suuch Opublikowano 30 Lipca 2008 Opublikowano 30 Lipca 2008 Witam, jest to mój pierwszy post, więc jesli pisze coś nie tak to sorry. Mój problem: Poszła mi uszczelka pod głowicą, po rozebraniu silnika okazało się że turbina jescze wymaga regeneracji (wymieniłem na zregenerowaną). Po złożeniu silnika, silnik po odpaleniu chodzi przez pierwsze dwie minuty dobrze a później bardzo nie równo. Po podpięciu do VAGa okazało się że pierszy cylinder nie chodzi. Diagnosta zalecił wymiane wiązki pompowtryskiwaczy. Wymieniłem i bez zmian. Następnie został zamieniony pierwszy pompowtryskiwacz (ten który nie chodził) z drugim i po podpięciu do Vaga diagnosta stwierdził że teraz drugi cylider nie chodzi a pierwszy sie także zawiesza. Co może być nie tak? Czy to ma jakiś związek z wymianą turbiny, czy może coś mechanik nakopał?
pre_pl Opublikowano 30 Lipca 2008 Opublikowano 30 Lipca 2008 była robiona tylko wymiana uszczelki ? Bo w większości przypadków to nie wystarcza, dlatego lepiej splanować od razu.... Jak "efekt" wędruje za pompką to oczywiste jest, że jest ona uszkodzona i do wymiany się nadaj
suuch Opublikowano 31 Lipca 2008 Autor Opublikowano 31 Lipca 2008 Tak planowałem. Zastanawia mnie dlaczego pompowtryskiwacze przed robotą działały a teraz nie działają.
plotik Opublikowano 31 Lipca 2008 Opublikowano 31 Lipca 2008 może panowie mechanicy nie zadbali o zachowanie czystości przy rozbieraniu silnika i jakiś syf dostał się do paliwa za filtrem
Piotruś Opublikowano 31 Lipca 2008 Opublikowano 31 Lipca 2008 Zastanawia mnie dlaczego pompowtryskiwacze przed robotą działały a teraz nie działają. Być może dlatego, że brak jest szczelności rozpylacza w gnieździe głowicy ... . Czy podczas zamiany pompek miejscami wymieniłeś zestaw naprawczy PD ? Czy po wyjęciu pompek sprawdziłeś powierzchnię styku miedzianej podkładki z gniazdem w głowicy (jeżeli jest nieszczelność widać wyraźne okopcenie w tym miejscu) ?
Musashi Opublikowano 31 Lipca 2008 Opublikowano 31 Lipca 2008 po piewsze do wymiany uszczelniacze PD po drugie konektory sterujace, moze mechanik uszkodzil wiazke w trakcie wymiany dopiero gdy to zawiedzie wymienia sie PD.
suuch Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Wiązke wymieniłem na nową i bez zmian. Na razie dwa wtryskiwacze dałem do regeneracji. Dam znać czy coś to zmieniło.[br]Dopisany: 01 Sierpień 2008, 11:10 _________________________________________________a więc zregenerowałem te wtryskiwacze i bez zmian, nadal nie równo chodzi czasami nawet mocno szarpie zwłaszcza przy 2000 obrotów. Nie ma także odpowiedniej mocy. O co chodzi?
Musashi Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Opublikowano 9 Sierpnia 2008 a sa jakies bledy? robil ktos logi? jak wygladaja logi grupy 013, naprosciej zlogowac ja w roznych zakresach predkosci. bedzie widac ktory cylinder niedomaga. badana byla kompresja?
suuch Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Niestety błędów nie znam. W cześniej jak był podłączony do kompa wyszło że nie domaga 1 i 2 cylinder, dlatego wymieniłem pompowtryskiwacze. Bez zmian.
Musashi Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Opublikowano 9 Sierpnia 2008 bez tego ciezko bedzie cos podpowiedziec... pozatym zasugerowalem troche wiecej niz tylko sprawdzenie bledow. z fusow trudno wrozyc....
Patrox Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Opublikowano 9 Sierpnia 2008 A po wymianie pompowtrysków były one regulowane?. I zobacz jakie sa wartości w kanale 23, to Ci odpowie na sprawność pompowtrysków.
Rekomendowane odpowiedzi