Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wielki problem! 3 sygnały i wykrzyknik na fisie do tego napis bremse,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a ja mam tak ze po odpaleniu silnika na fis wyświetla wykrzyknik[przez chwile] i trzy sygnały dźwiękowe po czym gaśnie i wszystko działa.i co to:shock3:

---------- Post dopisany at 21:37 ---------- Poprzedni post napisany at 21:29 ----------

a ja mam tak ze po odpaleniu silnika zapala się wykrzyknik na kilka sekund i sygnał dźwiękowy po chwili gaśnie i wszystko jest ok.dodam ze rozładował mi się aku

Opublikowano

Panowie , miałem to samo kilka tygodni temu...

Wielki wykrzyknik na fisie po odpaleniu i to przeważnie po dłuższych postojach ( kilka godzin )

rano lub po 8 godzinach pracy...

wymieniłem klocki, płyn hamulcowy , linkę hamulca- troszkę przycinała ,

a komunikat jak się pojawiał tak się pojawiał...( hamulce wszystko przepatrzone a jeb...ny wykrzyknik wita mnie rano znowu ;/)

i w końcu gdzieś na forum wyczytałem że może to być oznaka słabego akumulatora...

podłączyłem gościa na całą nockę mały prądzik

i kontrolka nie pojawiła się następnego ranka...

po 4-5 dniach jak zobaczyłem ja znowu wymieniłem akumulator na nowy i więcej jej nie widziałem ;)

Opublikowano

Tak jest. Często wyskakuje jak jest słaby akumulator. U mnie przed wymianą ten sam komunikat

Opublikowano

Kolego sprawdź kostki w tylnych lampach, ja miałem identycznie w b7- problem występował przy dużej wilgotności. Wszystko sprawdzałem i nic aż do momentu jak sprawdziłem kostki - wypalone - dostawała się tam woda i wypaliła piny robiło się zwarcie i wyskakiwał ten właśnie błąd. Wymieniłem kostki i wszystko ok

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

potwierdzam dziś dolewka płynu i problem znikł, mało tego wcześniej gdy sprawdzałem to był, fakt musi być max

---------- Post dopisany 13-11-2013 at 20:13 ---------- Poprzedni post napisany 04-11-2013 at 21:46 ----------

i jak tam wiesz co u Ciebie jest niehajhitla?

• 1 rok później...
Opublikowano

a ja bym na dzień dobry bezpiecznik od absu wyjął blaszki docisnął i psiknał wd-40 i tak samo od esp i nr 46 bodajże czy jakoś tak :wink:

witam. dzis sprawdzalem bezpieczniki wszystkie i po sprawdzeniu zapalil mi sie ten błąd BREMSE. do tego ciagle miga wykrzyknik i swieci sie abs... czy da sie jakos ten błąd skasowac zeby dzialal komputer tzn spalanie zasieg itp ?

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam. Odswieze temat. Od jakiegoś czasu święci mi się żółta kontrolka (o) więc zdecydowałem wymienić klocki z tyłu faktycznie były już końcówki więc do wymieniłem z przodu okazało się ze na jakiś czas jeszcze wystarczą więc nie ruszalem. I teraz w trakcie docierania tych z tyłu wyskakuje czasem na zakrętach czasem na prostej przy dynamicznym przyspieszeniu czerwona bremse i wykrzyknik ręcznego jednocześnie 3x i znika i tak co jakiś czas. Żółta ikonka nadal swieci ale bo w przednich czujniki a te nie ruszane. Raczej to nie wina płynu bo po wkreceniu tylnych cylinderkow jest go więcej niż było. Ma ktoś jakiś pomysł ?

Dodam jeszcze ze na postoju na odpalonym właśnie z tylnych kół dochodzi taki dziwny dźwięk jakby piszczenie/bzeczenie którego wcześniej nie bylo

Edytowane przez JanuszTurysta

Opublikowano

Miałem taki sam objaw. Wystarczyło dolać plynu hamulcowego.

Opublikowano

Tak jak napisałem płynu mam wiecej niż przed wymiana klocków z tyłu. Plyn jest na poziomie tego sitka takze to raczej nie jest to.

