KrystianBarud Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Panowie jest problem z obrotami silnika mocno przebiera na zimnym silniku ktoś mądry powiedział żeby nafty do baku, ktoś jeszcze że obroty. Nie ma tutaj machera który by się znał na tym silniku, pomóżcie proszę co to może być bo brakuje mi już sił. A jeszcze jedno czy obroty mogę ustawić Vag-iem bo ktoś mądry mi powiedział że nie przy tym silniku... :-(
kudalty66 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 faluje znaczy sie bo nie rozumiem, jeżeli tak to jak długo,.
KrystianBarud Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Tak tak faluje, a do kiedy aż wskoczy na temperaturę.
kudalty66 Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Opublikowano 30 Sierpnia 2013 no ale jak długo, 10 sekund, minutę, 15 min,. u mnie kilka sekund zaraz po odpaleniu aż zejdzie z obrotów na wolne, odkąd go mam tak ma, tj 6 lat,.nie szukałem dziury w związku z tym,
bajowsado Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Czyli chyba większość tak ma, mam to samo i zazwyczaj jak jest zimno. Odpale zafaluje minimalnie przez max 5 sekund i okej.
KrystianBarud Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2013 to falowanie dłużej trwa....panowie znaleziona prawdopodobnie przyczyna luźny pasek rozrządu latał sobie jak pas transmisyjny... masakra jakaś.... ---------- Post dopisany at 20:38 ---------- Poprzedni post napisany at 20:37 ---------- dziękuję panowie za pomoc
matekg Opublikowano 9 Września 2013 Opublikowano 9 Września 2013 Moje również faluje ale ma to jakiś związek z przekaźnikiem świec żarowych.Odpali jest na wyższych obrotach i jest ok, do momentu aż zmniejsza obroty,wtedy delikatnie faluje i w momencie jak pstryknie przekaźnik świec falowanie ustaje.Latem praktycznie nie faluje bo i świece nie załączają się na długo,tak już mam od zakupu autka.
Lechuu 2.5 TDI Opublikowano 19 Listopada 2013 Opublikowano 19 Listopada 2013 Potwierdzam falowanie obrotów przez około 10 sekund to normalka w tych silnikach oczywiście przy temperaturach poniżej 10 stopni
michałswd Opublikowano 19 Listopada 2013 Opublikowano 19 Listopada 2013 U mnie ma sie to tak temp 0 i nizej zeszly rok -22* zapalam oboty cyk na 1100 tak sie trzymia po jakims czasie spadaja do normy i nic nie faluje pozdro
Rekomendowane odpowiedzi