Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Serwisy.Te dobre i te złe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy ktoś z Was wie gdzie najlepiej i niekoniecznie najdrożej robią Audiczki w Olsztynie??

pozdrawiam

Na os. Mazurskim , na skarpie Pstrowskiego 37 (chyba) Gadomski, były pracownik Palmowskiego :wink: ale cen nie znam :roll:

Gość Kondorek44
Opublikowano

Dobry serwis - Warszawa "Cianciara" ok. skrzyżowania ul. Ostrobramskiej i Fieldorfa

Zły serwis - "Shell" Warszawa ul. Zamieniecka- unikajcie tych naciągaczy, szczerze odradzam.

Gość MorgothDBMA
Opublikowano

A jaki wogóle najlepszy polecacie w Wawie ? (niekoniecznie najdroższy)

pozdrawiam

Gość Kondorek44
Opublikowano

U Cianciary nie jest drogo ale i nie tanio, ale napewno solidnie przynajmniej jeśli chodzi o mechanikę, jest tam gościu który zna każdy model Audi, wie gdzie każda duperela się psuje w danym modelu. Ja przykładowo wymieniłem u nich rozrząd kompletny z pompą wodną, płyn oczywiście i wszystkie paski (od wspomagania i klinowy+od rozrządu) i zapłaciłem 1700zł, część zamienniki i część oryginałów, najdroższy był napinacz gazowy (czy jakoś tak) bo kosztował 480zł. sama robota z rozebraniem całego przodu 300zł reszta to części. Dostałem gwarancję na 60000 km na robociznę, wbitą do książki serwisowej. Uważam że jest ok. :grin:

Opublikowano

Serwus,

Niestety pech chciał że z nowo zakupionego mautka leje się olej - silnik AFB - prawdopodobnie spod uszczelki zaworów.

W piątek mam udać się do warsztatu, ale powiem szczerze, że się boję.... Choć polecił mi go Szef z Jetronica to mam obawy zostawić autko tam bez opieki.

I prawdopodobnie nie zostawię tylko będę siedzieć i patrzec na ręce(choć tak tego nie lubię)

A odnośnie Wrocławia - macie może zaufanych dobrych mechaników, czy stacje serwisowe, które warto polecić?

Pozdrawiam

Pikuś: wojtas i Ty nie zauwazyles, ze temat taki jzu istnieje??

Kolega tez powinien sie rozejrzec co nie co.

Opublikowano

Hej, Witam przy okazji w klubie ;) We Wroclawiu na ul. Koszyckiej - jest tam mechanik, elektryk - dobrze robia, ja u nich zostawialem autko, brat,ojciec, wszystko ok, pozniej na biskupinie - BOTRONIC - diagonostyka, elektronika - www.botronic.pl . A jak Ci z Jetronica polecili to sie nie bój ;) Ale sie nie dziwie, jak mi olej zmienial z filtrem to tez patrzylem na rece i napewno wiecej do niego nie pojade ... ;)

Opublikowano

Ehhh, chyba na starość na oczy mi się rzuca :P

A propos - właśnie dzowniłem do Link4 dowiedzieć się ile AC by mnie kosztowało.

No - miła Pani oświadczyłą - 6400PLN na rok :/ Do tego OC i już jest połowa autka :lol:

Opublikowano

Jesli chodzi o trojmiasto to polecam "NAGENGAST" w Gdansku.. Pare razy juz swoja niunie tam wprowadzalem (fakt, ze zawzyczaj nic powaznego) - zawsze dobrze zrobione i uczciwa cena...

Opublikowano

Witam,

Czy mozecie polecic jakies serwisy w Lodzi? Moze ktos byl/slyszal o tym na Pojezierskiej (serwis chyba wylacznie VAG, niestety nie pamietam dokladnie adresu..)?

Obecnie mam do wymiany lacznik stabilizatora, moze przy okazji ktos zna koszt tej operacji?

Pozdrawiam,

Piotrek

Opublikowano

Myslę , że to forum jest dość istotne i wrzucanie tych wszystkich informacji do jednego wora jest bez sensu.Trzeba strasznie tu grzebać nie ma łądu i składu.

Myślę, że dobrze by było stworzyć takie odrębne forum z podkategoriami np.

w Forum Off Topic

- Serwisy (tu podkategorie z podziałem na miasta lub regiony)

- Warszawa (tu podpodkategorie z konkretnymi zakładami serwisowymi)

- "Trzask" auto szyby ul........ + opis co zrobili

- itd.

- .....

- Lublin

- Kraków

Tak mnie natchneło bo własnie wróciłem od szkalrzy jestem bardzo zadowolony (świetnie wywiazali się z roboty) i chciałem ich publicznie na forum pochwalić i polecić.Ale w takiej formie jak jest to aktualnie nie ma to sensu.

