Skocz do zawartości
IGNOROWANY

List od straży miejskiej.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powinieneś to olać, nie mają uprawnień żeby ciągnąć sprawę dalej, mogą jedynie liczyć że będziesz jeleniem i zrobisz przelew.

Opublikowano

Mandat za przejazd na czerwonym świetle

Ostateczna decyzja o nałożeniu mandatu należy jednak do podmiotu zarządzającego urządzeniem, czyli najczęściej strażników miejskich.

Ostateczna decyzja o nałożeniu mandatu należy jednak do podmiotu zarządzającego urządzeniem, czyli najczęściej strażników miejskich.

A slyszalem, ze ta kamera na tym skrzyzowaniu jest w dierzawie SM/G ....

Juz mam metlnik w glowie, czy nawet jesli jest w dierzawie to i tak nie moga karac ?

Opublikowano

Zaraz w wydarzeniach na polsacie bedzie o strazy miejskiej i braku uprawnien do nakladania mandatow z fotoradarow stacjonarnych...

Opublikowano

Z tego wynika ze nie nalezy przyjmowac mandatow od nich, tylko ze SM/G tez sie bronila ze niby zapis jest ze moga korzystac z rejestratorow, a pod tym pojeciem jest ze rejestrator moze byc stacjonarny, niestacjonarny, zamontowany gdzies tam etc :P

Opublikowano

Czyli standard - niejednoznaczność prawa :facepalm:

Opublikowano

A jak myslicie, wygram sprawe nawet jesli zdjecie bedzie wyrazne , jesli bede mial swiadka ze nie wjechalem na czerwonym a na pomaranczowym ?

Opublikowano
Zaraz w wydarzeniach na polsacie bedzie o strazy miejskiej i braku uprawnien do nakladania mandatow z fotoradarow stacjonarnych...

Daj znać co tam mówili bo nie mam w pracy TV :naughty:

Opublikowano

Daj znać co tam mówili bo nie mam w pracy TV :naughty:

prokuratura swoje - ze w/g prawa nie moga wystawiac mandatow ze zdjec z radarow stacjonarnych a straz miejska ze maja to gdzies i ze moga ...

Opublikowano

dokladnie, ze moga bo jest zapis ze moga korzystac z rejestratorów, a pod tym pojeciem jest rejestrator - stacjonarny, moblilny etc.

---------- Post dopisany 08-08-2013 at 23:36 ---------- Poprzedni post napisany 07-08-2013 at 19:38 ----------

Panowie, bylem u nich, widzialem filmik i zdjecia, jednak przejechalem na czerwonym, placic ? Bo filmik z monitoringu

---------- Post dopisany 09-08-2013 at 00:04 ---------- Poprzedni post napisany 08-08-2013 at 23:36 ----------

Opublikowano

Skoro nie mają prawa to dlaczego masz im płacić?

Opublikowano

Mi też przysłali na dniach i nie płacę mam to gdzieś.Po za tym foto mam strzelone z tyłu.

Opublikowano

a powiedzci mi jesli przyszlo mi wezwanie ze strazy miejskiej bo cykneli mi fote radarem stacjonarnym to zglaszac sie czy nie maja prawa mnie ukarac?

Opublikowano

I znowu nic nie wiadomo na pewno...