Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Fotka z fotoradaru na A2 w DE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Jechałem A2 w DE, na ograniczeniu prędkości do około 80-90km/h (nie pamiętam dokładnie jakie było) błysnął mi taki fotoradar TraffiStar S330.

U mnie na liczniku było około 110km/h.

Czy już mam być przygotowany na to, że prędzej czy później przyjdzie list z wezwaniem do zapłaty?

Jak to jest ze ściągalnością mandatów z obcokrajowców? W necie są sprzeczne informacje, podobno nie przychodzą mandaty za przekroczenia poniżej 70Euro, bo im się nie opłaca

Gdzie znajdę mapę z ograniczeniami prędkości na A2 w DE

Opublikowano

ale się przejąłeś, że nawet wiesz dokładnie jaki radar cię cyknął :). nie wiem po co się zastanawiasz, przyjdzie mandat to zapłacisz, nie przyjdzie to nie zapłacisz i po sprawie.

Opublikowano

Moze przyjsc a nie musi. Znajomy dostal 10e i przyszlo mu do PL. Placisz przelewem na konto walutowe. Dostajesz nr konta i BIC. Tak sie sklada ze maja wglad w nasze dane. Bo mialem raz kontrole w Monachium bez prawa jazdy bo zostawilem w pl to posprawdzali i moglem jechac dalej. Bez mandatu za co w pl dostalbym 50zl.

Opublikowano

olać nie płacic, przy nastepnym wyjezdzie do DE zmien blachy

bo jak Cie dupną to dostaniesz po d...

Opublikowano

15 ojro dostałem za przekroczenie predkosci o 25km/h i do Pl przyszło

Opublikowano

Od 1 kwietna przychodzą wszystkie fotki z de na podstawie porozumienia i trzeba płacić,bo przyjdzie polski komornik.

Tylko,że tak małe przekroczenie najprawdopodobniej wyrzucą w kosz...

Opublikowano

Ja ostatnio z Niemiec z Fotoradaru dostałem 35Euro :kwasny:

Opublikowano

A ja czekam na fotkę z Litwy już rok i cisza.A tam było grubo bo na 70-ce miałem jakieś 140:wink:

Opublikowano
  • Autor
ale się przejąłeś, że nawet wiesz dokładnie jaki radar cię cyknął :). nie wiem po co się zastanawiasz, przyjdzie mandat to zapłacisz, nie przyjdzie to nie zapłacisz i po sprawie.

Teraz już wiem, że to fotoradar

---------- Post dopisany at 17:12 ---------- Poprzedni post napisany at 17:11 ----------

15 ojro dostałem za przekroczenie predkosci o 25km/h i do Pl przyszło

Jeśli miało by przyjść, to też bym tyle chciał.

Fotka z autobanu, czy z zwykłej drogi?

---------- Post dopisany at 17:13 ---------- Poprzedni post napisany at 17:12 ----------

Od 1 kwietna przychodzą wszystkie fotki z de na podstawie porozumienia i trzeba płacić,bo przyjdzie polski komornik.

Tylko,że tak małe przekroczenie najprawdopodobniej wyrzucą w kosz...

Tutaj piszą, że dopiero od jesieni tego roku, przychodzą mandatu z DE

Będzie trudniej wywinąć się od mandatu z fotoradaru za granicą

Opublikowano

W poprzedniej pracy jeździłem bardzo dużo do Niemiec i od kwietnia zaczęły przychodzić zdjęcia,te z grubszymi przewinieniami,mandaty w okolicy 200euro,a nawet większe.

Litwini jeszcze nie przysyłają.

Opublikowano

ja uzbierałem już z 15 fotek w DE ale narazie nic nie przyszło. Mówicie że teraz przylatują ?:)

Opublikowano

Nie ma zasady mi ostatnio jak byłem dwa razy błysnął i do dzisiaj cisza a mój tata dostaje dosłownie każdy byly już i po15euro i po 200euro chyba go tam nie lubią :wink:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Przyszła fotka, przekroczenie o 23km/h, nie ma podanej wysokości mandatu. Jest karta do wypełnienia - kto był kierowcą samochodu.

Według taryfikatora 70-80 Euro

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

odświeżę kotleta.

dziś jadąc autostradą A2 w Niemczech, leciałem za nową Audi A8, na liczniku 216km/h i nagle błysk. :huh: Najpierw Audi i za sekundę ja.

Przez tą gonitwę za nową A8-mką przegapiłem ograniczenie do 100km/h :facepalm:

Czy ktoś mi odpowie czy i ile przyjdzie $$ do zapłaty za ten wyczyn.. (auto, którym jechałem zarejestrowane na moją firmę)

Opublikowano

z pińcet ojro bedzie

ale ja bym sie nie przejmował

Opublikowano

a możesz powiedzieć dlaczego mam się nie przejmować? ;)

Opublikowano

Przeciez nie ma jeszcze umowy z Niemcami na zdjecia z fotoradaru.

Ale nie jedz juz tym autem do Niemiec bo przy kontroli sprawdza i Ci dopie....olą.

Opublikowano

No to nieźle kolego :D Dałeś popis hehe . Mi ostatnio też na zakazie ustałem kobitka zrobiła zdjęcie aparatem i zostawiła za wycieraczką pisemko. Mam nadzieje że nic nie przyjdzie chociaż z drugiej strony jakby wiedziała że i tak nic nie przyjdzie to by chyba fotki nie robiła ?

Opublikowano

Dzięki Dev, mam nadzieję, że nie przyjdzie. Poczekamy i zobaczymy dam znać.

Opublikowano
  • Autor

Nieźle

odświeżę kotleta.

dziś jadąc autostradą A2 w Niemczech, leciałem za nową Audi A8, na liczniku 216km/h i nagle błysk. :huh: Najpierw Audi i za sekundę ja.

Przez tą gonitwę za nową A8-mką przegapiłem ograniczenie do 100km/h :facepalm:

Czy ktoś mi odpowie czy i ile przyjdzie $$ do zapłaty za ten wyczyn.. (auto, którym jechałem zarejestrowane na moją firmę)

Nieźle umoczyłeś.

Do mnie przyszła fotka i w sumie musiałem zapłać około 120Euro za przekroczenie o 23km.

Przygotuj sobie kilka stów na mndat, oczywiście Euro