Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż składanych i podgrzewanych lusterek w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Myślę że dało by radę tylko trzeba by zamienić wiązki lusterek

Opublikowano

Hej. Mógłbyś rozwinąć temat? Mam w tej chwili lusterka 6 pin wiec mogę je wykorzystać jako dawce. Ewentualnie do moich starych lusterek zamontować silniczki do składania o ile to wykonalne

Opublikowano

Kolego teoretycznie rzecz biorąc, drzwi lewe mają inny moduł niż drzwi prawe więc podejrzewam że w RHD są odwrotnie zamontowane, trzeba by sprawdzić czy piny w kostkach od lusterek są tak samo powkładane czy może jest jakaś różnica, jeśli jest to trzeba by zamienić piny w kostkach, ale to tylko moje gdybania bo nie miałem okazji oglądać luster RHD, sprawdź czy piny (kolory kabli) w obu kostkach są takie same czy może są jakieś różnice

Opublikowano

W obydwu drzwiach mam identyczne moduły z końcówka M. Zamówiłem lusterka i spróbuje się pobawić.

Opublikowano

W obydwu drzwiach mam identyczne moduły z końcówka M. Zamówiłem lusterka i spróbuje się pobawić.

Od strony kierowcy powinien być .......792M a pasażera .....793M

Opublikowano

Od strony kierowcy powinien być .......792M a pasażera .....793M

I takie dokładnie są, pisząc identyczne miałem na myśli końcówkę numeru

Opublikowano

No to popatrz sobie w modułach czy mają tak samo piny, na pewno nie dlatego wiązki lusterek się różnią jak kupisz lustra LHD to na pewno będzie odwrotnie niż w RHD

Edytowane przez andynl

Opublikowano

No to popatrz sobie w modułach czy mają tak samo piny, na pewno nie dlatego wiązki lusterek się różnią jak kupisz lustra LHD to na pewno będzie odwrotnie niż w RHD

Szczerze to nie bardzo rozumiem. Oba lusterka mają taką samą ilość pinow. Sugerujesz ze między lewym a prawym lusterkiem jest różnica w rozłożeniu pinow w kostce idącej do modułu?
Opublikowano

Szczerze to nie bardzo rozumiem. Oba lusterka mają taką samą ilość pinow. Sugerujesz ze między lewym a prawym lusterkiem jest różnica w rozłożeniu pinow w kostce idącej do modułu?

sprawdź sobie ilość pinów w modułach :)

Opublikowano

Panowie, czy przełącznik lusterek 8K0959565 E jest kompatybilny z instalacją w aucie pasującą do 8K0959565 C ?

Opublikowano
  • Autor

Panowie, czy przełącznik lusterek 8K0959565 E jest kompatybilny z instalacją w aucie pasującą do 8K0959565 C ?

Tak oczywiście :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

do ściągania sprężyny najlepiej przygotować coś takiego i wtedy szybko i płynie samemu wykonamy montaż/demontaż i inne przeszczepy aluminiowych podstaw lusterek A4/A5/A6 :decayed:

Przyrzad bardzo pomysłowy, tylko niestety w poliftowych lusterkach w A5 dziura zasłonięta jest całkowicie przez plastikowy trójkąt, nie mam wiec pomysłu jak załapać nakrętkę od spodu.

Jakieś inne patenty na ściśniecie sprężyny, walczę drugi dzień i nie mam zbytni pomysłu jak to złożyć ?

20150929_210611.jpg

Pozdrawiam

Edytowane przez inferPL

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie, czy mógłby mi ktoś sprawdzić czy lewe i prawe lustro składa się na tą samą odległość od szyby? Zuważyłem to u siebie i nie dało mi to spokoju.. rozebrałem oba lustra. Złożyłem na nowo i bez różnicy. Od kierowcy składa się dalej od szyby i mam wrażenie że ciut wyżej. Oba są poliftowe i oba 14 pin plus 2. Tak ma być i jestem przewrażliwiony czy cuś jest nie tak?

Widać ze od kierowcy bardziej odstaje

f7b87185ca36c2617196b24c3c4964e1.jpg

Pasazer

50f2aa585946ff3f3719bd5bdaae46b0.jpg

kierowca

f57b0f1d5dbb13a77b36f9853e08c09f.jpg

Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

U mnie też tak było. Ten typ chyba tak ma.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

u mnie dokładnie ten sam przypadek, przypuszczam, że tak ma być... wiele osób pisało, że jedno lustro składa się szybciej od drugiego ale wychodzi na to, że skłądają się z tą samą szybkością ale jedno lustro ma dłuższą drogę do pokonania bo skłąda się bardziej

Opublikowano

Panowie widzę, że moje sterowniki muszę wymienić 8T0 959 793 N i 8T0 959 792 N? Może ktoś ma na zbyciu lusterka poliftowe el. składane?

Czy lusterka z wersji Allroad 2011 będą pasowały do sedana 2011?

Opublikowano
  • Autor

Czy lusterka z wersji Allroad 2011 będą pasowały do sedana 2011?

Beda pasowac ......ale w ALLROADZIE sa te same co w przedlifcie

Opublikowano

koledzy mam pytanie jak jest z tym grzaniem?? grzeja sie automatycznie czy jak zalwazylem ze temp ponizej 0 a kropelki wody/lodu jak byly tak sa talej nic sie nie topi??

Opublikowano

Grzeją tylko wtedy jak pokrętło jest na środku. Ja zawsze mam przekręcone w prawo, żeby lustro opuszczało się podczas cofania, a grzanie włączam jak trza [emoji14]

Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka