Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z ABS proszę o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam już od dłuższego czasu problem z ABS, zaczęło się niewinnie gdyż tylko ABS odłączało przy zaciąganiu ręcznego( ale nie zawsze) a teraz juz jest tak że wystarczy kawałek przejechać i odłącza, jest to za każdym razem po odpaleniu auta, wczoraj na dodatek gdy wracałem z mazur na kujawy zaczęło mi coś śmierdzieć w aucie, myślałem że to sprzęgło ale gdy się zatrzymałem z przedniego lewego koła kopciło się z hebli, ale po wyłączeniu zapłonu i ponownym ruszeniu było wszystko okej... :kwasny:

Address 03: ABS Brakes Labels: 4D0-907-379-ABS.lbl Control Module Part Number: 4D0 907 379 D Component and/or Version: ABS BOSCH 5 7402 Software Coding: 0265108005 Work Shop Code: BB 37402 VCID: 2F660F3881475A64

3 Faults Found: 00285 - ABS Wheel Speed Sensor; Front Right (G45) 35-10 -- - - Intermittent 00288 - Steering Column Lock Actuator (N360) 35-10 -- - - Intermittent 00610 - Ignition Output 2 35-10 -- - - Intermittent

Czy ktoś wie co to za błędy? Z góry dziękuję za pomoc i wyrozumiałość :wink:

Opublikowano

Sprawdź przewód i czujnik ABS prawego przedniego koła na okoliczność przetarć i uszkodzeń.

Opublikowano

Może czujnik ABS lużno siedzi i na wybojach oddala się od tarczy?