Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nie chce zapalić , miga kontrolka od oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie ,

bardzo prosze o pomoc w ustaleniu przyczyny problemów z moją audiczką .

w dniu dzisiejszym wsiadam , i auto niestety nie chce zapalić .

ponizej filmik jak to wyglada . bardzo prosze o pomoc co to moze byc.

Opublikowano

Przede wszystkim podlacz komputer i powiedz jakie bledy wyskoczyly. Zwlaszcza jezeli to sie stalo tak nagle w co watpie. Nie bylo zadnych oznak wczesniej? Np, dlugo trzebabylo krecic zeby odpalil, cos wymieniales niedawno albo byles u mechanika, czy sprawdzales czy wszystko ok z olejem? W takiej sytuacji jezeli nie masz dostepu do komputera i zrobienia skanu VAGiem musisz sprawdzic czy dochodzi paliwo do pompy, czy pompa dostaje napiecie, czy nie przestawil sie rozrzad, czy bezpiecznik ktorys ci nie strzelil (Dzisiaj jest wilgotno np u mnie, moze gdzies slabo zabezpieczona instalacja i bylo zwarcie), filtr paliwa kiedy wymieniales? Czy wskaznik paliwa dziala prawidlowo i czy masz w ogole paliwo?. Ciezko bedzie bez kompa bo duzo moze byc przyczyn i rzeczy do sprawdzenia.

Opublikowano
  • Autor

Dzieki za odpowiedz. Jutro sprobuje vaga ogarnac. Wczesniej faktycznie jak byla wysoka temperatura na zewnatrz to byly problemy z odpaleniem samochodu . Trzeba bylo dlugo krecic i dodatkowo dodawac gazu i wtedy dopiero zaskoczyl.

Opublikowano

Obejrzałem filmik i powiem Ci tak.

Jak czyściłem nastawnik w swojej to miałem podobne objawy jak ty masz.

Jak dla mnie to albo zapowietrzony jest albo za słabe aku masz ewentualnie świece nie dają rady.

Jak było gorącą a silnik jaki rozgrzany???

Opublikowano
  • Autor

Silnik zimny. Na zewnatrz 34-37stopni

Opublikowano

Sprawdź błędy na vagu, i napisz co tam wyszło a co kontrolki oleju u mnie było tak samo np jak mierzyłem ciśnienie na garnkach to po chwili kręcenia się zaświeciła:) takze chyba tak ma być:) bo czujnik wyrywa za małe ciśnienie oleju.

Opublikowano
  • Autor

998090_10201521309575156_1226908316_n.jpg

tylko te dwa błędy wyszly .

macie pomysly co to moze byc ?

Opublikowano

Kat wtrysku. Zobacz czy rozrzad ci sie nie przestawil!! Wyjasnialo by to dlaczego wczesniej ci gorzej palil. Zrob jeszcze log pozycji 000 i pokaz jaki jest ten kat wtrysku bo wyglada na to ze nie jest taki jaki byc powinien. Ile czasu masz auto? Czo przy nim wczesniej bylo robione?

Opublikowano

I do wymiany czujnik temperatury cieczy chłodzącej. Widać nawet jak długo Ci kontrolka od świec się pali. W lecie powinna po ok sekundzie zgasnąć.

Opublikowano

Po pierwsze poustawiaj rozrzad na znakach. Pierwszy podejrzany to przestawiony pasek, albo zjechany wpust na kole walu korbowego.

Opublikowano
  • Autor

problem rozwiazany.

sprawdzane byly wtryski , pompa wtryskowa, rozrzad i wszystko w porzadku.

przyczyna okazalo sie nie wiedzac czemu cofające paliwo .

zostal wymieniony filtr paliwa , zamontowany zawor jednokierunkowy , przeczyszczone przewody paliwowe i problem znikl , samochod pali od strzala .

bardzo dziekuje wszystkim za pomoc .

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

czy fabrycznie był montowany zaworek jednokierunkowy? nie był, a czemu nie był? bo nie ma takiej potrzeby, więc montowanie go to druciarska metoda na poprawę problemu którego w ogóle nie rozwiązałeś, co za spec wpadł na ten druciarski sposób, no i jak on nie potrafi sprawdzić szczelności układu paliwowego tylko woli wsadzić zaworek który tylko załagodzi problem to pewnie auto dalej zapala kulawo, z pól obrotu ciepły czy zimny zapala teraz? a zapalałby jak by zrobił to spec jak należy

Opublikowano
czy fabrycznie był montowany zaworek jednokierunkowy? nie był, a czemu nie był? bo nie ma takiej potrzeby, więc montowanie go to druciarska metoda na poprawę problemu którego w ogóle nie rozwiązałeś, co za spec wpadł na ten druciarski sposób, no i jak on nie potrafi sprawdzić szczelności układu paliwowego tylko woli wsadzić zaworek który tylko załagodzi problem to pewnie auto dalej zapala kulawo, z pól obrotu ciepły czy zimny zapala teraz? a zapalałby jak by zrobił to spec jak należy

Popieram. Profanacja układu paliwowego.

Opublikowano

Może nie jest montowany tez zaworek przy pompie VP ale jest montowany bezpośrednio w pompie,w baku:wink:

Opublikowano

o jakiej pompie w baku ty mówisz? napisz mi gdzie ty masz ten zaworek w baku bo na razie traktuje twoją wypowiedz jako żart:)

Opublikowano
o jakiej pompie w baku ty mówisz? napisz mi gdzie ty masz ten zaworek w baku bo na razie traktuje twoją wypowiedz jako żart:)

Chodziło mi o pompę ale w benz,fakt diesel nie ma takowej:notworthy::notworthy:

Opublikowano

Mój diesel ma pompę w baku:wink: jak zresztą większość TDI PD:decayed:

Opublikowano

Mój diesel ma pompę w baku:wink: jak zresztą większość TDI PD:decayed:

Wiem i ja bym taki z tego nie był dumny:decayed::wink:

Autor raczej nie ma takowej:hi:

Sorry za OT

Opublikowano

Wiem i ja bym taki z tego nie był dumny:decayed::wink:

Okazało by się w momencie jak TDI VP się zapowietrzy:decayed: PDek zapali wtedy w ok 15sec bez otwierania maski(znam z autopsji jak zabrakło paliwa), a w VP trzeba odpowietrzać wtryski:polew:

A tak poza tym to każdy chwali co ma:wink: i nie ma reguły że któryś VP vs PD dłużej wytrzyma:wink:

Kumpla A4 TDi VP kręci po 10 sec zanim zaskoczy, diagnoza-pompa, ktoś wie jaki orientacyjny koszt naprawy pompy?