Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Brak radia na FIS kodowanie podłączenie Opis wtyczek CONCERT

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie 2 auta oba a4 b6 ten sam rok 2001 i te same radio concert 2. U ojca jest podłączone do can pokazuje na fisie wszystko pięknie działa, a u mnie nie pokazuje, wyłącza się co godzinę i brak podświetlenia...

Czy w a4 b6 w każdym nie powinny być te przewody can wyprowadzone do radia?? U ojca widać, że wchodzą do radia 2 kabelki, których u siebie nie mogę poszulać... Są oznaczone właśnie jako can h i can l.

Opublikowano
  • Autor

Nie zawsze były. Dołóż i ciesz się info na fisie.

Opublikowano

A można te kabelki dolutować do kabli wchodzących do kostek od licznika? Potem wszystko ładnie zabezpieczyć i chyba też powinno działać... A co daje te skręcanie canow?? Tak się po prostu je oznacza czy ma to jakiś większy sens??

Opublikowano
  • Autor

Nic nie lutujesz. Z radia mają wyjść dwa piny i wejść w licznik. Cany to sygnały Low i High. Muszą być skręcone w warkoczyk, by nie powodowały zakłóceń.

Opublikowano

Witajcie z racji, że nie miałem pinów tych małych do kostki licznika to żeby nie zniszczyć kostki wpiąłem się w kabelki can które były puszczone gdzieś w wiązce. Wszystko ładnie zaizolowane kabelki poskręcane i działa bez problemu..

Opublikowano

Panowie u mnie w kośćce B w miejscu 1,2,7,8 są wpiete piny z ori kablami wie ktoś od czego one śa ?

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Pomocy. Audi A6 B6 2001. Wymieniłem nieoryginalne radio 1-din na 2-din Audi Symhony, ale o oznaczeniu 8D.... Brak współpracy z FIS-em. Wyłącza się po godzinie. Wiem że powinno być z oznaczeniem 8E.... Ale moje pytanie jest takie - czy jest jakiś sposób aby te radio działało z CAN-em w mojej B6. Może jakaś przystawka ? Emulator CAN lub coś podobnego ?

Edytowane przez pyczs

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Koledzy mam problem, mianowicie zmieniłem z concert 2 na bns, i nie mogę włączyć w zegarach wyświetlania manewrów, ma ktoś pomysł jak to naprawić, na fis mam wyświetlane informacje z radia ale vcds nie chce się połączyć z licznikiem w żaden sposób,

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

styki CAN-L i CAN-H są odpowiedzialne za FIS.

Edytowane przez rolon

Opublikowano

Mam pytanie odnośnie kabla k-bus w kostce zasilającej A, a właściwie nie mam tego kabla w kostce.

Kupiłem concert II podłączyłem can H i L z licznika i wszystko działa i wyświetla na fis, nawet nie musiałem vagiem kodować.

Tylko zastanawia mnie kabel k-bus a właściwie jego brak. Do czego on jest potrzebny i co zyskam podciągając ten kabel do radia, ewentualnie skąd mógłbym go podciągnąć?

Opublikowano
  • Autor

Diagnostyka VAG.

Opublikowano

a skąd podciągnąć mogę?

Opublikowano

powinien wychodzić z Twojej instalacji w samochodzie, jeżeli masz zwykłe kostki iso to w czarnej kostce powinien (jest tam 3 kabelki) jeden powinien być koloru zielonego i być troszkę cieńszy od pozostałych dwóch.
Jednak jeśli masz kostke quadlock wychodzącą z instalacji to nie wiem która przewód jest odpowiedzialny za diagnostyke.

Opublikowano

Mam zwykłe kostki iso i właśnie k-bus nie ma.

Przed podłączeniem concerta wyglądało to tak:

01f778531e4984ecmed.jpg

czerwony- +12V

brązowy - masa

czarny- zasilanie separatora antenowego

biały- teoretycznie powinno być +12 po stacyjce ale w b6 nie ma to zostało podciągnięte +12 z czerwonego tak żeby działało radio niefabryczne

biało- niebieski - już nie pamiętam dokładnie co to ale to chyba było podświetlenie radia niefabrycznego

Po podłączeniu concerta zostawiłem tylko +12V i masę.

Czyli k-bus nie ma. Pytanie tylko czy ktoś kiedyś wywalił pin z k-bus czy to tak fabrycznie wyszło.

Edytowane przez majeczek91

Opublikowano

Witam

U mnie rowniez nie wyswietla info na FIS z radia,...

Sprawdziłem piny w niebieskiej kostce przy liczniku 19 i 20 Can H i Can L (pomarancz-fioletowy i pomarancz-brazowy) sa podpiete ale ida gdzies w tunel przy biegach.... nie ida do kostki radia gdzie sa Cany....

Natomiast w kostce radia gdzie jest 13 i 26 czyli Can H i L sa szaro-czerwony i szaro biały....

Teraz powiedzcie mi:

- gdzie ida cany z licznika w tunelu??? czyzby do menu od FISa ten z gałka przy biegach??? (tam mam obsługe FISa, menu. webasto itp)

- od czego sa te szare 2 przewody wpiete do kostki radia jako CAN H i L (oczywiscie widac ze oryginalnie) ???

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam. Mam instalację fabrycznie zrobiona pod nie ori radio (tylko 4 głośniki w drzwiach podłączone do radia). co muszę dołożyć żeby wsadzić ori radio i żeby działało jak trzeba i wyświetlało info na fis?

pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Info w postach na jednej z pierwszych stron.

Edytowane przez nitroo

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

15047760777871183173277.jpgWitam.

Pomoże ktoś zmontować kostkę przy wzmacniaczu (audi concert 2 bez bosse. )i połączyć to z kostką miniISO. 

Dzisiaj udało mi się podłączyć CAN-y i załączanie ze stacyjki + podświetlenie .działa.

We wtyczce niebieskiej przy wzmacniaczu przewody mam poucinane. A we wtyczce iso mam dopiero 2 przewody. Te z CAN. 

Do wzmacniacza powinno iśc stałe napiecie ? Nie będzie on cały czas załączony i zrzerał akumulator ?

Najbardziej zależy mi komunikacji wzmacniacza z radiem i żeby napięcie dostawał dopiero po uruchomieniu radia

Edytowane przez santos200

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Screenshot_20170902-142358.png