasilania turbo czysciles przed montazem ?
pioteros Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 pekniety lub niedokrecony kolektor - turbina do kolektora lub katalizatora lub slabe/brak uszczelek na ich laczeniach ja mam pekniety kolektor i wkurza mnie strasznie to cykanie, ale kupilem drugi za cale 3 dychy
Daniel131 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Tak, ten przewód był czyszczony. Sprawdzę te elementy, które wymieniliście. Tylko zastanawia mnie ta sprawa, że po osiągnięciu temp roboczej cykanie ustaje. Czy pęknięte uszczelki lub jakieś luzy pomiędzy nimi a np kolektorem dawałyby taki efekt, że po złapaniu temp cykanie ustępuje? Dobrze by było jakby to tylko to było a nie padnięta turbina.
pioteros Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 u mnie w zaleznosci od temp na zewnatrz wlasnie slychac bardziej lub mniej
Dev Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 to nie kolektor ani uszczelki tylko turbo sprawdzone na kilkunastu pacjetach
Daniel131 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2013 devastation wytłumacz mi jaki element w turbinie powoduje takie cykanie i dlaczego ma to związek z temp silnika. Powiedz mi jeszcze czy jak już słychać ten odgłos to turbina nie ładuje już w ogóle? Oraz jak długo jeszcze takie coś pociągnie?
booster70 Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Opublikowano 3 Sierpnia 2013 a to cykanie to nie przypadkiem w kabinie? skad dzwiek idzie ? moze od strony przekaznikow?
pioteros Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Opublikowano 3 Sierpnia 2013 stan przed maska, nachyl ucho nad turbo i pogazuj go troche naciskajac na przepustnice i zobacz czy to nie spod kolektora - bede uparty ;d mam teorie ze kiedy auto sie nagrzewa, wszystkie szczeliny (zeliwne) nieco sie zaciaśniają, kiedy auto stygnie, metal się kurczy i wtedy słychać nieszczelności
Rekomendowane odpowiedzi