Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Podwyzszone obroty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Wymienilem przepustnice i od tego czasu skacza mi obroty.

Glownie na jalowym trzyma bez dodania gazu obroty od 1200 do 1800. Przewaznie 1400-1600. Czasami trzyma normalne.

Jest to dosc denerwujace w miescie, bo srednio wyhamuje predkosc silnikiem, lub bez gazu jade stala predkoscia.

Dodam, ze jest LPG. Ale na obu paliwach jest to samo.

Jakies pomysly?

Opublikowano

adaptacja zrobiona?

Opublikowano

Nie mam pojecia czy robil mechanik adaptacje. To bylyby objawy braku adaptacji po zmianie?

Opublikowano

brak adaptacji może powodować różne objawy, odłącz mu na noc aku i zrób adaptację z kluczyka :) powinno pomóc :)

Opublikowano

Zadzwonie do tego magika i zapytam sie czy robil.

Opublikowano

no zadzwoń ale żaden mechanik nie przyzna się do błędu, pewnie powie Ci że wszystko zrobił :)

Opublikowano

Adaptacja powinna pomóc a po odłączeniu akumulatora szalał ci przez przepistnicę ponieważ nie była zaadoptowana jak odłączysz mu aku to pamiętaj że trzeba przekręcić zapłon na ok 30s. nie dotykając żadnego pedału wyłączyć zapłon poczekać ok 10s. Ponownie włączyć zapłon i odpalić silnik tylko po odpaleniu znowu nic nie dotykasz noga na sprzęgło poczekasz ok 20 s. niech sobie pochodzi spokojnie Dopiero możesz jechać Robisz tak tylko przy pierwszym odpaleniu po odłączeniu akusa na noc

Opublikowano

Nie trzeba odłączać aku na noc. U mnie wystarcza około minuty-dwóch. Po tym czasie j.w i problemy powinny zniknąć.

Opublikowano

Adaptacja zrobiona. Na razie jeżdzę na benzynie, mam zrobić koło 100km, ponieważ na LPG nadal mu skakały. Mechanik mi powiedział, że jak nadal tak będzie na LPG to muszę jechać do gazownika i on musi to w instalacji gazowej też coś wyregulować.

W każdym razie na benzynie już się ustabilizował, czasami raz na kilkadziesiat razy jak się go zluzuje to podwyższy sobie obroty, ale to już mija. :)

---------- Post dopisany 16-09-2013 at 16:16 ---------- Poprzedni post napisany 14-09-2013 at 13:25 ----------

Jest lepiej, aczkolwiek zdarza sie, ze podwyzsza sobie obroty na PB, natomiast na LPG nadal to samo.

Robic wiecej km na PB?

Opublikowano

Sprawdź szczelność dolotu.

Może przy wymianie jakaś rurka została pominięta lub uszkodzona.

Mi po odkręceniu przepustnicy w ręku rozsypał się gumowy wąż od ezekutora.

Opublikowano

Jedź do gazownika niech zerknie na mape