michu93 Opublikowano 7 Listopada 2013 Opublikowano 7 Listopada 2013 dobry projekcik, dobra zabawa z doprowadzaniem auta do ideału jest powodzenia
mas0n Opublikowano 17 Maja 2014 Autor Opublikowano 17 Maja 2014 Odświęrzę swój temat. Przy przeglądzie trzeba było trochę zrobić. Nowe tarcze i klocki na przód. Sztywny przewód hamulcowy tył Linka hamulca ręcznego Lewa końcówka drążka Prawy dolny wahacz. Ale coś jeszcze z zawieszeniem, bo raczej auto jedzie prosto, ale czasem skręca w prawo. Gdzieś jakiś luz. A w między czasie wymieniłem żarówki w zegarach na LED. Jest lepiej niż myślałem Trochę było grzebania, żeby było zgodnie z polaryzacją. I na przód w pozycyjne power LED Aktualny przebieg. Pół roku mineło a już olej do wymiany, Zobaczymy, co się stanie po użyciu płukanki i pełny syntetyk, MOTUL 8100 I dodam jeszcze taki stary filmik, odpalanie przy -12 St. C*
mas0n Opublikowano 19 Listopada 2014 Autor Opublikowano 19 Listopada 2014 Tankuje do pełna jak pusty. Prawie cały czas jest pełen bak ---------- Post dopisany 07-06-2014 at 14:26 ---------- Poprzedni post napisany 17-05-2014 at 16:20 ---------- przyśpiesza elegancko Koszty koszty koszty Tylne zaciski zregenerowane, nowe tarcze i klocki. 480 zł, to chyba nie jest źle Zrobione łożysko prawy przód. 150 zł SKF, trochę narzędzi i masa męczarni :/ Kolejna "rocznica"
misiek95 Opublikowano 19 Listopada 2014 Opublikowano 19 Listopada 2014 konkretna liczba miałem ostatnio okazje robić coś przy sąsiada c4 i musze powiedzieć że to bardzo fajne auto jak ktoś używa auta do pracy albo buduje dom to chyba nie ma lepszego narzędzia niż c4... wpadnij w końcu na jakiegoś spota
mas0n Opublikowano 20 Listopada 2014 Autor Opublikowano 20 Listopada 2014 konkretna liczba miałem ostatnio okazje robić coś przy sąsiada c4 i musze powiedzieć że to bardzo fajne auto jak ktoś używa auta do pracy albo buduje dom to chyba nie ma lepszego narzędzia niż c4... wpadnij w końcu na jakiegoś spota Prawie każdy weekend mam przejechany, zachciało mi się mgr we Wro robić :/ Ostatnio jak oczyszczałem garaż to mase rupieci wywoziłem. Bez kitu pakowna i co najlepsze sztywna
instruktor83 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Inwestycje sie szykuja:-) a tak naprawde to fajna audi:-) powodzenia w modach
mas0n Opublikowano 10 Września 2015 Autor Opublikowano 10 Września 2015 (edytowane) instruktor83, części nie są takie drogie, to co było drogie to zawiecha z tyłu, reszta jest do przełknięcia. A że sam robię to robocizna gratis po dość długim czasie naprawa zakończona, ale jestem wybitnie zadowolony. Wentylator Topran pięknie dmucha i żadnych pisków. https://youtu.be/UMNssw3z7h0 Łączenia rur zamontowane tak jak powinny (wcześniej od strony klimy nie trzymały się na całej długości rury). Pomimo 32 st. C. w cieniu, w aucie nie było jeszcze tak zimno (nie licząc zimy ) ciekawostka - oryginalny wentylator w pozycji horyzontalnej ledwo dmucha a czasem nawet nie ma siły się włączyć. W pozycji pionowej działa dalej jak nowy. Zarówno rozruch jak i max prędkość. https://youtu.be/Wcz2cPcjjpA na filmie nie widać dużych różnic w prędkości, ale jest ogromna. Przy okazji: Wyczyszczone podszybie, Dorzucone wszystkie osłony silniczków, Dokręcona jak należy obejma wymiennika ciepła, Nasmarowane dźwigienki, Oczyszczany i również nasmarowany mechanizm wycieraczek, Wyczyszczona dźwignia zmiany biegów (teraz leciutko wchodzą wszystkie, wsteczny nawet trochę za lekko), Zamontowana nowa prawa lampa. Pięknie błyska. Lewa lampa wyczyszczona, przejechana pastą lekko ścierną, ale co nowa to nowa. Wymienione siłowniki klapy, i kilka innych pierdół jak krańcówki drzwi. szczęścia czasem brakuje. Najpierw wyjeżdzając z firmy wjechałem w dziure Opona do utylizacji Później odbierając pasażerów z Wro przy cofaniu "drasnąłem" betonową latarnie. Bardzo powoli coś tam się naprawia Był problem z rozkręceniem mechanizmu wycieraczek. Cola pomogła Tragedii nie ma Edytowane 5 Lipca 2015 przez mas0n
TomekTdi Opublikowano 10 Września 2015 Opublikowano 10 Września 2015 Dźwięk R5-TDi jest bezcenny Super wozidełko
Tyrath Opublikowano 10 Września 2015 Opublikowano 10 Września 2015 Gratuluję samochodu. Sam przez rok szukałem aela, ale ciężko znaleźć to auto w dobrym stanie i za ludzkie pieniądze. Niestety poległem i napatoczyła się super okazyjnie b5. Jeszcze kiedyś będę jeździli c4 bezawaryjności życzę
chudy30 Opublikowano 10 Września 2015 Opublikowano 10 Września 2015 ładne auto ustaw klapę tylko i trochę o lakier zadbaj
mas0n Opublikowano 11 Września 2015 Autor Opublikowano 11 Września 2015 ładne auto ustaw klapę tylko i trochę o lakier zadbaj Co masz na myśli, ustaw klapę? jak otwarta to równo nie będzie stać, bo niestety, dwa różne siłowniki i każdy inaczej pcha. Zamknięta, nie widzę żeby krzywo siedziała A co się tu robi...? ...... A takie coś, z nudów. https://lh3.googleusercontent.com/-NI55_yqesO4/VfKlGIx02UI/AAAAAAAAAZ0/rA5zN-tP0Dk/w1197-h898-no/11.09.2015%2B-%2B1
chudy30 Opublikowano 11 Września 2015 Opublikowano 11 Września 2015 zobacz kolego na zamkniętej prawa strona klapy (światła) a światła w błotniku nie schodzą się równo,a widzę teraz na zdjęciu z lotką że coś robione było z lakierem
mas0n Opublikowano 1 Marca 2016 Autor Opublikowano 1 Marca 2016 zobacz kolego na zamkniętej prawa strona klapy (światła) a światła w błotniku nie schodzą się równo,a widzę teraz na zdjęciu z lotką że coś robione było z lakieremNo tak, było robione, to świeży lakier i goo ostatnio woskowałemWysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka zobacz kolego na zamkniętej prawa strona klapy (światła) a światła w błotniku nie schodzą się równo,a widzę teraz na zdjęciu z lotką że coś robione było z lakieremI rzeczywiście, do wyrównania Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka Ostatnie chwile zimy w tym roku. Niektórzy mówią że taka pogoda "nie rozpieszcza". Dla mnie elegancko na letnich da się łatwo rozpędzić.... gorzej z zatrzymaniem
Rekomendowane odpowiedzi