Taki podział jak zaproponowałem bedzie bardzo czytelny i pomocny.Już ktoś z kolegów pisał o tym wcześniej ale został odesłany do tego tematu przez Admina znaczy się przez Hugo.

Pozostawiam do przemyślenia dla administratorów :smile:

Opublikowano

ja proponuje taki wyglad posta:

POLECAM

ZIELONA /K WARSZAWY

mechanika, elektryka

ul. Jakaśtam 4

Robiłem:

- to

- to

Koszt: XXX zł

Uwagi: usługa wykonana szybko i solidnie, dobry kontakt z serwisem,

Opublikowano

Witam

Polecam Warsztat na Pańskiej w Warszawie tel 692 036 884 lub 624 90 70,

zawieszenie, u mnie zrobił wahacze, łączniki , końcówki drążka. Komplet.

Pozdrawiam

b

Opublikowano

POLECAM

DIESEL SERVICE

Jezierzany/k Legnicy

Warsztat prowadzi ojciec z synem. Bardzo fachowa robota, zalezy im na dobrej opinii. Sporo moich znajomych tam serwisuje i do tej pory wszyscy zadowoleni na 101%. Jak pojechalem sprawdzic auto to podlaczyl do VAGa, powiedzial co i jak (wszystko bylo w porzadku :D ) i nawet grosza nie wzial bo stwierdzil ze wolalby zebym w zamian za to przyjezdzal do niego w razie czego a nie jezdzil po innych warsztatach.

POLECAM W 100%

Opublikowano

KATEGORYCZNIE ODRADZAM!!!

serwis Ring Premio w Gdańsku Oliwie przy ul. Grunwaldzkiej. Nie potrafia doslownie nic zrobic zeby nie spier... przy okazji tego co naprawiaja i paru rzeczy na okolo.

Audi

- ceny czesci zawyzane (krociec wody 2 razy drozszy niz w ASO)

- ten sam krociec zle zamontowany co powoduje ze woda cieknie dalej

- nie dokrecone lozyska kol tylnich po ich wymianie (kola maja 3mm luzu)

- nie zauwazyli luzu na wahaczu dolnym sprawdzajac tylko wahacz gorny (1 cm luzu)

- wyssane z palca diagnozy

- polamana obudowa gorna silnika (jak powiedzial ze tak przeciez bylo to prawie w morde dostal)

najlepsze na koniec

-zgubili nakladke od klucza (pret 15 cm dlugosci i srednicy 0,5cm) w komorze silnika - znalazlem po tygodniu szukania co mi szura na zakretach

Dodge

- zepsuli klapke od wlewu paliwa i skasowali 20zl za jej "naprawe"

- 3 proby wyważenia kol przednich...

wiecej nie mam sily wypisywac :(

Opublikowano

POLECAM

No więc i ja tu cos dopiszę.

Pro-Car Lublin ul. Barberysowa 2 POLECAM z czystym sumieniem !!!Jeźdże tam moim obecnym autem i widze co chłopaki potrafią i jakie porzyjeźdżaja tam auta - glownie Audi i VW.

Obaj własciciele sa mechanikami związanymi od lat z teemami fabrycznymi (kiedyś w pucharze Alfy Romeo 156, potem pucharze Renault Megane, a teraz pracuja dla ekip w VW Golf Mobil Cup). Dodatkowo jeden z nich jest mechanikiem w VW /Audi. Poza tym mają najnowsze oprogramowanie VAG nawet do najnowszych Audiczek i VW :smile:

Jeśli chodzi o robotę. To ja nie zawiodłem sie na nich nigdy. Zawsze solidnie na czas i perfekcyjnie.

Wiem że słodze ale są naprawdę dobrzy i z czystym sumieniem ich polecić.

Numer telefonu do nich to 880-10-80-92.

Opublikowano

POLECAM

Warsztat Kuźmicz DIESEL w Gdańsku Oliwie przy ulicy Bora Komorowskiego wjazd od Droszyńskiego (na placu na przeciwko PKP). Naprawiają głownie pompy paliwa. Robią szybko i znają się na fachu. Za naprawę nastawnika pomy - wyczyszczenie nastawnika, wymiana cewki i zaworka oraz co oczywiste wyregulowanie dawki paliwa zapłaciłem 550 zł. W ASO krzyczeli za naprawe 4 tys.! :lol: - pewnie chcieli wymienić pompe albo ją zregenerować, a pompy naprawiają właśnie u Kuźmicza.

Opublikowano

witam. czy moze ktos podac mi jakis kontakt do zaufanego i niedrogiego warsztatu w Warszawie? Milo byloby gdyby mieli Vaga...Z gory dzieki. Pozdrawiam

Opublikowano

więc tak SŁUPSK

jest jeden gość którego znam

robi tylko grupe VAG i przede wszystkim AUDI

Pan Mirek C. :biggrin: na ul.Poprzecznej

godny polecenia

niestety dostac sie do niego to dluga kolejka

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...