darioo99 Opublikowano 26 Września 2013 Opublikowano 26 Września 2013 Witam Proszę nie prawić mi morałów, bo każdy kto choć trochę ogarnia szybszą jazdę wie że elektroniczne urządzonka typu ABS i ESP są mocno upośledzone. Jutro z rana jadę w trasę, a podczas wymiany przegubu musiał się uszkodzić czujnik ABS w prawym przednim kole (TAK ruszałem nim i nic to nie daje, wiązka i wtyczka jest OK). Nie zdążę tego ogarnąć dzisiaj, a sterownik strasznie świruje i przy 5km/h za każdym razem włącza pompę(co jest BARDZO niebezpieczne przy dojeżdżaniu do skrzyżowań no i boje się że po 500km pompa się wysra od tego ciągłego włączania). Chciałem wyłączyć ABS wyjmując bezpiecznik (nr. 7), ale wtedy auto gaśnie. Poniżej załączam rozpiske bezpieczników, ale jest inna niż w moim aucie(!) Tzn. nie mam ani bezpiecznika nr16, ani nr41. Jest tylko 7, ale po jej wyjęciu auto gaśnie(a jeśli jest zgaszone to nie da się odpalić), a kontrolka od ręcznego miga i piszczy. Auto jest z 1998 roku Avant 1.8t AEB Wszelka pomoc mile widziana pozdrawiam
tkuczera Opublikowano 26 Września 2013 Opublikowano 26 Września 2013 Jak na bezpieczniki nie możesz trafić to wypnij wtyczkę z sterownika ABS i będzie na to samo.
karbonek Opublikowano 26 Września 2013 Opublikowano 26 Września 2013 Normalnie wystarczy odpiąć jeden z czujników ABS.
Dev Opublikowano 26 Września 2013 Opublikowano 26 Września 2013 Zle jest ustawiony czujnik wzgledem koronki Trzeba to wyregulowac
Rekomendowane odpowiedzi