Skocz do zawartości
IGNOROWANY

napinacz i łancuszek rozrządu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy ktoś z was zakładał do ADR-a napinacz na wałki rozrządu bez elektrycznego nastawnika mając w swoim silniku ten z elektrycznym nastawnikiem ,proszę o odpowiedz.pozdrawiam

Opublikowano

jak ty masz silnik z 95 roku a tam jest bez elektrycznego chyba ze to nie o te auto chodzi

Opublikowano

mój też jest z 95r. i nie ma elektrycznego :)

Opublikowano

mój jest z 99 i posiada napinacz elektrycznie sterowany , ciekawe również zastanawiałem się czy będzie pasował ten zwykły bez wtyczki takiej 2 pinowej

Opublikowano

musi być taki sam jaki jest na aucie

Opublikowano

odnośnie tego elektrycznego to on ma coś wspolnego z zmienną fazą rozrządu w sensie czy ta wersja przestawia wałek czy w naszych 1,8 nigdy czegos takiego nie bylo nawet w wersji z elektrycznym zaworem?

mam właśnie elektryczny i na pelnym bucie przy około 4 tys obr wyraźnie zmienia się dźwięk pracy silnika i dostaje "wigoru" w jednym momencie tak jakby ktos włączył tryb sport. w zwyklym silniku wydaje mi się ze plynnie odbywaloby sie to.

Opublikowano

mój jest z 95 roku i ma elektryczny nastawnik. ciekawy jestem jak on steruje faza rozrządu . a tak poza tym to spróbuje się przejechać z dołączona kostka z tego nastawnik ciekawe jaką będzie różnica. nadal mi nikt nie odpowiedział czy montowal napinacz zwykły do silnika który mial napinacz z ta regulacja

Opublikowano

Jeżeli masz napinacz elektryczny to masz swap-a.

Opublikowano

tak po prostu jest wsadzonz młodszy silnik

Opublikowano
mój jest z 95 roku i ma elektryczny nastawnik. ciekawy jestem jak on steruje faza rozrządu . a tak poza tym to spróbuje się przejechać z dołączona kostka z tego nastawnik ciekawe jaką będzie różnica. nadal mi nikt nie odpowiedział czy montowal napinacz zwykły do silnika który mial napinacz z ta regulacja

No a gdzie podepniesz tą wolną wtyczkę ? Na bank w kompie będzie błąd , a nie wiem czy auto nie będzie wtedy jeździło w trybie awaryjnym.

Opublikowano

auto Kupilem za śmieszne pieniądze i nie chce do niego za dużo dokładać. może faktycznie ktoś już przekładał silnik ale nie chce mi się w to wieżyc żeby żeby przekładał silnik z całą elektryka w sumie nie ważne -nic poszukam napinacza takiego jaki tam powinien być 450 zł z łańcuchem nowy -trochę sporo

Opublikowano

jak jest ze zmiennymi fazami to chyba jednak kwota x 3 .

Opublikowano

Dokładnie,

Nowszy napinacz to ok 1500zl

Opublikowano

Witam potrzebuje namiaru na napinacz elektryczny plus łańcuch(1999r 1,8 adr), w rozsądnej cenie.