damian19886 Opublikowano 26 Września 2013 Opublikowano 26 Września 2013 Witam, wczoraj od strony kierowcy spaliły mi się dwie żarówki (światła mijania i ksenony) czy aby wymienić tą drugą żarówkę muszę wyjąć całą lampę? Próbowałem bez zdejmowania lampy ale trudne dojście. Orientuje się ktoś czy to będzie żarówka D2S czy D1S?
arkady1321 Opublikowano 26 Września 2013 Opublikowano 26 Września 2013 najlepiej wyciągnij lampe,,,,,,,,,d1s masz prawdopodobnie ---------- Post dopisany at 12:38 ---------- Poprzedni post napisany at 12:35 ---------- zobacz na filmik dużo ulatwi---------- Post dopisany at 12:38 ---------- Poprzedni post napisany at 12:38 ---------- gorne odkręcasz całkowicie dwie dolne luzujesz,,,i lampa wychodzi,,,,
Fido Opublikowano 26 Września 2013 Opublikowano 26 Września 2013 spaliły mi się dwie żarówki (światła mijania i ksenony) Przecież ksenon jest jako światło mijania.Druga żarówka jest od drogowych. No chyba że nie masz ksenonów. Zdejmij pokrywkę lampy i zobacz co siedzi. 1
damian19886 Opublikowano 26 Września 2013 Autor Opublikowano 26 Września 2013 To pisala moja dziewczyna spalila sie od postojówki i ksenon.
Fido Opublikowano 26 Września 2013 Opublikowano 26 Września 2013 To pisala moja dziewczyna Rada. Nie dawaj babie dostępu do swojego konta. No chyba że z ciebie nie chłop.
Slawek Opublikowano 26 Września 2013 Opublikowano 26 Września 2013 damian19886 żarnik ksenonowy Ci się spalił - od razu przestał świecić? Żarniki przeważnie zmieniają kolor świecenia lub migają jak są na wykończeniu. Tylko żarówki mogą się spalić od razu, choć nie wykluczam przypadku z żarnikiem ale rzadziej w taki sposób pada.
damian19886 Opublikowano 26 Września 2013 Autor Opublikowano 26 Września 2013 juz kiedys wydawalo mi sie jakby migal ale nie bylem pewien.Pewnie tak bylo i sie spalil,a tym bardziej jestem po za granicami Polski i musze wyciagnac zarówke i kupic gdzies.
Fr0styyy. Opublikowano 26 Września 2013 Opublikowano 26 Września 2013 Żarniki ksenonowe wymienia się parami jakby co
damian19886 Opublikowano 27 Września 2013 Autor Opublikowano 27 Września 2013 I wyciagnalem zarnik strzelil w lampie czy to normalne zawsze tak sie dzieje?jest to d2s,a ktore sa lepsze d2s czy d1s?
Kazik123 Opublikowano 27 Września 2013 Opublikowano 27 Września 2013 miałeś d2s to wkładaj takie same, różnica jest tylko jak wygląda gniazdo i sposób montażu palnika
Fr0styyy. Opublikowano 27 Września 2013 Opublikowano 27 Września 2013 miałeś d2s to wkładaj takie same, różnica jest tylko jak wygląda gniazdo i sposób montażu palnika D1S, D2S, D3S, D4S nie są ze sobą zamienne. W B6 były D1S.
GreGoriO Opublikowano 28 Września 2013 Opublikowano 28 Września 2013 uściślijmy terminy bo przyda się wam na przyszłość... ksenon to lampa wyładowcza nie żarnik, światło powstaje od łuku elektrycznego który zapala gaz znajdujący się w środku bańki. żarnik posiadają żarówki halogenowe i zwykłe... światło powstaje od żarzenia (stąd nazwa) odpowiedniego stopu drutu w bańce.
GreGoriO Opublikowano 28 Września 2013 Opublikowano 28 Września 2013 wiem.... ale niektórym i tak nic to nie powie.... nie chcę się wymądrzać ale warto znać poprawne pojęcia, bo TO bardzo często ułatwia diagnozę problemu. dobra koniec OT.
artur10a Opublikowano 28 Listopada 2013 Opublikowano 28 Listopada 2013 witam mam taki problem, ze od kilku dni wyskakuje mi komunikat na fisie o przepalonej zarowce xenon prawa lampa, otoz zauwazylem ze zarowka gasnie i zapala sie, jak zgasnie wlacze i wylacze za pomoca przelacznika swiatla i sie pali, czy to wina zarowki, ze juz pada czy tez moze przetwornicy?
artur10a Opublikowano 28 Listopada 2013 Opublikowano 28 Listopada 2013 zamienilem zarnik stronami i wychodzi na to ze to zarowka, sie zapali zgasnie po czym znow sie zapali i tak w odstepach roznych co minute pozniej jak sie rozgrzeje to nie mryga, pewnie lada dzien zgasnie i sie nie zapali ;p
Rekomendowane odpowiedzi