Skocz do zawartości
IGNOROWANY

witam zapalil mi sie check engine 1.9 tdi avf a4 b6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam zapalila mi sie dzisiaj kontrolka check engine a4 b6 1.9 tdi czym to moze byc spowodowane

podepne pod vaga moze pokaze cos ciekawego pozdrawiam

Opublikowano

zapytanie i zarazem pomysł rozwiązania problemu :decayed::decayed:

Opublikowano

a to cos powaznego moze byc

Opublikowano

jaka oliwa masz cacko zalane jesli mozna wiedziec

Opublikowano

5w40

---------- Post dopisany at 20:23 ---------- Poprzedni post napisany at 20:23 ----------

shell helix syntetyk

---------- Post dopisany at 21:37 ---------- Poprzedni post napisany at 20:23 ----------

wyskoczyl błąd 17965 na vagu

17965 - Charge Pressure Control: Positive Deviation

P1557 - 35-10 - - - Intermittent

Opublikowano

a nie ocina ci przypadkiem turbiny ??

Opublikowano

po wykasowaniu bledu narazie testowalem przecigalem go do obrtotow powyzej 3 tys i nie odcinal

przed tym bledem odcial moc i zapalil sie check engine a po wykasowaniu bledu testowalem autko i nic nie wyskoczyo dziwne

Opublikowano
po wykasowaniu bledu narazie testowalem przecigalem go do obrtotow powyzej 3 tys i nie odcinal

przed tym bledem odcial moc i zapalil sie check engine a po wykasowaniu bledu testowalem autko i nic nie wyskoczyo dziwne

Zrób logi.

Opublikowano

ja miałem to samo h...wy olej:facepalm: autko w tej chwili stoi ADT TUNING chłopaki ogarniaja tam wszystkie przypadki jak bedzie po to sie odezwe

Opublikowano

a cco ma olej do tego

---------- Post dopisany 30-09-2013 at 08:09 ---------- Poprzedni post napisany 26-09-2013 at 23:21 ----------

a powiedzcie jakie logi porobic

Opublikowano (edytowane)

Witam , moze ktos mi pomoze . Mam ten sam problem ,wyskoczyla mi ikona check engine ktoregos dnia. Sprawdzilem bledy i wyskoczylo mi takie cos:

Control Module Part Number: 038 906 019 LJ
Component and/or Version: 1,9l R4 EDC 0000SG 4910
Software Coding: 00002
Work Shop Code: WSC 63251
Additional Info: WAUZZZ8E84A112334 AUZ6Z0C0281904
1 Fault Found:
17664 - Engine Coolant Temp Sensor (G62): Open or Short to Plus
P1256 - 35-10 - - - Intermittent
Czytalem ze to przez padnieta jest czujka od temperatury plynu chlodzacego bodajze G62 jak pisze, takie coś http://allegro.pl/czujnik-temperatury-audi-a2-a3-a4-b5-b6-b7-a8-oryg-i5073576655.html. Wykasowalem blad ale po okolo 80 km pojawila sie kontrolka znowu. Czy po wymianie tej czujki moze byc ok juz ? Auto normalnie pali, nie odcina turbiny itp. Auto to a4 b6 1.9tdi 130km AVF 03'. Oliwa Motul zalana. Pozdrawiam
Edytowane przez Ponio1767
Opublikowano (edytowane)

Wymień czujnik i obserwuj czy check nadal sie pojawi. Błąd sporadyczny ale u mnie po wykasowaniu powracał ale Check sie nie pojawiał, po wymianie czujnika juz sie nie pojawia i czujnik tylko i wyłącznie z ASO ;)

Edytowane przez Jarek882
Opublikowano

Czujnik kup od razu z oringiem.

Opublikowano

Kupiem czujnik na 4 piny zielony. Zagladam Panowie do auta aby go wymienic a tam siedzi czarny na dwa piny . Znowu problem, pomoze ktos ?

Opublikowano

Na 100% siedzi czteropinowy czujnik. Może na zły patrzysz?

Opublikowano (edytowane)

Moglem zrobic zdjecie od znajduje sie z tylu silnika ma taka sama zlota koncowke tylko nie jest zielony a czarny i dwa piny posiada. Podjade do mechanika zaraz to lepiej wiedzacy ogarnie ten temat :) Wroce jeszcze tutaj http://turbodiesel.hswg.pl/wymiana-czujnika-temperatury-g62-w-1-9-tdi-avf/ tutaj facet posiada czaerny i pisze ze mozna go uzywac zamiennie z zielonym .Taki wlsnie czarny posiadam a ma tylko w piny a zielony 4 ;p

Edytowane przez Ponio1767