Opublikowano

Witam. Odswieze temat. Od jakiegoś czasu święci mi się żółta kontrolka (o) więc zdecydowałem wymienić klocki z tyłu faktycznie były już końcówki więc do wymieniłem z przodu okazało się ze na jakiś czas jeszcze wystarczą więc nie ruszalem. I teraz w trakcie docierania tych z tyłu wyskakuje czasem na zakrętach czasem na prostej przy dynamicznym przyspieszeniu czerwona bremse i wykrzyknik ręcznego jednocześnie 3x i znika i tak co jakiś czas. Żółta ikonka nadal swieci ale bo w przednich czujniki a te nie ruszane. Raczej to nie wina płynu bo po wkreceniu tylnych cylinderkow jest go więcej niż było. Ma ktoś jakiś pomysł ?

Dodam jeszcze ze na postoju na odpalonym właśnie z tylnych kół dochodzi taki dziwny dźwięk jakby piszczenie/bzeczenie którego wcześniej nie bylo

-> PODEPNIJ VAG'A

a ja bym na dzień dobry bezpiecznik od absu wyjął blaszki docisnął i psiknał wd-40 i tak samo od esp i nr 46 bodajże czy jakoś tak :wink:

witam. dzis sprawdzalem bezpieczniki wszystkie i po sprawdzeniu zapalil mi sie ten błąd BREMSE. do tego ciagle miga wykrzyknik i swieci sie abs... czy da sie jakos ten błąd skasowac zeby dzialal komputer tzn spalanie zasieg itp ?

da sie

Edytowane przez dydek1

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam, mam ten sam problem.  Po odpaleniu silnika cisza, ale gdy tylko rusze po kilku metrach wyskakuje wykrzyknik [przez chwile] i trzy sygnały dźwiękowe - i kontrolka ciągle mruga, aż do zatrzymania sie, i powtarza sie ta sama sytuacja przy ruszaniu. Auto stało 10h
Najpierw było tak gdy dynamicznie wciskałem gaz w podłogę to ten komunikat i  sygnały dźwiękowe. Wtedy auto stało 24h. Teraz od razu po ruszeniu jak wyżej opisałem.
Płyn był dolewany 3 tyg temu, i aku podłączyłem ale po 30 min pokazywało FULL.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Miałem te same objawy przy odpalaniu... skręt w prawo... z czasem radio gasło po dodaniu gazu.. itd to nie był płyn hamulcowy i inne pierdołki sprawa okazała się banalna...
KLEMY NA AKUMULATORZE DO WYMIANY

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Bez tytułu.pngWitam wszystkich. 

Mam audi a4 b6 alt 2004. I ostatnio z niewiadomych przyczyn pojawił się komunikat bremse i świeca się kontrolki od esp, abs i miga ręczny. 

Załączam zrzut z vcdsa. 

Kostki sprawne, rezystancja na lewym i prawym czujniku abs 1.4 oma. 

Jakieś pomysły? 

Dodam że o umyciu auta problem znikł na jakąś godzinę, a następnie znowu wywaliło lampki na fisie. 

Z góry dziękuję za odpowiedź. 

Bez tytułu.png

IMG_20180920_141036.jpg

IMG_20180920_141018.jpg

Edytowane przez Kamil Kupiec

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wg mnie sterownik ABS do wymiany.

Z błędów wynika też że masz uszkodzony zawór na termostacie - do wymiany cały termostat najpewniej.

Opublikowano

Przez dwa miesiące wakacji w upalne dni miałem taki komunikat. Trochę auto postało w słońcu i zaraz choinka na desce. Błędy różne od zaworów w pompie abs po słabe napięcie . Sprawdzone kable ,wtyczki ,masy itp. i zero poprawy. Od miesiąca błąd się nie pojawia. Ja także uważam,że winny jest sterownik abs.Pewnie zimne luty. Jak znowu mi się pojawią te kontrolki to będę myślał o zmianie elektroniki przy pompie abs.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Czy przy uszkodzonym sterowniku ABS, VAGCOM będzie sypał błędami ?

Opublikowano

Pokaże błędy układu abs tak jak u mnie. Po wymianie samego sterownika i adaptacji wszystko wróciło do normy.