Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż składanych i podgrzewanych lusterek w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobre pytanie.

Da radę przełożyć same silniczki składania?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam pewien problem, po założeniu elektrycznie składanych lusterek i zakodowaniu w 42 i 52 lusterka normalnie się składają i rozkładają z przycisku, natomiast po zakodowaniu komfortu 46 nie pojawia mi się opcja w central locking, sterownik przyjmuje kodowanie i po ponownym włączeniu zapłonu i interfejsu dalej opcja jest zaznaczona, kodowanie jest niezmienione a mimo to opcja w car>central locking się nie wyświetla. Spotkał się ktoś z czymś takim?

Opublikowano

Sprawdz moze jeszcze w zielonym menu, nie kojarze juz czy ustawialem to.

Druga sprawa-u mnie np. przy zapasowyn kluczyku nie dziala skladanie i nie ma opcji w mmi

Opublikowano

Mam pewien problem, po założeniu elektrycznie składanych lusterek i zakodowaniu w 42 i 52 lusterka normalnie się składają i rozkładają z przycisku, natomiast po zakodowaniu komfortu 46 nie pojawia mi się opcja w central locking, sterownik przyjmuje kodowanie i po ponownym włączeniu zapłonu i interfejsu dalej opcja jest zaznaczona, kodowanie jest niezmienione a mimo to opcja w car>central locking się nie wyświetla. Spotkał się ktoś z czymś takim?

Jak masz Concert to tam chyba też trzeba zakodować.

Opublikowano

W radio też trzeba coś zakodować?

Edytowane przez zabiello

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Kupiłem lusterka składane z fotochromem mają 14 pinów więc są z pamięcią. Mam sterowniki drzwi z literą H obsługują składanie ale nie sądzę żeby obsługiwały pamięć. Czy po podłączeniu będą jakieś błędy w związku z pamięcią w lusterkach?

Opublikowano
  • Autor

Kupiłem lusterka składane z fotochromem mają 14 pinów więc są z pamięcią. Mam sterowniki drzwi z literą H obsługują składanie ale nie sądzę żeby obsługiwały pamięć. Czy po podłączeniu będą jakieś błędy w związku z pamięcią w lusterkach?

jak nie zakodujesz to nie bedzie błedów :)

Opublikowano

jak nie zakodujesz to nie bedzie błedów :)

Jeśli występują konfiguracje lusterek typu 10 pin kierowca 14 pin pasażer to czy jest możliwe osiągnięcie pełnej funkcjonalności przy obniżaniu prawego lusterka na wstecznym ? Co potrzebne i jak to zrobić? :a4fan:

Opublikowano
  • Autor

Nie bedzie w pełni funkcjonalne poniewaz jak nawet zakodujesz to bedzie bład komunikacyjny

Opublikowano

Nie bedzie w pełni funkcjonalne poniewaz jak nawet zakodujesz to bedzie bład komunikacyjny

Czyli potrzebny jest moduł pamięci lusterek (te guziki w drzwiach kierowcy)?

Opublikowano
  • Autor

nie........sterownik pamieci fotela

Opublikowano

nie........sterownik pamieci fotela

Dzięki a czy w wolnej chwili nie wrzuciłbyś paru schematów jak to jest pospinane elektrycznie bo temat pamięci lusterek nie był jeszcze rozwinięty w tym wątku. :)

Opublikowano
Opublikowano

Ma pełne kwadraty, więc powinien.

Opublikowano

Witam mam pytanie czy można cały mechanizm przełożyć z lusterka 10 pin z kostka do lusterka 6 pin bo mam takie lusterko w tym samym kolorze a wszystko mam sprawne tylko ktoś mi na promie uszkodził na zgięciu i cale lata a obecnie mam sklejone taśmą ... czy ktoś się orientuje i przekładał już ... czekam na odp . z góry dziękuje ...

Opublikowano

Ja przekladalem obudowy 6 i 12 pin. Dasz rade bez problemu.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Temat poruszanu ale nie bylo odpowiedzi,czy ktos przekladał same silniki w lusterkach składanych.

Mam tak jak by silnik ledwo dociągał lewe lusterko.Zastanawiam sie czy to silnik juz wyeksploatowany.

Edytowane przez kapax5

Opublikowano

Co masz na myśli ledwo?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie jak to jest z oznaczeniem sterownikow i ich zdolnoscia do obslugi skladania luster? Wiadomo, ze pelne prostokaciki swiadcza o skladaniu luster a zapelnione w polowie nie maja tej opcji. Ale moje pytanie dotyczy oznaczenia cyli tylko 8K0... musza byc do obslugi skladania czy tez 8T0 beda dzialac? Wlasnie widze na alledrogo sterownik 8T0...793M z pelnymi prostokacikami??? Zawsze widzialm takie ale z oznaczeniem 8K0. Jak to jest?

Opublikowano

8T0 będzie Ci obniżał szyby przy otwieraniu drzwi - bezramkowe A5 ;) Z tego co pamiętam, to da się to przekodować.