Fido Opublikowano 28 Września 2013 Opublikowano 28 Września 2013 Witam. Krótkie pytanie. Czy ten aku jest orginalnie montowany w fabryce ? Auto ma już 10 lat i nie wiem czy ktoś to już wymieniał. No i dobrze że zajrzałem bo w połowie stał w wodzie. Oba kanały odwadniające były zapchane resztkami liści i innego brudu. Nie miałem jak się dostać więc aku wyciągnąłem. Czerwone strzałki pokazują ich umiejscowienie. Ta bliżej jest pod czarnym plastikiem. Idzie to zrobić bez wyciągania akumulatora ale potrzebny do tego kanał i długie ręce. Także warto sprawdzić.
lucabianco Opublikowano 29 Września 2013 Opublikowano 29 Września 2013 Na pewno jest tak samo jak w B5. Jak robiłem to to kawałkiem cienkiego drutu na najaździe przepychałem, z góry kolega zaglądał czy nie wypycham uszczelki. Trochę delikatności i pójdzie woda że nie zdążysz spier... uciekać Ręki sobie nie dam uciąć ale mam chyba podobny akumulator, a siedzi od nowości. Pozatym masz nabite cyferki na aku, nie pamiętam w którym miejscu ale jest to miesiąc i rok, niestety każda firma ma swój sposób szyfrowania tych dat.
Fido Opublikowano 29 Września 2013 Autor Opublikowano 29 Września 2013 No właśnie. Coś mi się zdaje że to ori ale ręki nie dam sobie uciąć. Książeczka którą widać na zdjęciu posiada nawet instrukcję w j.polskim. Co się trochę zdziwiłem.
staaudi Opublikowano 30 Września 2013 Opublikowano 30 Września 2013 Podjedź do obojętnie jakiego punktu z akumulatorami i bez problemu sprawdzą i odczytają ci datę produkcji aku, ale jeżeli w obecnym jest opis po polsku to raczej już nie ori.
Fido Opublikowano 30 Września 2013 Autor Opublikowano 30 Września 2013 jeżeli w obecnym jest opis po polsku to raczej już nie ori. Nie chodzi tu o aku tylko o książeczkę. Na razie hula jak wściekły więc nie ma paniki. Zobaczymy co będzie zimą. Pytam z ciekawości bo podejrzewam, że jak na 10 letni akumulator to trzyma się zbyt dobrze.
darkle Opublikowano 3 Października 2013 Opublikowano 3 Października 2013 Mam identyczny. Sprawdź na klemie (-) powinien być wybity rok produkcji.
przemaspoll Opublikowano 6 Października 2013 Opublikowano 6 Października 2013 Też mam akumulator tej firmy. Wnioskuje,że jest od nowości.
Rekomendowane odpowiedzi