RSOrez Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Panowie, czy możliwe jest aby przy odłączaniu wtycznki od czujnika ciśnienia klimatyzacji w chłodnicy-czujnik musiałem odkręcić o poł obrotu-mógł się rozszczelnić układ? nawet jeśli uszło by ciśnienia to przeciez sprężarka po uruchomieniu silnika powinna to ciśnienie dobic prawda? a czy jeżeli nastąpiło takie krótkie "psiknięcie" czy wtedy mógł przez ten czujnik uciec czynnik? słyszałem że jest on cięższy od powietrza także nie powinien razem z ujściem ciśnienia uciec w kilka sekund zanim dokręciłem czujnik. Ma ktos jakieś pomysły? Dodam że czynnik uzupełniałem 2 miesiące tamu i klima chodziła bez zarzutów, teraz wentylator nie obraca się od klimatzacji...a powinien? czy tylko czasem powiniene się załączać?
POWER-KRIS Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Jeju. Jak ten czujnik odkrecisz to niestety musisz nabić klime. Dwa ze ten czujnik ma wadę konstrukcyjna i najlepiej go nie tykać puki działa. Gdyby sprężarka dobijała ciśnienie to nie musiał byś jeździć po serwisach i nabijać. Ale właśnie ten czujnik nie pozwoli Ci uruchomić klimy jak spadło ciśnienie. Sony Xperia E dual Tapatalk 4
RSOrez Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2013 A czy można by zrobić taki patent, że odłącze wtyk od tego czujnika i wtedy uda sie załączyć sprężarkę klimy? a później znów go podłączę.
POWER-KRIS Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Tak można. Ale zaznaczam ze sprężarka droga a puszczona na sucho zrobi pa pa. Sony Xperia E dual Tapatalk 4
POWER-KRIS Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Jak devastation się złości w jakimś temacie to radzę słuchać. Sony Xperia E dual Tapatalk 4
Kuba A4 Opublikowano 24 Maja 2014 Opublikowano 24 Maja 2014 ja mam klime nabita i nie zalacza wiec zewre wtyczke
edekxp Opublikowano 24 Maja 2014 Opublikowano 24 Maja 2014 Nic to nie da, czujnik jest bardziej skoplikowany niż ci się wydaje.
jacek70 Opublikowano 24 Maja 2014 Opublikowano 24 Maja 2014 A nie lepiej sprawdzić szczelność w odp.zakładzie?
POWER-KRIS Opublikowano 25 Maja 2014 Opublikowano 25 Maja 2014 A co vag za błąd pokazuje? Może wentylator uszkodzony.
Rekomendowane odpowiedzi