Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

falujące obroty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam:)

mam pytanie - czy w przypadku falujących obrotów na benzynie takowy stan jest takze po przełączeniu na gaz czy tez są to dwie różne rzeczy?

pozdrawiam

Opublikowano

Różnie bywa , u mnie w audi falowały i tu i tu , w passacie tylko na benz. przełączałem na gaz i przestawały

Opublikowano

W 99% tu i tu lecz wyjątki mogą być.Jak jest u Ciebie?

Opublikowano
  • Autor

mi falują i na benzynie i na gazie a dostałem podpowiedz że jak wyreguluje gaz to bedzie ok

Opublikowano

Jeżeli jest uwalona sonda , a może być to sama regulacja nic nie da.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

koledzy przyłączę się czego może być wina jak rano auto osiąga tą minimalną temperaturę z jaką się przełączy na gaz i po przy dodaniu gazu do 2000 obr w celu przełączenia na gaz i po puszczeniu obroty spadają do około 500-600 obr i normują się czego to może być wina

---------- Post dopisany at 18:09 ---------- Poprzedni post napisany at 17:46 ----------

to znaczy jaśniej tak się dzieje rano przy pierwszym przełączeniu na gaz jak jest ciepły to jest normalnie i nie wiem czy tam musi być czy nie może tak być ?

Opublikowano

czyli rozumiem że nawet rano przy temperaturze 40 stopni bo tak jest instalacja ustawiona to powinno się normalnie płynnie przełączyć. a czego to może być wina ?

---------- Post dopisany at 19:37 ---------- Poprzedni post napisany at 18:17 ----------

byłem teraz w garażu i przy 70 stopniach nie było tego było idealnie zobaczę jutro rano poczekam aż złapie z 70 stopni i wtedy przełączę i zobaczę czy przy tej temperaturze i pierwsze przełączenie gazu nie bedzie takiego spadku jak by nie było to by oznaczało że jest temperatura za niska i na tej temperaturze czyli 40 stopni tak się będzie działo

Opublikowano

Przy pierwszym przelaczeniu gazu to normalne. Jezeli mowimy o temp. 35-40 stopni. Wiec tym sie nie przejmuj

Wysłane z mojego telewizora

Opublikowano

aha a myślisz że nic z tym nie da rady zrobić bo się już umówiłem do gazownika że przyprowadzę autko na noc i niech zobaczy instalacja jest jeszcze na gwarancji

Opublikowano

temp.może być i około 30C i jeśli instalacja jest prawidłowo wyregulowana to powinno się usłyszeć tylko otwarcie zaworów i powinno przełączyć się na gaz bez żadnych falowań czy przydławień

Opublikowano

aha czyli dobrze zrobiłem że do puki jest na gwarancji to niech robią tak jak powinno

Opublikowano

u siebie mam ustawione na 28C i słyszę tylko jak przełącza się na gaz nic innego,powinno się płynnie przełączyć na wolnych obrotach bez dodawania gazu

Opublikowano

u mnie jest sekwencja i producent instalacji zaleca minimum 35 stopni chyba ja mam 40 ustawione i 1600 obrotów aby przeskoczyło na gaz i właśnie po dodaniu gazu w celu przełączenia spada poniżej obrotów jałowych i do piero wraca na jałowe prawidłowe a że instalacja jeszcze ma gwarancję postanowiłem się tym zająć bo nie dawało mi to spokoju w aucie wymieniłem cewkę i przewody świece też nie są stare są po jakiś 14 tyś przebiegu tylko przerwa nie była zmniejszana

Opublikowano

też mam sekwencje Stag

Opublikowano

ja ma u siebie instalacje LANDI RENZO i wtryski MED czarne. czyli myślisz że to będzie wina po stronie jakieś regulacji instalki czy jeszcze powinienem zapodać nowe świece i zmniejszyć przerwę

Opublikowano

landi to dobra instalacja,u siebie mam świece denso jednoelektrodowe bo uważam,że takie są lepsze do gazu z przerwą zmniejszona do 0,8

Opublikowano

aha czyli to tez moze byc wina swiecy to jak mial bym wybierac swiece to najlepiej z jedna elektroda

Opublikowano

cześć- podepne się pod temat - jak myślicie czy denerwujące wahania obrotów w przedziale 780-720 to powód aby podejrzewać źle wyregulowaną instalację- , ? bo na pb jest idealnie...a instalacja nowa ma jakieś 1500km

Opublikowano

ja mam STAG 300 ISA2 falowaly mi obroty a wymienilem tylko termostat bo temperatury nie trzymal i przestalo falowac taki jakis dziwny zbieg okolicznosci:facepalm: